Cărţi noi pentru copii – Bookfest 2018

Ediţia de anul acesta a Bookfest e bogată în noutăţi. De la poveşti ilustrate, până la aventuri pentru puşti şi romane pentru adolescenţi. Cărţile pe care le-am inclus în acest articol mi-au atras atenţia în mod special. Sunt grupate în funcţia de vârstă, începând cu poveştile pentru cei mai mici pitici.

cărţi pentru copii

POVEŞTI ILUSTRATE

carti pentru copii

Seria Mog continuă cu un volum nou-nouţ despre pisica cea nostimă. De data aceasta, Mog face cunoştinţă cu literele şi, cu ajutorul lor, întâlnește dragoni şi un jaguar căruia îi place jeleul. (editura Pandora M)

cărţi pentru copii

Peştişorul alb plânge pentru că nu-şi găseşte mama. Începe să o caute şi, aşa, învaţă culorile curcubeului. Copiii pot învăţa culorile alături de el. (editura Univers Enciclopedic Junior)

cărţi pentru copii

Nu există elefant mai colorat şi mai simpatic decât Elmer! De data aceasta, el ajută un pui de elefant să îşi găsească ursuleţul de pluș pe care îl pierduse. (editura Pandora M)

cărţi pentru copii

Editura Cartemma a venit la Bookfest cu mai multe poveşti ilustrate. Acestea două mi-au atras atenţia prin subiectul lor. Prima carte e despre un tărâm în care, datorită maşinilor-perfecte, totul era perfect. Şi unde puteai avea orice lucru perfect cât ai pocni din degete. Poate că, totuşi, nu e totul chiar atât de perfect… A doua întâmplare are loc în ţara în care se fabrică cuvintele. Înainte să le poată rosti, oamenii trebuie, mai întâi, să le cumpere şi apoi să le înghită.

cărţi pentru copii

Mă bucur că editura Cartea Copiilor continuă seria cărţilor scrise de autori japonezi. În această poveste, Asae trebuie să aibă grija de sora mai mici şi, pas cu pas, învață ce înseamnă să-și asume o responsabilitate și să aibă încredere în propriile puteri.

 cărţi pentru copii

Lui Madeline nu-i place să citească nimic, nici cărţi şi nici reviste. Din fericire, se întâlnește cu Bonnie, un cățel bibliotecar, şi începe să îi citească. Bonnie nu se supără atunci când fetiţa mai greşeşte sau se poticneşte. (editura Pandora M)

CĂRŢI PENTRU COPII PESTE 5 ANI

cărţi pentru copii

Mă bucur de această reeditare a poveştii în versuri scrise de Nina Cassian. Cei doi pui de tigru descoperă împreună ce înseamnă nu doar prietenia, ci și curajul – curajul de a spune lucrurilor pe nume. (editura Frontiera)

cărţi pentru copii

Mi-a plăcut seria aceasta de cărţi cu personaje magice. Sunt potrivite chiar şi pentru copii de 5 ani. Iepurașul Bella, spre exemplu, face parte din neamul Iepurașilor de Mugur și are misiunea să deschidă petalele florilor din Pădurea Înrourată. Iar pisicuța Chloe are misiunea să împodobească în fiecare dimineață pânzele de păianjen cu picături de rouă sclipitoare. Simpatice, nu? (editura Nemi)

cărţi pentru copii

Iulia, nu ştiu dacă am încadrat bine povestea ta în această categorie. Eu am citit-o pe nerăsuflate şi tare mi-a mai plăcut, aşa că e o poveste chiar şi pentru copii de 40 de ani 🙂 E minunat cum ştii să renvii poveşti despre prietenie, vechi de când lumea, şi să le spui copiilor de astăzi, ca şi cum ar fi fost scrise acum, special pentru ei. (editura Frontiera)

CĂRŢI PENTRU COPII PESTE 8 ANI

colaj ordinul iepurilor

IMG_2226

IMG_2227

vanatorii de fantome

Acestea sunt unele dintre seriile de cărţi preferate ale Sofiei. A citit primul volum, sau primele – cum este cazul lui Winston, detectivul cu lăbuţe moi – şi acum şi-a luat de la Bookfest continuarea poveştilor. Sunt serii care îmbină aventura cu umorul, o reţetă care place atât de mult copiilor de vârsta ei. Dacă mai sunt şi animale prin preajmă, sau ceva fantome, atunci e şi mai bine 🙂 Pe toate vi le recomandăm, cu drag. (editurile Pandora M, Corint Junior, Booklet Fiction)

cărţi pentru copii

O fetiţă din Suedia îşi găseşte un prieten neobişnuit – un lup de nisip.  Micile întâmplări de zi cu zi, banale și familiare, devin captivante și amuzante atunci când cei doi prieteni sunt împreună. (editura Cartea Copiilor)

cărţi pentru copii

 

Sofia e pasionată de lupi, aşa că i-a plăcut cartea aceasta despre o fetiţă-eschimos care e crescută de o haită.  A început deja să o citească. (editura Arthur)

CĂRŢI DESPRE SPAŢIU, ŞTIINŢĂ, TEHNOLOGIE, ISTORIE

IMG_2264

IMG_2225

nemi istoria povestita copiilor

cărţi pentru copii

 

Editurile noastre publică tot mai des astfel de cărţi, care îi apropie pe copii de ştiinţă şi istorie cu ajutorul poveştilor. Sunt scrise pe înţelesul lor, au anecdote şi detalii interesante, iar personajele sunt eroi adevăraţi, inteligenţi şi plini de cunoştinţe. (editurile Nemi, Humanitas Junior, Pandora M)

cărţi pentru copii

Multe enciclopedii sunt în oferta editurilor, dar aceste două noutăţi mi-au plăcut în mod special. Sunt cărţi-gigant cu ilustraţii spectaculoase şi multe date interesante. (editura Litera)

cărţi pentru copii. Spiriduşii Luminii. Andreea Iatagan

Dacă vă plac poveştile ilustrate cu libelule curajoase şi curioase, atunci vă va plăcea Spiriduşii Luminii. Cartea continuă aventurile libelulei colorate şi zănatice din Ploaia Curcubeu. Când termină şcoala, Carla devine Explorator, aşa cum nu mai fusese nimeni în Ţinutul Insectelor până atunci. Înfruntând întunericul şi cea mai aprigă furtună, libelula ajunge pe tărâmul unor spiriduşi care… aduc lumină.

cărţi pentru copii. Spiriduşii Luminii. Andreea Iatagan

Spiriduşii Luminii e o carte care le spune copiilor să fie curioşi şi curajoşi şi să nu judece pe nimeni după simpla înfăţişare. Dacă nu ajungeţi la Bookfest, atunci o găsiţi în librării, dar şi pe site-ul editurii Pandora M, căreia îi mulţumesc pentru că a crezut în libelula mea, încă de la primele rânduri. Vă mulţumesc şi vouă, care aţi cumpărat şi aţi apreciat atât de mult prima carte a seriei, Ploaia Curcubeu. Sper ca Spiriduşii Luminii să vă placă la fel de mult.

cărţi pentru copii. Spiriduşii Luminii. Andreea Iatagan

cărţi pentru copii. Spiriduşii Luminii. Andreea Iatagan

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *