Cea mai mare bibliotecă digitală. Complet gratuită.
Mi s-a părut impresionant acest demers comun al bibliotecilor din toată Lumea. Ele şi-au digitalizat studiile ştiinţifice, cărţile, schiţele, hărţile şi întreaga arhivă dedicată vieţii pe Pământ. Le-au pus apoi împreună pe un site care poate fi accesat de oricine, oricând, gratuit.
sursa: Biodiversity Heritage Library
Colecţia de informaţii pe care o puteţi găsi pe Biodiversity Heritage Library cuprinde peste 55 de milioane de pagini de studii şi schiţe din domeniile botanică şi zoologie. Unele datează chiar din secolul al XV-lea. Dar nu sunt toate vechi. Dimpotrivă, colecţia cuprinde chiar şi cele mai recente studii.
sursa: Biodiversity Heritage Library
Ce mi se pare şi mai interesant este faptul că cel puţin 150.000 de ilustraţii şi desene pot fi descărcate gratuit, la rezoluţie foarte mare.
Asta înseamnă că orele de biologie pot deveni şi mai interesante pentru că elevii pot vedea imagini ale plantelor şi ale speciilor pe care le studiază. Iar aceste imagini nu sunt simple fotografii, ci mărturii detaliate lăsate în urmă de oamenii de ştiinţă pasionaţi de biodiversitatea Pământului nostru.
sursa: Biodiversity Heritage Library
Dar colecţia asta nu este numai pentru profesori. Cu puţină îndrumare, copiii pot găsi resurse simpatice, care să le stârnească curiozitatea şi să hrănească pasiunea pentru plante, animale sau gâzele care populează Pământul. Vă dau un singur exemplu, pentru că ştiu cât de mult le plac pisicile copiilor. Siteul cuprinde o întreagă Istorie a pisicilor, cu desene, explicaţii despre diversele specii, dar şi articole precum: Putem înţelege limbajul pisicilor? Pisicile şi păsările – prieteni sau duşmani?
sursa: Biodiversity Heritage Library
Aruncaţi o privire pe Biodiversity Heritage Library împreună cu cei mici. Sigur veţi găsi ceva care să vi se pară interesant în această bibliotecă virtuală.
COMENTARIILE TALE