Basme româneşti… altfel + CĂRŢI CADOU

You may also like...

17 Responses

 1. Vochin Ruxandra says:

  Bună ziua. Lista cu personajele din mitologia românească cunoscute de Bogdan, fiul meu în vârstă de 10 ani, este următoarea: Zmeul Zmeilor, Prâslea cel Voinic, Muma Zmeilor, Făt Frumos, Muma Padurii, Greuceanu, Ileana Cosânzeana şi Baba Dochia.

 2. Ramona Vincze says:

  Fiica mea, Mihaela, care este in clasa aVa A la scoala nr 194 din Bucuresti, imi spune ca ar fi incantata sa o intalneasca pe dna Sanziana Popescu. Personajele preferate ale Mihaelei din mitologia noastra sunt: Ileana Cosanzeana, Fat Frumos,Sfanta Vineri, Sfanta Duminica.
  Ar fi un lucru minunat sa o avem pe dna Popescu alaturi de noi.
  Multumim

 3. Oproiu Claudia says:

  Sunt învățătoare la clasa a II-a a Liceului Tehnologic Sf Antim Ivireanu din Drumul Taberei. Personajele din basme ne sunt mai putin cunoscute, dar am fi tare dornici sa le cunoastem.Va astept cu drag la noi in clasa! Multumim!

 4. Ana-Maria Crăciun says:

  O oportunitate minunata pentru copiii din clasa a I-a A a Scolii Gimnaziale Numărul 7 din București. Personaje din mitologia noastră despre care am citit: zmei, iele, căpcăuni, solomonari, cai cu puteri magice, Sfânta Vineri, Fat Frumos.

 5. Bajanescu Andra says:

  Sunt învățătoare la Școala Gimnazială nr. 181,București. Copiii mei ar fi încântați să întâlnească o scriitoare care să-i ajute să indrageasca personajele (mitologice sau actuale). Au fost impresionați de întâlnirea cu doamna Cristina Andone și sunt nerăbdători să repete experiența.

 6. Dumitrescu Stefanela says:

  Făt Frumos, Zmeul,Muma Pădurii. Ar fi o încântare sa fim vizitați de doamna Sanziana Popescu!

 7. virginia filip says:

  balauri, naluci, capcauni, zane, iele, zmei

 8. Bună seara!
  Recent am avut săptămâna “Școala altfel”. Am mers la Opera Comică împreună cu elevii mei , clasa a II a E, Școală Gimnaziala “Principesa Margareta”. I.am întrebat dacă doresc să vadă “Hapciu în Re Major” sau ” Harap-Alb”. Eu le văzusem deja pe amândouă, împreună cu fiica mea și le am povestit pe scurt. Ce au ales? Harap-Alb!!!
  Și, pentru a răspunde la întrebarea cu personajele: Harap-alb, Calul nazdravan= Mârțoaga, Spânul, Împăratul Roșu, Împăratul Verde, Păsări Lăți Lungilă, Setilă, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Crăiasa Furnicilor, Crăiasa Albinelor, Sfânta Vineri, Sfânta Duminică, Zgripțuroaica, Muma Pădurii, zmeul, ” Moșul” ,””Baba”, Fata Mosului, Fata Babei, cățelușa, părul cu poame, fântână cu apa, cuptorul cu plăcinte ( le am întîlnit in mai multe povesti nemuritoare), Făt Frumos, Ileana Cosânzeana, Gheonoaia, iepurele nazdravan, cerbul etc.
  Le am citit din ” Povești românești “, ” Povești europene” , ” Cele mai îndrăgite povești cu animale” . Le a plăcut foarte mult!
  Acum citesc singuri cărțile din seria ” Prima mea lectura”.
  Vă așteptăm cu drag!!!

 9. Teodora says:

  Praslea, Capcaunul, Fat-Frumos, Balauri cu 7 capete, Ileana Cosanzeana, Zanele, Muma padurii, Zmeul zmeilor.
  Scoala nr 75 Leonardo da Vinci

 10. Ancuta Iordanescu says:

  Zmeu, balauri, Iele

 11. Luiza says:

  Rasfoiesc manualul de limba si literatura romana al fetitei mele de clasa a V-a. Este impartit in 6 unitati de invatare. Cea pe care o studiaza acum se numeste “Calatoresc prin basme” si este prezentat un fragment din “Zâna munților”, basmul cules de Petre Ispirescu. Cred ca ar fi momentul ideal sa o intalneasca pe Sânziana Popescu si sa porneasca alaturi de colegi intr-o calatorie fantastica în Celalălalt Tărâm, să descopere că basmele romanesti sunt din nou la moda.
  Cu totii au auzit de Făt Frumos, Greuceanu, Prâslea cel Voinic, Harap Alb, Ileana Cosânzeana, Muma Pădurii, Sfânta Vineri, Zmeul, Calul Năzdrăvan şi Pasărea Măiastră.
  Cu siguranță ar fi încântați să cunoască şi alte personaje fantastice – iar seria Andilandi reprezinta poarta catre o lume minunata, plina de imaginatie si mister, care îi poate captiva şi convinge că cititul este o super-putere.
  Invitam eroii de basm la Scoala Gimnaziala Nr.194 !

 12. Panait Irina Andreea says:

  Cunoastem următoarele personaje: Prâslea cel voinic si merele de aur, Căpcaunul, Harap-Alb, Setilă, Flămânzilă, Făt-Frumos, Balauri cu 7 capete, Ileana Cosanzeana, Zanele, Muma padurii, Zmeul zmeilor, Impăratul Roșu, Impăratul Verde …
  Scoala gimnaziala nr. 79

 13. Musat Lucica says:

  POVESTI CU FETI-FRUMOSI SI ILENE COSANZENE. Scoala Gimnaziala Nr.194

 14. Badea Brindusa says:

  Pacala, Tandala, Ileana Cosanzeana, Fat Frumos

 15. Stan Magdalena says:

  Fiul meu, din clasa a V-a A la școală 194 îmi relatează în fiecare seara întâmplări din manualul acestuia de romana. Personajele preferate ale acestuia din mitologia românească sunt: Zâna Munților, Făt Frumos, Ileana Cosânzeana,Setilă, Flămânzilă, Împăratul Roșu, Sfânta Vineri dar şi Zmeul Zmeilor.

 16. stoica viorica says:

  Am facut cunostinta cu urmatoarele personaje: Prâslea cel voinic si merele de aur, Căpcaunul, Harap-Alb, Setilă, Flămânzilă, Făt-Frumos, Balauri cu 7 capete, Ileana Cosanzeana, Zanele, Muma padurii, Zmeul zmeilor, Impăratul Roșu, Impăratul Verde, Sfanta Vineri, Zmeul,
  Scoala gimnaziala nr. 194

 17. Silvia Racaru says:

  Va așteptăm și în școală gimnazială 194 pentru a-i indemna pe copii noștri să îndrăgească basmul românesc alaturi de Ileana Cosânzeana și de Făt-Frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *