Când dorinţele copiilor pot schimba lumea

Vreau să fiu invizibil.
Vreau să pot zbura.
Vreau să pot vedea zâne.
Vreau să fim sănătoşi.
Vreau să stau mai mult cu părinţii mei.

ce dorinte au copiii

Vreau să mă paraşutez din avion.
Vreau să învăţ literele de mână.
Vreau să am puteri magice.

Am avut bucuria de a sta printre copiii de clasa I şi de clasa a III-a de la şcoala 45 Titu Maiorescu din Bucureşti. M-au invitat ca să le povestesc despre prima mea carte: Ploaia Curcubeu. Mi-au pus o mulţime de întrebări, s-au minunat la fiecare pagină şi au vrut să fie aidoma personajelor – un pui de libelulă şi o bondăriţă care găsesc un boboc de floare cu totul special. Crezând că înăuntru sunt zâne care îndeplinesc dorinţe, cele două gâze îşi doresc ca lumea să fie mai bună şi mai colorată.

ce dorinte au copiii

Copiii de la şcoală, aidoma gâzelor din poveste, au vrut să îşi pună dorinţe. Le-au scris pe hârtie cu încredere că pot deveni realitate. Le-au scris repede, fără să stea prea mult pe gânduri, ca şi cum dorinţele le-ar fi izvorât direct din suflet.

Vreau să am un frate şi un pisoi.
Vreau să fim prieteni toţi în clasă şi doamna să fie mândră de noi.
Vreau ca lumea din jur să fie mai bună.

ce dorinte au copiii

ce dorinte au copiii

Ploaia Curcubeu in scoli

ce dorinte au copiii

Vreau să am un suflet bun
Vreau să citesc mult.

Le-am citit bileţele cu atâta bucurie. Mi-au dat încredere că lumea noastră mai are o şansă. Aşa războinică, mincinoasă, invidioasă şi rea cum este, lumea noastră mai poate fi, încă, salvată. De copiii aceştia cu dorinţe frumoase.

P.S.

Ploaia Curcubeu a ajuns şi la copiii de clasa a II-a de la Liceul Nicolae Iorga din Bucureşti. Şi ei au fost curioşi să afle despre aventurile Riţei şi ale libelulei Carla. Au pus o mulţime de întrebări: cum se naşte o poveste, unde găsesc scriitorii idei pentru cărţile lor, cum se tipăreşte un volum. Le-a plăcut să le povestesc despre puterile şi talentele pe care fiecare dintre ei le au. Şi despre cât sunt de speciali.

Ploaia Curcubeu in scoli

Ploaia Curcubeu in scoli

Ploaia Curcubeu in scoli

Dacă vă place ceea ce facem, cheamă-ne în şcoala ta. Împreună cu editura Pandora M, aducem o oră de veselie şi de discuţii sincere despre talente, însuşiri speciale şi dorinţe care pot schimba lumea.

Ploaia Curcubeu in scoala ta

Dacă vrei să ştii mai multe despre cartea Ploaia Curcubeu, poţi citi acest articol: O carte mică, pentru copii cu suflet mare.
Sper să ne vedem curând în clasa ta! 🙂

Ploaia Curcubeu, carti pentru copii

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *