Copiilor le-a fost cel mai greu în ultimele luni + SUPER-PREMIU
E prima dată când scriu despre acele două luni de izolare.
Nu am putut până acum. Am trăit ca pe pilot automat, așteptând doar să se termine odată. Și sperând că a fost prima și ultima dată când vom fi nevoiți să trecem prin așa ceva.
Am trecut prin stări de panică, de îngrijorare, prin nopți nedormite. Mi-am pus un milion de întrebări, am încercat să cern informațiile pe care le citeam, am vrut să gândesc cu propria minte, să găsesc un echilibru, să ajung la acea stare de spirit care să îmi permită să trec peste perioada asta cu un oarecare calm și cu înțelepciune.
Trebuia să fac asta, pentru că o aveam lângă mine pe Sofia. Și trebuia să reușesc să o ajut și pe ea. Mai ales pe ea.
sursa foto: freepik.com
A fost greu pentru copiii noștri. Acele două luni de izolare – fără prieteni, fără hârjoneala de la școală, fără jocurile de la grădiniță, fără îmbrățișări, întâlniri în oraș sau petreceri în pijamale – au fost o povară pe umerii copiilor noștri. Ei sunt infinit mai deschiși, mai sociabili, mai legați de cei din jurul lor. Universul lor este comun cu al prietenilor lor. Și, deodată, au fost singuri.
Sofia a terminat clasa a V-a, a înțeles ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că a acceptat cu ușurință sau că nu a suferit. Mai ales că este în etapa în care prieteniile încep să se lege tot mai puternic. În prima lună i-a fost chiar foarte greu. Ritmul vieții ei s-a rupt brusc.
Mami, mi-e dor de viața mea!
așa spunea și îi dădeau lacrimile.
Mie asta mi s-a părut cel mai greu în toată perioada aceea. Să îi fiu alături Sofiei. Să îi stau atât de aproape, încât să simtă cât mai puțin că universul din jurul ei s-a schimbat cu totul. Să vadă că măcar dragostea noastră nu i-o poate lua nimeni, că există ceva ce nu se poate schimba niciodată.
Nu i-am ascuns propriile mele temeri și frustrări, am vorbit mult amândouă despre toată nebunia asta care a dus la închiderea întregii lumi timp de două luni.
Nici nu vreau să îmi imaginez cum a fost perioada aceasta pentru copiii mai mici și pentru părinții lor. Cât de greu a fost părinților să le explice de ce nu pot ieși afară, de ce nu se pot da în leagăn, de ce nu mai pot alerga în parc. Cum au fost nevoiți să inventeze în fiecare zi alte activități și alte jocuri care să consume energia copiilor și să îi țină, măcar o parte din timp, departe de ecranele televizoarelor sau ale tabletelor.
Acum, cele două luni au trecut. Încet, încet lumea pare să revină la normal. Dar pentru copii e la fel de greu. Vacanța lor de vară nu este una obișnuită. Părinții vor lucra mai mult pentru a recupera timpul pierdut, mulți nu își vor mai putea lua concedii. Copiii tot izolaţi şi singuri vor rămâne.
Misiunea dificilă a părinților nu s-a terminăat după aceste două luni. Avem cu toții nevoie de putere, calm, seninătate, voință, răbdare, înțelegere și multă, multă, multă iubire.
CONCURS CU UN SUPER-PREMIU
(P) Am fost provocată să vă povestesc despre experiența noastră în timpul carantinei de Antibiotice și suplimentul lor alimentar Equilibra, o combinație optimă între magneziu și vitamina B6.
Magneziul ajută la reducerea oboselii și a extenuării, susține funcționarea normală a sistemului nervos și menține sănătatea psihică. Equilibra conține lactat de magneziu care este o sare organică de magneziu, având o absorbție superioară sărurilor anorganice, spune producătorul Antibiotice. Vitamina B6 ajută și ea la absorbția magneziului în organism. Equilibra este în capsulă vegetală, ceea ce înseamnă că poate fi administrat și persoanelor cu alimentație vegetariană.
Antibiotice ne asigură că suplimentele sale alimentare din gama Nutriensa, așa cum este și Equilibra, sunt fabricate la standarde de calitate, fiind rezultatul unui complex proces de cercetare și dezvoltare.
Antibiotice vrea să premieze părinții-eroi și să îi ajute să își găsească echilibrul, calmul și puterea pentru perioada următoare. Spuneți-mi, într-un comentariu la acest articol, cum a fost perioada de carantină pentru voi și pentru copiii voștri, iar Antibiotice vă oferă un pachet complet de suplimente alimentare din gama Equilibra în valoare de aproximativ 400 de lei.
Aștept comentariile voastre, aici, pe blog, până miercuri 22 iulie, iar câștigătorul va fi anunțat joi, 23 iulie. Pachetul cu suplimente va ajunge la câștigător în termen de două săptămâni.
Așadar, cât de greu v-a fost și cum ați reușit să treceți peste perioada de carantină și izolare?
UPDATE 23 iulie
Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați spus povestea aici, pe blog. Vă doresc multă sănătate și mai puține griji.
Programul automat instalat pe blog a ales la întâmplare câștigătorul acestui concurs. Este vorba despre Nicoleta Alecu.

A fost destul de dificil de jonglat cu 3 copii, de vârste si etape diferite, si job, fără ajutor. Angajatorul a fost înțelegător și am reusit sa fie întotdeauna unul dintre părinți acasa, cu mici exceptii. Trecerea de la teme de grădiniță până la teme de clasa a 7 nu este usoara, mai ales cand face pauza cu teme de grupa 0.
A fost foarte greu. Noi parintii am lucrat de acasa, fetita de 8 ani avea lectii on-line. Ii era dor de bunici, colegi, prieteni. Am urmarit impreuna filme de familie, am citit si mai mult, ne-am jucat jocuri de societate. I-am facilitat intalinirea pe whapp cu prietenele, nu are un tel al ei. Am vorbit deschis, dar nu exagerat despre virus.
Noi am avut sansa sa avem alaturi de noi bunicii, bunici ce au casa la tara. Asa ca ne-am izolat cumva de ei si de pustoaica noastra de 6 ani. Stiti ce greu e sa fie ziua copilului si tu sa nu fii langa el? 🙁 Am mers din doua in doua saptamani la tara cu provizii si medicamente, dar nu ne-am luat copilul in brate. Am stat distantati, in conditiile in care ne temeam pentru toata lumea. De muncit, sotia a muncit o vreme de acasa, iar eu 2 saptamani cu 2 saptamani (acasa/serviciu program prelungit). Cumva am trecut de acea perioada, mai tare ne temem de ce va urma. Cazuri mult mai multe acum, scoala ce sta sa inceapa in formatul full-online sau cine stie cum!
A fost foarte greu cu o pustoaica de 15 ani, boboc la liceu, care vroia sa iasa cu prietenii, sa mearga la scoala , sa se intalneasca cu colegii, ii lipseau foarte mult si antrenamentele la karate, nu imi venea sa cred cand imi spunea ca ii este dor de liceu si de tot ce inseamna viata de liceu, pentru un boboc! Dar impreuna ne am distrat, am facut karaoke si eu am invatat sa dansez Oh nanana!!!
Ptr mine a fost foarte greu ptr ca în aceeași perioada am lucrat de acasă, dar ptr copil a fost și mai greu ptr deoadata a fost pus în situația de a lucra pe calculator în diferite programe pe care nu le știa, faptul ca nu mai interacționa direct cu colegii și cu d-na învățătoare a fost o reacție negativa a copilului.
Copilul meu și-a rezolvat temele mai mult forțată de mine, refuza sa le facă spunând ca ea nu este la școală este în vacanta. Cu greu oam reușit sa o scoatem la capăt, dar am reușit.
Buna. Si pt mine a fost greu.Eram gravida in 6 luni ,noroc ca nu a trebuit sa merg la job, fiind in CIC cu copilasul de 1 an si ceva. Am avut emotii cu sarcina, caci eram speriata de un rezultat de la ecografie, si ttenuia sa fac investigatii suplumentare, eram panicata cu iesitul afara, eram f obosita si cu dureri de burta.
Foarte greu,oribil chiar,ca privarea de libertate…lipsa de activitățile zilnice ,ca mersul la orele de sport, de pian,de achitați,engleză,plus Socializarea cea mai importantă și Decisivă,lipsa întâlnirilor cu cei dragi…kilograme acumulate,stres,dezamăgiri..mici frustrări.
Perioada de carantina a devenit din ce in ce mai grea in conditiile in care copiii au terminat arsenalul de activitati si nu mai au rabdare sa stea in casa. Ajuta sa ma trezesc dimineata cu o ora inaintea tuturor si sa imi aloc o ora doar mie, cu o cana de ceai in mana.
Deasemenea, iau suplimente de magneziu si vitamina D3, iar copiii ulei de peste pentru o imunitate mai ridicata.
Bună ziua! A fost destul de greu în acea perioada, în condițiile în care eu am lucrat de acasă, iar băiatul meu de 8 anu avea școală online și lecții, iar eu cursuri online și nu aveam timp sa mai petrecem împreună la joacă . A trebuit sa ne modificam programul, dar am noroc ca am un copil foarte cuminte și am putut îmbina destul de bine activitățile lui cu ale mele.
Noi că părinții ne am descurcat greu dar copiii?Nu se poate descrie in cuvinte, școala online, lecții plus teme, colegii online, teama de a nu se îmbolnăvi, socializare unde? Este un an greu mai ales pentru cei care au terminat o etapă de care nu s au bucurat.
Buna seara. Eu am 2 baieti si ne-a fost foarte greu cu cei 2. Unul dintre ei la scoala clasa a 3 a, celalalt gradi mijlocie. Eu am rezistat la munca 2 luni in starea de urgenta dar dupa am renuntat la serviciu. Am luat suplimente Equilibra cat si calciu ionic sa pot sa face fata. Copiilor le-am dat ursuleti multivitamine.
Pentru noi nu a fost f. greu pentru că fiicei mele ii place sa stea in casă, la răcoare, și să citească dar din cauza asta ne-am trezit cu un deficit de vitamina D iar acum înghițim pilule. Mai greu a fost cu scoala on-line din cauza internetului. Nu stiu cum or face la toamnă. Doamne ajută sa fie bine!
A fost o perioada foarte încărcată și obositoare… Băiatul clasa a 3 a pe laptop într-o camera școală online, fata grupa mijlocie pe tableta gradinita online în alta camera…căci amândoi aveau în același interval orar… Iar eu pe hol.. Alergând de la unul la altul când se deconectau sau pregătindu-se cărțile și caietele de care aveau nevoie…. La prânz nici nu mai știam dacă am terminat de băut cafeaua.. Sau dacă nici nu am apucat sa o fac… Ma bucuram de week-end – uri… Ca în timpul facultății…
Cu psihicul a fost mai greu… Numai gândul ca avem restricții nu ne dădea pace.. Iar norocul nostru este ca locuim la tara și am implicat pe cei mici în diferite activități de la grădinărit pana la gătit bineînțeles în joaca și doar pt ca și ei și-au dorit.. În tot acest timp am retrăit cu ei jocurile copilăriei ratele și vânători sau banalul șotron… Asa a trecut timpul…frumos plăcut și liniștit..
Sincer a fost foarte greu, cu gândirea oamenilor mai mult, deoarece tocmai mămicile nu au înțeles că dacă îți scoti copilul ptr scurt timp si respecți normele de igienă și măsurile de siguranță nu esti anormal, ci un părinte normal care încearcă să facă tot ce poate ptr a vedea un zâmbet pe fața copilului si a crea starea de normalitate dinainte pandemiei.Legea spunea atunci la începutul nebuniei, că poți ieși ptr scurt timp în apropierea locuinței, dar unele mămici au ales să stea în casă 2 luni si de după perdea din casă, pline de răutate se uitau la noi celelalte ,care cu copii de 13 luni ,15- 16 luni ,deci mici am ales să îi scoatem puțin ,menținand distanța. Spun pline de răutate, deoarece au fost discuții pe grupul de mămici din orașul meu despre faptul că noi mămici inconștiente i-am scos afară, și ai lor plâng în casă că nu pot ieși. . Pai voi dragele mele a-ți ales să vă închideți în casă, având temeri închipuite si va prefaceti deodata cetateni exemplari,legea va lasa sa iesiti. Am fost foarte foarte dezamăgită , scârbita chiar de falsitatea unora și am ieșit din multe grupuri de mămici. Mentalitatea unor persoane și educația rămâne în evul mediu , orice s-ar întâmpla din păcate. Scuzați pentru postare, dar sunt genul de om care are o opinie și care citeste,nu doar se uită la tv si ce spune mass- media și politicienii. Mulțumesc.
A fost destul de greu sa stau inchisa doua luni fiindca eu am si doua afectiuni destul de grave inima si plamani.Am facut mereu atacuri de panica,nu puteam iesi si ma vedeam inchisa zilnic.Am gatit,am facut curat si parca tot greu trecea timpul.Am facut activitati cu fetita mea….zilnic ceva noi
A fost destul de greu eu avand si doua afectiuni grave inima si plamani.Am facut atacuri de panica stand doua luni inchisa.Am facut activitati cu fetita dar vroiam in aer liber.
A fost dificil fiindca desi faceam mancare,curat nu treceau zilele mai repede.
A fost foarte dificil de gestionat perioada de carantină cu 3 copii cu vârste, activități și necesități diferite, fără niciun ajutor. Școala online, lecții si teme, teama de a nu se îmbolnăvi…Dar au fost și multe părți pozitive: am petrecut f mult timp împreună, am încercat tot felul de activități, am dansat, cântat, am citit mult…
A fost greu ,mai ales ca nu am.putut sa mi vad nepotelul care avea 5 luni atunci ,pe sora mea ,pe cei dragi ,stat numai.in casa ,dar am evitat sa privesc la tv stirile ,mi am gasit ocupatii in casa ,am citit ,am.scris si.am vizionat chestii comice.
Pentru mine ,perioada carantinei si a stării de urgență, a fost mai grea. Trebuia să stau mereu cu grija cand ies la cumpărături să-mi iau declarația, masca, mănuși, sa ma gandesc cu cine imi las copilul cât timp sunt plecată. Pentru fetita mea de un an si câteva luni a fost mai dificil sa inteleaga de ce i-am schimbat rutina. De ce dintr-o dată nu mai poate explora locurile de joacă și nu mai are contact cu copii. Se oprea la toate portile parcurilor și trăgea de ele sa le deschida😞.
Foarte greu,fiindca baiatul meu fiind in clasa a XII a,a trebuit sa invete singur, on line, am avut probleme cu calculatorul, telefonul i s-a spart .Foarte greu să participe la ore.Dar pana la urmă totul a fost bine, a învătat si a luat BAC-ul cu media 9,48.Si am fost foarte multumiti.Acum este deja student la Politehnica specialitatea Inginerie medicală.Deci tot răul spre bine!!
A fost cumplit. Sunt învățătoare. Am avut clasă pregătitoare și zilnic trebuia să găsesc sau să creez materiale atractive care să nu necesite printare, astfel încât fiecare să învețe jucandu-se. Pe lângă asta, aveam de făcut raportări zilnice și săptămânale cu activitatea de la clasă și m-am înscris și am participat la vreo 5 cursuri despre utilizarea platformelor online. La final de an școlar am ajuns la concluzia că urăsc laptopul și nu mai vreau să îl deschid cel puțin o lună. Acum scriu de pe telefon.
Acasă am doi copii. Unul era pe final de clasa a opta, celălalt pe final de clasa a douasprezecea. Ambii făceau cursuri online. Trei școli online în același timp a fost mult prea mult.
Acum, slavă Domnului, au terminat cu examenele și ne-am mai liniștit,dar simt că ar trebui să dorm non-stop. Probabil Equilibra din articol m-ar trezi la realitate.
La inceput a fost un pic cam greu, dar dat fiind faptul ca sunt artist liric si “fanii” ma tot intrebau unde si cand voi mai avea concerte m-am decis sa fac de acasa inregistrari. In plus in fiecare seara m-am uitat la o piesa de teatru, opera, opereta, balet sau am citit.
A fost mai greu in primele zile pana ne-am regasit echilibrul in noul stil de a invata, de a face cumparaturi si mai ales de a constientiza gesturile marunte care ne pot afecta sanatatea. Am cautat modalitati de a ne petrece timpul cat mai placut in interior si am profitat la maxim de timpul petrecut impreuna.
Ne-am acomodat destul de greu în primele zile dar am găsit încet încet noi modalități de a ne ocupa timpul. Am citit, am incercat rețete noi, am învățat sa achit taxele online.
Nouă nu ne-a fost deloc greu, ne-am urmat cursul vieții normal!
Am fost binecuvântați ca am ales sa locuim la curte, cu câteva luni înainte de perioada carantinei!
Tot înaintea perioadei a venit pe lume și mezina noastră, care a fost îngrijită îndeaproape și timpul petrecut cu ea ne-a făcut sa uitam aceasta perioadă!
Am fost liniștiți, nu am fost stresati de bunici, mătuși și vecine pupatoare de bebeluși si ne-am bucurat ca Maria a crescut in liniste, fara mare tam tam.
Pentru fetita cea mare a fost super ca a iesit zilnic la joaca in curte si s-a bucurat de miscare si de aer curat!
Am plantat flori, ne-am amenajat curtea si pentru noi a fost o bucurie❤️
A fost o perioadă foarte dificilă pe toate planurile, dar mai ales din punct de vedere psihic. Am un copil care a fost nevoit să se conformeze noilor reguli privind școala online. S-a adunat oboseală, dificultate în stăpânirea noțiunilor, dureri oculare de la timpul petrecut în fața ecranului. Mare parte a timpului a stat în casă, date fiind condițiile. Eu continuam să lucrez.
Lipsa activităților zilnice, a socializării, a libertății au adus stress în familia noastră, frustrări, plictiseală.
A fost o perioada mai grea, dar am încercat sa uitam ca nu avem voie afara inventand noi jocuri si facand noi retete de prăjituri împreună!
Chiar daca fata mea a implinit varsta de 18 ani si mie mi-a fost greu in perioada aceasta! Intamplarea a facut sa inplineasca frumoasa varsta chiar la inceput de epidemie. Aveam totul pregatit pentru petrecere si a inteles pana la urma ca nu mai putem tine petrecerea. Apoi au urmat discutii: de ce nu poate iesi afara, de ce nu poate merge la plimbare cu prietenii etc. Chiar daca este mare tot trebuie sa porti discutii si sa ii explici. Mi-a fost dificil deoarece toate activitatile gospodaresti eram obisnuita sa le fac dimineata. Nu am mai putut: avea scoala online si se auzea. Pana la urma m-am obisnuit cu noul program.
Din fericire pentru noi am trecut mai ușor peste aceasta perioadă deoarece stam la casa și avem o curte destul de mare unde am putut ieși să ne desfășurăm ,avem și un pic de grădină și împreună am grădinărit ,am plantat floricele și ne-am putut bucura și de aer curat.In schimb ne-a lipsit întâlnirea cu verișorii cu care avem obiceiul sa ne jucam.Sa speram că ne va ajuta Dumnezeu și vom trece peste toate.
Eu am doi copii. Pe de-o parte, nouă nu ne-a fost foarte greu, deoarece stăm la sat, avem curte și grădină și o bunică în sat. Însă pe de altă parte, cu școala online a fost destul de greu…și cu faptul că nu am putut să ne întâlnim cu persoanele dragi.
Pentru mine din păcate a fost perioadă destul de urâtă încât am ajuns la psiholog. Deși nu am copiii am simțit o teamă și o frică enormă pentru mine, părinți și bunici. 😑
Nu a fost chiar asa de greu pentru noi. Si inainte incercam sa profitam cat mai mult de timpul petrecut impreuna, astfel ca ne-a fost foarte usor sa ne gasim ceva de facut. A fost mai greu pana ne-am acomodat cu noul mod de a ne face cumparaturile si de a ne organiza fiecare iesire din casa.
Nu a fost usor cu 2 copii mici acasa. Una a fost si la gradinita, ramanand acasa in perioada de izolare. Cel mic cand dormea incercam sa facem cat mai multe activitati sugerate de educatoare. Ieseam zilnic afara in jurul blocului avand si spatiu verde, copiii s-au imprietenit foarte bine.
Mi-a fost extrem de greu sa trec peste aceasta perioada de izolanre. Sunt o persona foarte activi și efectiv trebuia sa îmi ocup mintea cu ceva . Așa ca m-am apucat de pictat pe numere in aceasta perioada și după 2 luni de auto izolare aveam 3 tablouri pictate . Discuțiile pe video cu prietenii m-au ajutat și ele și faptul ca am petrecut timp cu părinții mei
Noi locuim la tară,nu ne-am simțit in carantină fiindcă având o curte mare,cu flori,iarbă din belșug,copaci,cățel,pisică,iepurași si puisori,timpul a trecut repede si pentru cei doi copii ai mei de 6 si 3 ani,de iesit am mers doar la farmacie si la magazin,pentru noi a fost usor,doar ce-ia ce ne-a lipsit a fost părinții dar am vorbit zilnic la telefon!Cu sănătate,răbdare si fericirea celor dragi treci peste toate.
A fost foarte greu, mai ales pentru sotul meu, care a ramas acasa timp de trei saptamani cu baietelul nostru de 8 ani. Eu am fost izolata la servici chiar de Paste. Norocul meu a fost ca a putut sa vina la gard sa ma viziteze
Prea greu nu a fost pentru ca am fost toata familia impreuna cu exceptia baiatului care lucra zilnic.Am avut acelas program de iesit afara ,ne-am imbogatit cunostintele gastronomice si,,,am vazut solidaritatea unor”prieteni’.A lipsit totusi sentimentul de libertate,
A fost si este o perioada in care totul s-a schimbat si mi-am dat seama ce importanta este dustinerea familiei.
Perioada carantinei a fost una în care am avut timp mai mult sa fim împreună, mai ales ca cea mica avea abia 3 luni în februarie am avut timp sa ne jucam mai mult și cu băiețelul mai mare , am gătit împreună brioșe, paste, am.făcut clătite, am desenat și inventat jocuri vrute și nevrute. Ne-am pozat mai mult, am sărbătorit ziua mea intre noi, .dansat și cantat pana ne lasă vocea. Pentru noi a fost minunată aceasta perioada. Am citit multe povești, am decupat și lipit și am ras împreună la orice.
Lucrez in asistenta so iaka, deci noi nu am stat acasa, am asigurat permanent pentru personae vulnerable, ceea ce a fost greu, epuizant emotional si mental. Am trecut si prin scoala si sesiune online, ceea ce a fost mai facil. Sper ca am devenit mai Imani nu doar pe perioada carantinei si ca nu am ramas doar mai ursuzi si panicati.
Lucrez in asistenta sociala, deci noi nu am stat acasa, am asigurat permanenta pentru personae vulnerable, ceea ce a fost greu, epuizant emotional si mental. Am trecut si prin scoala si sesiune online, ceea ce a fost mai facil. Sper ca am devenit mai umani nu doar pe perioada carantinei si ca nu am devenit doar mai ursuzi si panicati.
A fost destul de greu, în special partea financiară pt că am ramas acasă în somaj (nu șomaj tehnic).În prima perioadă a fost chiar foarte grea pentru ca eram speriată din cauza știrilor de pe toate televiziunile, până când am citit un articol a unui doctor american și ne-am liniștit în privința asta. Apoi am avut avantajul că stăm la casă și ne-am făcut de lucru prin gospodărie, dar partea financiară a fost la pământ.
Pornind de la celebrul citat “Fiecare floare este un suflet deschizandu-se catre natura” – Gerald De Nerval, cine nu a fost nerabdator oare sa fie iarasi alintat de anotimpul de cald, dupa o izolare atat de lunga, dar importanta pentru sanatatea noastra si a celor dragi. A trebuit sa fim rabdatori, caci natura ne invaluie iar cu mireasma ei dulce si parfumata, cu coronite de flori , cu vantul care adie usor, salutandu-ne putin sfios. In perioada izolării am petrecut timp prețios cu cei dragi, am citit foarte mult, am gătit împreună cu cei mici , am realizat proiecte DIY-uri, ne-am jucat, etc. Acum trecem iar prin parcurile pline cu flori, ale caror culori ne bucura existenta si reușesc sa ne infrumuseteze ziua. Pentru cateva momente, nu ezitati sa inchideti ochii, sa trageti aer adanc in piept si sa spuneti: Totul va fi bine !
Of, a fost destul de greu, mai ales pentru un copil cu autism.Am incercat sa vin cu tot felul de idei de jocuri distractive, amuzante, sa facem cat mai multe activități pe placul lui .
Am un baietel de 5 ani destul de intelegator.Ne-am descurcat.
A fost destul de greu tinand cont ca am un copil cu dizabilitati si efortul fizic a fost intens,cel psihic nu mai spun.Dar ci vointa si incredere trecem peste toate greutățile.
A fost destul de greu având in vedere ca baietelul meu era obișnuit sa mergem zilnic in parc nu știam cum săi mai explic situația nedorita și periculoasa totodata dar pana la urma am făcut fata mai cu greu provocărilor dar acum suntem bine multumim lui Dumnezeu .
A fost o perioada foarte ok, am facut lucruri de care nu ma credeam in stare, mancaruri de care nu ma credeam capabila. Am facut o multime de activitati cu cea mica, am facut Pastele in casa, doar noi trei. Am jucat o multime de jocuri de societate, am invatat, am cantat, am facut sport. Mi-a placut. desi tanjeam dupa aer, a fost o perioada in care ne-am conectat si tare bine a fost.
A fost o perioada destul de dificila pentru intreaga familie pentru ca a trebuit sa stam separati, sa muncim de acasa, etc.
Nu ne a fost foarte greu deoarece am fost împreună și împreună suntem fericiți! Am reușit sa trecem cu bine!
A fost o perioadă foarte grea pentru noi,eu fiind acasă cu copilul,soțul si mama plecați în străinătate,noi singure aici,ei departe,imi făceam griji pentru ei.Sper sa nu mai ajungem in situatia aceea niciodată.
Perioada a fost dificilă, mai ales partea de educație online cand ai nu si cu ce, trebuie să fii conectat ca sa poti susține educatia copiilor: unul clasa a 2-a, altul grădiniță. Participarea online sprijină invatataoril/educatorii sa ia leafa. In plus lecțiile de dans care si ele trebuie cumva sorijite, doar si profesorul acela are o leafa de luat. Asa ca se da una bucata tătic care a trebuit să facă față zi de zi nervilor, frustrărilor, presiunilor, neînțelegerilor dintre cele 2 sau 3 tabere, căci nici copiii nu sunt mereu in aceeasi tabără, asa-i? Mama, care a trebuit să muncească continuu, fără concediu, a fost cea care acasă verifica teme, urca pe platforme, ca si astea s-au schimbat vre-o 3 pana la vacanta, plus restul îndeletnicirile casnice, deja uzuale si care nimeni nu le mai amintește. Dar suntem sănătoși. Multumim lui Dumnezeu. Impreuna, cu bune si rele. Si mergem inainte. Doar inainte!
A fost o perioada foarte grea,.Perioada carantinei a fost una grea. Super cadou! 💝Foarte drăguț din partea dumneavoastră! 💖💕 Va multumesc pentru ocazia de a castiga un asa premiu 💖Sper din tot sufletul sa fiu eu norocoasa! 🍀 Vă doresc ult succes in continuare în tot ce vreți să realizați! 💓
Am două fete , una la școală si una la grădiniță. A fost o perioadă grea pentru amândouă, au trebuit sa facă totul online. Cel mai greu a fost sa nu isi mai întâlnească colegii, la una dintre ele a fost ziua de naștere și chiar a fost supărată ca nu a avut alături cateva prietene .
Pentru mine a fost bine cu serviciul, dar dificil cu cumparaturile. Dar a trecut si suntem bine. Multa sanatate .
Noua ne-a fost foarte greu în acea perioada, mai ales ca, atât eu cât și sotul meu, prin rotație, am fost izolați la locul de muncă de 2 ori, eu fiind prima tura în perioada Sărbătorilor Pascale, lăsându-mi copilul de 5 ani plângând și fără posibilitatea de a petrece împreună sărbătorile….. După 14 zile, am ieșit eu, a intrat soțul, revazându-ne 5 minute…. Și asa scenariul a continuat pana la finalizarea stării de urgență…. Noi, lucrând în centre rezidențiale pentru copii cu dizabilități, am fost nevoiți a ne împărți între serviciu și familie, dar mulțumim Bunului Dumnezeu ca s-a terminat și nu am avut cazuri și noi pana în prezent suntem sănătoși, având grija sa respectam toate recomandările…. A fost o lecție de viata pe care nu as mai dori sa o primesc, de aceea cred ca aceasta pandemie trebuie tratata cu maxima responsabilitate din partea fiecaruia dintre noi…
Pot spune că a fost o experiență pe care nu îmi doresc să o repet … cel mai greu a fost cu școala online, profesori care făceau ore ,,asincron” ( cand îl auzeam pe fiul meu că d-na de mate face ora asincron – dorea doar prezența, mă apucau durerile de cap) , profesori dezinteresați care nu îi motivau pe copii să participe la ore, legătura școală-părinți care practic a fost inexistentă din martie pană în iunie, un catalog online care nu corespundea cu realitatea … peste care s-a suprapus faptul că nu puteam merge ca de obicei la părinți, să-i ajutăm așa cum erau obișnuiți și să le mai alinăm singurătatea . Ne-am mulțumit cu faptul că am reușit să trecem cu bine de acestă perioadă și sperăm în mai bine pentru toată lumea.
Pentru noi a fost destul de greu, dar am descoperit cât de prețios este timpul petrecut împreună, ce bine e sa ai măcar 2 copii, cât de bine e sa ai un petic de pământ, chiar dacă casa e de nelocuit. Am învățat sa ne mulțumim cu mai puțin și sa apreciem mai mult lucrurile pe care le avem❤️
Pentru mine a fost si cred ca inca mai este o perioada dificila. Pe masura ce am inceput sa ma obisnuiesc cu situatia, sa depasesc starea de panica si sa redevin curajoasa am incercat sa caut normalitatea, sa descopar pasiuni noi, sa le readuc la viata pe cele vechi, sa verific daca cei dragi sunt bine sau pur si simplu sa fac ceva pentru mine pentru a reconstrui starea de bine.
Sunt învățătoare și sunt mama. Sunt parintele copilului meu biologic și sunt parintele copiilor “adoptați” oficial, timp de 5 ani de zile. A fost o perioada complexa. A fost o perioada a descoperirii, dar și a redescoperirii. Ca mama de acasa, a trebuit sa sadesc in inima și mintea copilului meu speranta ca frumusetea lumii nu și-a gasit sfârșitul, ca puterea interioară ne va ajuta sa depășim învingători aceasta perioada, sa ma asigur ca nu cedează armele, in ceea ce privește succesul școlar. Meseria de mama de la scoala a presupus o digitalizare grabita a metodelor de lucru, o cizelare și cântărire a tuturor cuvintelor transmise, o atenție sporită asupra capacității de receptare a informațiilor transmise online, o îndulcire virtuala sporită a comunicării pentru ca dragostea cu care îmi desfasor meseria a fost mai greu de transmis. Învățarea nu are loc între gura cuiva și urechea altcuiva, are loc între inimi și minți. Un lucru e sigur: pentru a inocula putere și speranta, trebuie sa crezi tu cu tărie in ele. Restul e poezie: poezia devenirii fiecărui copil, indiferent de circumstanțe. Sunt onorata ca am reușit sa fiu alături de toți copiii mei, in aceasta perioada a incertitudinii.
Mi-a fost cel mai greu cu lucrul de acasa, sa ma concentrez, sa raspund la email-uri. Cea mica voia intotdeauna cate ceva, imi solicita atentia, asa ca a fost dificil sa impac si „capra si varza”.
A fost foarte greu pt ca ieșeam o dată la 3 zile la un magazin din cartier sa iau pâine, ma dezinfectam cu spirt la sosire atât pe mâini cat si pe incaltaminte, pielea îmi crăpata aveam răni la mâini, cumpărăturile mari le făceam de la un supermarket apropiat doar eu pt ca sotul a fost blocat la serviciu 2 saptamani, imi era foarte teama sa nu ma îmbolnăvesc în acea perioadă pentru ca nu avea cine să stea cu copii. A fost foarte urât pt mine acea perioadă
A fost greu pentru ca nu am iesit in parc , la plimbari, dar fiindca am fost impreuna am depasit cu bine pentru ca ne-am gasit tot felul de activitati astfel incat sa nu ne plictisim
A fost greu , destul de greu prima săptămână a trecut mai repede apoi cea de-a doua f greu.Am fost chiar izolați la domiciliu doua săptămâni.
A fost greu dar m-am luat cu munca. A fost o perioadă încărcată, am lucrat de acasă și am pierdut puțin notiunea timpului.
Nu a fost chiar foarte greu. Am noroc ca stau la curte si am putut să mă relaxez in curte, sa ma plimb prin grădina.
Buna.
Pentru noi perioada de carantina a fost o binecuvantare, as putea spune. Am petrecut mai mult timp impreuna, ne-am distrat toti 3, am construit castele, am invatat impreuna sa mergem pe bicicleta, pe role. Treburile zilnice in casa au fost facute in 3, distrandu-ne in acelasi timp. Am incercat sa profitam la maxim de toata perioada si sa luam doar lucrurile bune.
Ne-am dat seama ca ne trebuie foarte putin pentru a fi fericiti.
Cred ca suntem niste norocosi!
Perioada de carantina.am petrecut mult în familie.dar îmi era dor sa mă întâlnesc escorte cu prietenele.am creat o atmosfera plăcută pentru cei dragi .preparatele preferate.am jucat mimica.am dansat.am cântat .dar la un momeni dat Îți lipsește ieșitul în natura.libertatea ne-a fost greu și teama ca unul din noi sa nu se îmbolnăvească. pentru ca cineva trebuia sa facă cumpărăturile
Perioada de carantina a fost grea, dar mulțumim Domnului ca am trecut cu bine peste. Multă sănătate tuturor!
A fost o perioada grea nu eram obisnuita sa petrec atat de mult timp in casa dar am facut un efort si sa speram ca totul va reveni la normal!
Perioada carantinari a fost un pic greu dar am făcut fata cu Brio staul in casa ma obosea și găteam facem activictati cu baiatu meu de 2 ani
In perioada carantinari am stat in casa in curte ne-am jucat foarte mult am făcut curat a fost o experiența prin carne nam crezut ca voi trece !😘😘😘🥳🥳🥳
Mi-a fost foarte greu pentru ca am fost departe de copii mei, care nu au putut să vină să mă viziteze.
Perioada de carantina a fost dificila, dar pe parcurs ne-am obisnuit cu ideea.
A fost destul de ok, am lucrat de acasa si m am bucurat de peisajul din gradina