Am călătorit în spaţiu şi m-am întors cu praf de stele
Da, am călătorit în spaţiu şi m-am întors cu praf de stele. Am făcut asta alături de Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în spaţiu şi a admirat frumuseţea Pământului de la înălţime timp de 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. La fel au făcut şi zeci de copii care au avut ocazia să asculte de la el poveşti despre forme de viaţă extraterestră, viitoare aşezări umane pe Lună, imponderabilitate, energie şi călătorii pe Marte.
(P) Întâlnirea aceasta magică a fost posibilă datorită lui Dino. Îl ştiţi, e prietenul copiilor de pe pachetele Danonino. Acum, Danonino propune o noua campanie educativă interactivă – Porneşte în aventura spaţială cu Dino – prin care încearcă să stârnească imaginaţia copiilor şi să îi determine să pornească pe drumul propriilor descoperiri. Această campanie este susţinută de Dumitru Prunariu şi de Astroclubul Bucureşti, locul unde copiii pot păşi printre stele şi le pot afla misterele.
La întâlnire, Dumitru Prunariu le-a povestit copiilor şi despre altceva – ceva care le foloseşte mai mult şi care îi va ajuta în viaţă. Le-a vorbit despre voinţă, curaj, curiozitate şi dorinţă de cunoaştere.
Cum ai reuşit să devii cosmonaut, nu e un lucru tocmai simplu? a întrebat unul dintre copii. Iar Dumitru Prunariu a răspuns aşa:
Pasiunea, puterea, încrederea și curajul de a îndrăzni, sunt cele care m-au ajutat să ajung și mai aproape de visul meu. Dacă ești convins că vei ajunge acolo unde vrei, se vor găsi, într-un fel sau altul, și căi de a-ți realiza visele!
Frumos spus, nu-i aşa?
Şi ştiţi ce le-a mai spus copiilor? Că pot deveni orice îşi pun în cap. Vor să fie cosmonauţi? Foarte bine. Nu toţi vor ajunge în spaţiu, dar cu siguranţă pasiunea pentru stele, astronomie şi ştiinţă îi va duce departe în multe domenii. Vor să fie zoologi? Perfect. Vor să fie medici, biologi marini sau profesori? Calea le e deschisă. Important este să persevereze şi să îşi urmeze visele.
Pentru părinţi, mesajul lui Dumitru Prunariu a fost la fel de simplu, dar la fel de motivant.
Mesajul pe care îl transmit părinților este să spună DA nevoii de explorare și de cunoaștere a lumii, să-și încurajeze copiii să viseze și să îndrăznească să-și îndeplinească visele pentru că, atâta timp cât spiritul este lăsat să zboare liber, dezvoltarea și cunoașterea sunt asigurate. Educarea copiilor și sprijinirea acestora în tot ceea ce înseamnă aventura vieții șI a cunoașterii lumii trebuie să fie o prioritate pentru orice părinte, în special în aceste timpuri când tehnologia vine în ajutorul lor.
Generaţia aceasta de copii e una cu totul specială, are însuşiri, calităţi, dar şi posibilităţi infinite. Ca să îşi folosească întregul potenţial, copiii au nevoie de îndrumare, de încurajare, au nevoie ca noi să fim deschişi, să le sprijinim talentele şi să le încurajăm potenţialul. Şi au nevoie şi de modele adevărate, de oameni care au reuşit să facă ceva cu adevărat măreţ prin talent, muncă şi persrverenţă. Dumitru Prunariu e unul dintre aceşti oameni şi mă bucur că Sofia l-a putut cunoaşte şi a putut sta de vorbă cu el.
A fost cea mai densă, mai interesantă şi mai înălţătoare oră, cea petrecută alături de Dumitru Prunariu. O adevărată revelaţie. O oră în care am călătorit până la stele şi m-am întors cu braţele pline de praf de stele care să îmi arate calea pe care o am de urmat cu Sofia, astfel încât să o ajut să prindă aripi şi să ajungă oricât de departe ar vrea şi oriunde şi-ar imagina.
Campania educativă – Porneşte în aventura spaţială cu Dino – o găsiţi în noile pachete de brânzică, dar şi pe iaurturile de băut. E interactivă, exact aşa cum le place copiilor. Cu ajutorul aplicaţiei Shazam de pe telefoanele mobile, ei pot scana ambalajele şi pot ajunge în spaţiu alături de Dino sau pot afla detalii interesante despre sistemul solar. Înăuntrul pachetelor găsesc şI câte un magnet care face parte dintr-o hartă a spaţiului pe care o pot asambla.
Voi reveni în curând cu interviul pe care l-am luat cosmonautului Dumitru Prunariu. Veţi afla ce părere are despre şcoala românească, ce ar trebui îmbunătăţit la ea, cum poate schimba generaţia aceasta de copii lumea în bine şi ce avem de făcut, noi, părinţii, pentru a-i ajuta. Plus, multe alte surprize 🙂
Până atunci, iată câteva fotografii de la marea aventură spaţială cu Dino care a avut loc la Commons Hub Unirii
Bună ziua!
Mi.ar fi plăcut foarte mult să vin cu copilașii mei de clasa a IVa de la Șc. 156.
Poate la următoarele întâlniri de gradul 0 ne potrivim.
Mulțumesc ptr postări.
Succes dumneavoastră și Fetiței!