Cărţi pentru copii la Gaudeamus

Mai ales la capitolul cărţi pentru copii, ediţia de anul acesta a târgului Gaudeamus mi s-a părut bogată: multe poveşti, dar şi enciclopedii pentru minţile dornice de cunoaştere. Iată ce mi-a atras atenţia.

carte arthurEditura Arthur a început să reediteze seria Harry Potter. Mi-a plăcut şi noua apariţie Pânza Charlottei, despre o păienjeniţă şi o fetiţă care îşi unesc forţele pentru a salva cel mai straşnic porc are s-a născut vreodată. Cartea este considerată de BBC Culture drept una dintre cele mai bune cărţi pentru copii.

carti corint juniorCorint Junior m-a surprins plăcut cu poveştile şi basmele sale. Pentru serile de decembrie, sunt numai bune de citit Secretele magice ale lui Moş Crăciun. Aventurile lui Buratino scrise de Aleksei Tolstoi sunt binevenite în orice moment.

 

carte curtea vecheCurtea Veche a editat un altfel de enciclopedii. Cu umor, ele povestesc copiilor curiozităţi din lumea Egiptului Antic sau a misiunilor pe Lună.

 

carte litera micaSeria Sarah Key de la Litera Mică nu e nouă, însă poveştile sunt potrivite pentru fetiţele care abia încep să citească singure.

 

carte rao juniorCu enciclopediile Larousse nu dai greş niciodată. Sunt bine scrise şi structurate, iar seria aceasta nouă de la Rao e dedicată prichindeilor.

 

carte univers enciclopedic 1

carte univers enciclopedic 2Mi-a făcut mare plăcere să văd noutăţile celor de la Univers Enciclopedic Junior. Poveştile pline de aventuri se citesc pe nerăsuflate.

 

carte vellantCând e vorba de poveşti româneşti cu o grafică de-a dreptul minunată, cei de la Vellant sunt neîntrecuţi.

 

carti cu cdAm lăsat la final proiectul editurii Didactica Publishing House pentru că mi s-a părut inedit. Sunt poveşti care pot fi citite, dar şi văzute pe CD sub formă de desene animate. Copiii pot învăţa limbi străine, pentru că poveştile animate nu sunt doar în română, ci şi în engleză, germană şi franceză.

Citeşte şi: Salvaţi povestea de seară!

colaj fimo pentru site

Le plac poneii sau dinozaurii? Ar putea să şi-i creeze singuri. Plastilina aceasta se modelează uşor şi nu se usucă. Iar când formele sunt gata, ele se pot întări în cuptor şi astfel poneii şi dinozaurii pot rămâne mereu în preajma copiilor. Seturile Fimo, la doar 32 de lei.

logo jucarii transparent bun

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *