Cărţi noi pentru copii

Dacă sunteţi în căutare de cărţi frumoase pentru copii, aveţi mai jos noutăţile cu care au venit editurile la târgul de carte Bookfest. Unele apariţii ne-au atras atenţia în mod special prin calitatea poveştilor şi a ilustraţiilor.

carti pentru copii bookfest 2016

Acesta este Mog, pisica amuzantă creată în anii ’70 de Judith Kerr. Cărţile au avut un succes extraordinar în Marea Britanie şi au inspirat chiar şi un serial de desene animate. Primele două poveşti din această serie au apărut la Panda, divizia pentru copii a editurii Trei. Aşteptăm şi următoarele aventuri ale lui Mog.

Pentru copii de vârstă mică ne-au mai plăcut şi cărţile nou apărute la Univers Enciclopedic, aşa cum sunt cele de mai jos. Sunt uşor de citit, frumos ilustrate şi spun poveşti inspirate din viaţa celor mici.

carti pentru copii Bookfest 2016
carti pentru copii Bookfest 2016

Pentru copii mai mari de 8 ani, două cărţi ne-au atras atenţia, aşa că le-am luat acasă. Winston, un motan în misiune secretă şi Petronella Piure-de-Mere, o poveste amuzantă despre o vrăjitoare micuţă care trăieşte într-un măr.

carti pentru copii Bookfest 2016

Mai sunt şi alte apariţii noi pentru copii de peste 8 ani. Le găsiţi la standurile editurii Booklet şi Arthur.

carti pentru copii autori romani bookfest 2016

carti pentru copii Bookfest 2016

carti pentru copii Bookfest 2016

Nu pot să nu vă vorbesc şi despre cărţile scrise de autori români, care merită toată aprecierea. Ne-a plăcut Poveşti din calendar de Iulia Iordan, o reeditare a volumului care a fost selectat și prezentat recent la Târgul de carte de la Bologna. Pe Adina Rosetti am auzit-o citindu-le copiilor din noua ei carte: De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? Răspunsul îl găsiţi printre ilustraţiile frumoase ale Cristianei Radu.

carti pentru copii autori romani bookfest 2016

Pentru lecturile de şcoală, aveţi la îndemână seria Biblioteca pentru toţi copiii de la editura Litera.

carti pentru copii

Ediţiile bilingve ale unor poveşti binecunoscute îi ajută pe micii cititori să înveţe mai uşor limbi străine. Ne-au plăcut noile apariţii de la Paralela 45.

carti pentru copii

Şi ajungem la capitolul cărţi pentru adolescenţi. Am văzut clase întregi de copii de generală care au dat năvală la cărţile de la Corint cu insule misterioase, comori şi evadări spectaculoase. Lectură plăcută tuturor!

carti adolescenti

 

Citeşte şi:
Salvaţi povestea de seară!
Cum schimbă poveştile creierul

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *