Ce cărţi pentru copii mi-au plăcut la Bookfest

Multe noutăţi anul acesta la Bookfest. Am văzut poveşti pentru copii de toate vârstele, enciclopedii interesante şi câteva reeditări frumoase ale cărţilor din copilăria noastră. Mi s-a părut că a luat foarte tare avânt segmentul pentru copii peste nouă ani şi cel de young adult, faţă de anii trecuţi când editurile s-au concentrat mai mult pe poveşti ilustrate pentru pici. Iată care dintre nouătăţile de la Bookfest mi-au plăcut cel mai mult:

carti pentru copii

 

Preferata mea la Bookfest de anul acesta este această carte: Atlas Obscura. Sunt subiectivă, ştiu, dar e o apariţie editorială inedită, perfectă pentru copiii curioşi şi dornici de aventură ai acestor vremuri. O găsiţi la Grupul Editorial Trei.

Atlas Obscura e un ghid pentru copii cu 100 de locuri minunate ale acestei lumi – surprinzătoare, misterioase, ciudate, dar toate extrem de interesante. Copiii pornesc într-o adevărată aventură în 47 de ţări şi descoperă pietre muzicale, parcuri ascunse, ultima pădure de meri sălbatici, lumi subterane uitate şi ape în culorile curcubeului. Sofia s-a îndrăgostit de ea, a luat-o chiar şi la şcoală să le arate colegilor minunăţiile din carte.

carti pentru copii

Tot din aceeaşi categorie de cărţi interesante, care îmbină poveştile, curiozităţile şi lumea incredibilă care ne înconjoară, este şi următoarea carte: Originea Speciilor, repovestită şi ilustrată pentru copii. O găsiţi la Humanitas Junior.

carti pentru copii

Mi-au mai plăcut şi:

  • O istorie a imaginilor pentru copii – pentru că îi poartă într-o călătorie prin istoria artei, de la primele desene scrijelite pe pereții peșterilor până la imaginile pe care le facem astăzi pe computer și cu telefonul. (Grupul Editorial Trei)
  • Miturile Nordului  pentru că le face cunoştinţă copiilor cu o mitologie bogată pe care se bazează atât de multe dintre filmele cu supereroi apărute în ultima vreme.

carti pentru copii

carti pentru copii

Acestea sunt două serii de cărţi care îi plac Sofiei foarte mult. Fiecare s-a îmbogăţit cu un nou volum. Winston e un pisoi deştept, amuzant şi… mare detectiv. Iar Vânătorii de fantome sunt neînfricaţi şi mereu pregătiţi pentru o nouă aventură. Ambele serii le găsiţi la editura Booklet Fiction.

carti pentru copii

carti pentru copii

Doi autori români care îmi plac foarte mult au poveşti noi la Bookfest. Ambele sunt ritmate, amuzante şi scrise cu mult, foarte mult talent. Băieţelul care se putea muşca de nas, de Alex Moldovan, e pentru copii puţin mai mici (Editura Arthur). În schimb, Extraordinara călătorie a ariciului Ariston, de Iulian Tănase, e pentru puşti ceva mai mari (Editura Nemi).

carti pentru copii

carti pentru copii

A trecut întâi o boare
Pe deasupra viilor
Şi-a furat de prin ponoare
Puful păpădiilor.

Vă amintiţi versurile? De aceea m-am bucurat când am văzut reeditările acestea la Editura Arthur: Rapsodii de toamnă – George Topîrceanu,  Căţeluşul şchiop – Elena Farago, Povestea Gâştelor – George Coşbuc.

carti pentru copii

carti pentru copii

Alte noutăţi care mi-au atras atenţia la Bookfest:

carti pentru copii

Aventurile lui Pipi, maimuţica roz – de Carlo Collodi (Editura Polirom Junior)

carti pentru copii

Elefantul Filimon, de Michael Ende (Editura Arthur).

carti pentru copii

Vântul din lună, de Erik Linklater (Editura Litera).

Ploaia Curcubeu, carti pentru copii

Nu pot să nu vă reamintesc şi de cărţile mele cu libelule zănatice, bondăriţe vesele şi spiriduşi caraghioşi. Ploaia Curcubeu şi Spiriduşii Luminii – le găsiţi pe amândouă la preţuri speciale la standul Grupului Editorial Trei de la Bookfest.

cărţi pentru copii. Spiriduşii Luminii. Andreea Iatagan

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *