COPIII VIITORULUI + un super premiu

Copiii viitorului sunt copiii noştri. Da, piticii noştri care acum abia învaţă să vorbească sau să citească, care desenează, inventează jocuri, construiesc oraşe întregi din cuburi. Care au o capacitate uimitoare de adaptare, deschidere către lumea din jur şi o putere incredibilă de convingere.

ce meserii vor avea copiii

sursa foto: freepik.com

Mă uit în jur şi văd copii intuitivi, cu personalitate puternică, care învaţă altfel decât o făceam noi. Cred tare mult în capacitatea lor de a se răzvrăti împotriva relelor şi a inechităţii şi de a schimba în bine lumea în care trăiesc.

Viitorul copiilor noştri e greu de imaginat. Pentru că prezentul se schimbă de la un an la altul cu o viteză ameţitoare. Nicio perioadă din istoria omenirii nu s-a scurs atât de de rapid şi cu atât de multe salturi tehnologice. Dar copiii noştri vor fi adulţi şi vor munci în acest viitor supertehnologizat. Iar meseriile pe care le vor avea vor fi diferite de cele pe care le practicăm acum.

Copiii noştri vor putea fi nano-medici, chirurgi pentru augmentarea memoriei, experţi în etică într-o lume în care clonarea va ridica serioase probleme legislative şi sociale. Vor fi piloţi spaţiali sau specialişti în schimbările climatice, biotehnologi specializaţi în genetică şi microchipuri sau ingineri de materiale care astăzi nici nu ne trec prin cap că s-ar putea inventa. 

Oricare va fi meseria pe care o vor avea copiii noştri, importante vor fi gândirea analitică şi matematică, creativitatea, capacitatea de a pune în ordine o mare de informaţii digitale şi puterea de a se adapta unui viitor mereu în schimbare.

Tabere de programare

Tabere pentru copiii viitorului

(P) Tocmai de aceea mi-a plăcut ideea de bază a taberelor urbane organizate de Logiscool: copiii sunt ajutaţi să îşi dezvolte gândirea analitică şi algoritmică prin intermediul jocurilor şi a activităţilor distractive. Vor învăţa să să creeze primul joc video, să programeze roboţi realizaţi din piese lego, să proiecteze o lume Minecraft sau să editeze propriile clipuri video.

Tabere de programare

Tabere de programare

Taberele Logiscool au loc vara aceasta în Bucureşti – din iulie până la începutul şcolii – şi sunt împărţite pe mai multe specializări şi în funcţie de vârsta copilului:

 • cursuri de programare pentru jocuri sau aplicaţii,
 • cursuri de editare video şi de construcţie a unui site web,
 • cursuri de programare a roboţilor construiţi chiar de ei,
 • cursuri Minecraft în care vor folosi creativitatea pentru a construi hărţi şi lumi 3D

Întregul program, dar şi detalii despre cursurile din cadrul taberei de vară Logiscool le puteţi vedea aici.

CONCURS cu un SUPER PREMIU

Dacă sunteţi din Bucureşti, aveţi şansa să câştigaţi un loc pentru copilul vostru într-una dintre aceste tabere. Fiecare tabără durează o săptămână, iar copilul va face cursuri jumătate de zi, de luni până vineri. Prețul unei astfel de tabere este de 549 lei, dar unul dintre cititorii educatiecudragoste.ro poate obţine un loc gratuit. Trebuie doar să îmi spuneţi, într-un comentariu la acest articol, care este pasiunea copilului vostru.

Concursul este deschis până pe 10 iulie, iar câştigătorul va fi anunţat pe 11 iulie. Mult succes!

Aşadar, ce pasiune are copilul tău?

UPDATE CÂŞTIGĂTOR

Mulţumesc tututor celor care au participat la concurs. Aplicaţia automată a blogulului a ales următorul câştigător: Mihaela Comănescu. Felicitări!

castigator

You may also like...

43 Responses

 1. Pop Carmen says:

  Minecraft!!!

 2. Carmen says:

  Design grafic. Deocamdată, bandă desenată.

 3. Bianca says:

  Este pasionat de tot ce înseamnă inteligență artificială. Combină piese lego pe circuit electric pentru a le da “viață”. 🤖

 4. Diana says:

  Fetita mea este pasionata de Minecraft ☺

 5. Raluca says:

  Mai multi ani a mancat Minecraft pe paine…acum este pasionat de fotbal… si real si virtual…se vede inventand jocuri video…momentan este la stadiul de a le juca… incet, incet crestem noi mari 😉

 6. Balaur Maria Magdalena says:

  Robotica este pasiunea băiețelului meu. Poate sta si 4-5 ore sa realizeze roboti fara sa se plictisească.

 7. Costache Andrei says:

  Minecraft.

 8. Sandra says:

  Sa construiască roboți folosind cuburi inteligente care sa “ii ajute pe oameni la diverse munci”

 9. Ghela Nineta says:

  Tomas ,la 3 ani edita sau crea nivele pe jocul Mario Bros X, după ce terminase jocul. A terminat și Minecraft pe Xbox și computer. Acum joaca Portal2 ,dorind să bată recordul celui mai bun jucător străin. A învățat programare și engleză singur,nu știu eu sa explic cate programe folosește.La cursuri de programare l-am dus și știa despre ce este vorba, spunând dezamăgit că face deja ce se învață acolo,că vrea alt nivel. Are canal de Youtube ,face tutoriale,el nu doar se joacă, e autodidact.Face 10ani in august și nu știu cum să-l indrum in performanta asta,nu-l pot evalua că nu am capacitatea asta. As vrea sa fie ghidat și stimulat de către oameni în domeniu. Daca are șansa unei tabere, ar fi mare bucurie.
  Multumim.
  0721938169

 10. Ecaterina says:

  Teodirei (9 ani) ii place sa construiasca lego si apoi sa-l programeze (a facut: moara de vant, macara, crocodil).

 11. Ecaterina says:

  Teodorei (9 ani) ii place sa construiasca lego si apoi sa-l programeze (a facut: moara de vant, macara, crocodil).

 12. Pavel Ramona says:

  Copilasul meu adora sa danseze streetdance si sa deseneze!

 13. Iacob emilia says:

  Minecraft !

 14. Macovei Marinela says:

  Fetita mea, in varsta de 9 ani, e pasionata de jocurile pe calculator, in speta Minecraft. Isi doreste, cand va fi mare, sa creeze jocuri pe calculator. De aceea, i s-ar potrivi un curs de programare pentru jocuri si aplicatii.

 15. Enache Cristina Iuliana says:

  Baietelul meu Rares de 8 ani este pasionat de matematica.

 16. Larisa says:

  Băiatul meu, Tudor, are 8 ani şi este pasionat de Minecraft.

 17. Cojocariu Andreea says:

  Pasiunea lui de cand era mic este sa construiasca,din orice ,oricand.Iar mai nou minecraftul este “psiunea de vacanta” dupa cum spune el.

 18. Liliana says:

  Şahul si electronica

 19. Ciucanu Ana says:

  Băiatul meu de 11 ani este pasionat de lego, modelează din plastilina aproape orice, citește foarte mult despre univers, spațiu, corp uman. Poveștile, basmele le citește de nevoie pentru ca nu ii plac.

 20. Paula Stan says:

  Băiatul meu are 11 ani si sta singur acasa,noi fiind la servici toată ziua.Asa ca mi-ar plăcea să meargă sa isi exprime creativitatea si spontaneitatea cu alți copii.Este foarte acaparat de acest joc Minecraft.As vrea sa il pot încuraja sa aiba incredere in calitățile lui si sa devina un adolescent puternic,responsabil si fericit si asta este posibil prin acesta tabara.

 21. Laura Florea says:

  Cristian are 9 ani si marea lui pasiune este LEGO.

 22. Andreea Irimia says:

  Buna! Băiețelul meu este pasionat de roboți, arhitectura, Minecraft, Lego, este foarte creativ si are o imaginatie fabuloasa! Se pricepe f bine la regie, scenarii 😉

 23. Tatiana says:

  Baiatul meu este pasionat de tot ce inseamna tehnica si tehnologie: lego, minecraft, constructii de masini electrice, etc si viseaza sa ajunga la astfel de cursuri. Nu suntem din bucuresti, dar daca avem sansa sa castigam venim cu mare drag si curiozitate!

 24. Florentina Roman says:

  Buna ziua! Baiatul meu de 11 ani e pasionat de crearea jocurilor și programare. Am trecut de faza cu Lego, Minecraft, roboți…Mi-ar placea sa inceapă cursuri de programare sub indrumare specializata…pentru varsta lui!

 25. Smadu Marilena says:

  baietelul meu este pasionat de Minecraft.

 26. Mihaela C. says:

  Mircea,11 ani, este pasionat de MINECRAFT .

 27. SZOCS-ONU says:

  Ștefan are 14 ani și preferă Minecraft-ul și alte jocuri de strategie.

 28. Curelariu Cristina says:

  Bogdan,băiețelul meu de 9 ani e pasionat de Minecraft,Iar cu colegii săi din clasa joaca in retea acest joc.

 29. Tomescu Andreea-irina says:

  Noi nu suntem din București, dar avem rude acolo. ..Fiul meu, Rares, are 13 ani și e pasionat de calculator, desen, biciclete, mașini, și fotbal. Mulțumim!

 30. Tomescu Andreea-irina says:

  Noi nu suntem din București dar avem rude acolo. ..Fiul meu ,Rares, are 13 ani și e pasionat de calculator, desen, biciclete, mașini și fotbal. Pentru el ar fi o șansă minunata, aici, în mediul rural, asemenea activități lipsesc cu desăvârșire.

 31. Badea says:

  Lego, Minecraft

 32. Ramona says:

  Fetita mea face în câteva luni 10 ani, nu prea a avut acces la calculator datorita unei probleme de vedere, dar cred ca i-ar place cursurile de editare video sau Minecraft, a jucat de câteva ori acest joc. Ca pasiuni ii mai place sa facă DIY sau sa deseneze

 33. Voicu Elena says:

  Fetitei mele de 8 ani ii place sa citeasca, sa faca sport si sa isi petreaca timpul in compania prietenilor.

 34. Dinu Florentina says:

  Baiatul meu de 7 ani e pasionat de matematica si sah

 35. Cutlac Mariana says:

  Pustiului ii place sa socotească și sa facă lego mai ales minecraft, are doar 6 ani peste 4 luni, iar fetitei sa asculte povesti

 36. Simion Elena Mihaela says:

  Baiatelul meu,Mihai,este foarte pasionat de jocurile Minecraft/Lego-de o lumile inedite pe care le descopera si le costruieste intr- un mod ingenious si creativ.Astfel de activitatii ar fi foarte benefice pentru imaginatia si gandirea sa.Aceste tabere sunt o idee geniala pentru copiii sec XXI ,captivati de lumea virtuala a acestor jocuri.

 37. Dutu Cristina says:

  Buna seara,Minecraft și își dorește să facă jocuri.

 38. Opincariu says:

  MINECRAFT+ LEGOOOOO

 1. July 10, 2018

  […] CÂŞTIGĂ UN LOC ÎNTR-O TABĂRĂ DE VARĂ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *