Alo, Prematuritate!

În România, unul din 10 bebeluşi se naşte prematur. Numai anul trecut, au fost aproape 15.000 de femei care au născut înainte de vreme. Au avut emoţii, le-a fost teamă pe durata sarcinii şi au fost îngrozite de frică toate zilele acelea lungi în care îşi vedeau copilaşul în incubator.

Nici nu pot să îmi imaginez cât de cumplit trebuie să fie să nu poţi să te ataşezi de bebeluşul tău, pentru că te separă de el un geam de plastic şi multe fire. Şi pentru că te gândeşti mereu dacă va reuşi să crească suficient de mare astfel încât să poată respira şi gânguri singur, în braţele tale.

linie telefonica pentru prematuri
Pentru toate mamele însărcinate, cu risc de naştere prematură, şi pentru cele care fac nopţi albe păzindu-şi bebeluşul din incubator, există un ajutor. O linie telefonică gratuită.  La 0800.390.678, linie care poate fi apelată de oriunde din România, pot primi sfaturi şi îndrumări de la un doctor neonatolog sau psiholog. Anul trecut, au fost peste 900 de apeluri.

Copiii îndelung spitalizaţi pot avea probleme de respiraţie, digestie, imunitate şi de cele mai multe ori, familiile au nevoie de sprijin specializat şi moral pentru o bună perioadă de timp.

spune Diana Gămulescu de la Asociaţia Unu şi Unu, cea care derulează acest proiect care vine în sprijinul mamelor cu sarcini dificile sau cu bebeluşi născuţi prematuri.

Dacă sunteţi în această situaţie vă doresc putere şi vă mai scriu o dată numărul de telefon gratuit la care puteţi apela cu încredere: 0800.390.678

 

P.S.
Dacă ţi-a plăcut articolul, hai să ţinem legătura. Abonează-te la newsletter, pe banda portocalie de mai sus. O dată pe săptămână îţi voi trimite noutăţile şi articolele mele. Îţi mulţumesc pentru prietenia ta 🙂

 

Citeşte şi:

  • pedeapsa corporala copii
    Chiar şi o singură palmă poate răni

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *