Am dat o palmă copilului. Regret profund.
Recunosc: am dat o singură dată o o palmă la fund fiicei mele. Nu a fost nimic dur, abia am atins-o. Nu am vrut nicio clipă să o doară, ci doar să fie o atenţionare că făcuse ceva cu adevărat grav, un avertisment mai puternic decât mustrarea.
Regret gestul cu durere sfâşietoare în suflet. Şi mă simt ruşinată. Mi-am promis că nu se va mai întâmpla niciodată, în nicio circumstanţă. I-am cerut fiicei mele iertare, aşa cum face şi ea de fiecare dată când greşeşte. Pentru că şi eu am greşit, profund.
sursa foto: theattachedfamily.com
Ce drept au părinţii să dea în copii? Niciunul. Chiar şi o simplă atingere e prea mult. Îi înjoseşte, îi umileşte, îi plasează pe un nivel inferior, îi domină, îi înrăieşte. Dacă nu putem să îi educăm altfel decât cu frica de palmă, atunci suntem noi cei care avem o problemă.
Ştiaţi că în România este interzisă orice violenţă corporală la adresa copiilor, exact ca în Suedia sau Norvegia? Nu avem voie să ne batem copiii. Ei ne pot reclama, pe noi sau pe profesori, iar asistenţa socială ar trebuie să acţioneze imediat. Legea a fost adoptată încă din 2004. România este în rândul celor 43 de state ale lumii care au o astfel de legislaţie. Numai că nu o respectă.
Ar fi şi greu, când 65% dintre părinţi recunosc că îşi educă şi acum copiii cu bătaia, după cum arată un studiu realizat de Salvaţi Copiii. Le este greu să se rupă de modul acesta de a gândi, când ei înşişi au fost crescuţi cu palmele profesorilor la şcoală şi cu urechelile de acasă. Când le răsună şi acum în minte: Bătaia e ruptă din rai. Bătaia la copii e ca buruiana de leac. Mama unde loveşte, carnea creşte…
Vezi şi: Să fii părinte se învaţă
Vezi şi: Jucării cu dragoste
Haideti ca va las si aici un comentariu, ca pe Smartwoman si-au facut un obicei din a ma cenzura. Desigur, probabil ca si dvs. o veti face, dar eu imi fac datoria sa va atrag atentia ca e mult mai bine si mai util atit pentru copil cit si pentru societate, sa ia o palma la fund atunci cind o merita pentru ca atlfel, poate ajugne sa scrie “copii” in loc de “copiii” si “urecheara” in loc de “urecheala”. Ca altfel rid oamenii de el si de parintii care l-au educat.
Veti zice ca e un lucru minor dar nu sint de acord. Un om care scrie trebuie sa fie responsabil. Unul care piloteaza avioane la fel, si la fel si cel care ara cu tractorul.