Cum ai vrea să fie copilul tău la 25 de ani?

V-aţi gândit vreodată cum aţi vrea să fie copilul vostru la 25 de ani? Care sunt calităţile cele mai importante pe care aţi vrea să le aibă?
E un exerciţiu de imaginaţie foarte greu. O văd pe Sofia încă un bebeluş, deşi nu mai este demult. Are aproape 9 ani. Îi aud glasul mic şi râsetele cristaline şi nu pot să mi-o închipui altfel decât încolăcindu-se în braţele mele. Nu o pot vedea altfel. Cel puţin nu deocamdată.

cum iti vezi copilul la 25 de ani

Mamă şi Copil, Claire Szalay Phipps

Şi totuşi, întrebarea aceasta – cum am vrea să fie copilul nostru la 25 de ani – e una importantă. Şi cred că e bine să încercăm cu toţii să dăm un răspuns. Chiar dacă ne este greu. Pentru că aşa ne dăm seama cum anume vrem să îi creştem, ce vrem să devină, ce este esenţial să păstreze din perioada copilăriei şi ce trebuie să mai înveţe. Răspunsul la întrebarea asta e luminiţa de la capătul anilor acestora în care educaţia pe care le-o dăm este importantă pentru adulţii care vor deveni.

Aşadar, cum vrem să fie copiii noştri la 25 de ani? Care sunt calităţile cele mai importante pe care aţi vrea să le aibă?  Vrem să fie sinceri, iubitori, inţelepţi? Sau poate vrem să fie corecţi, buni, fermi, perseverenţi, dârzi, aventuroşi, curajoşi, cinstiţi, muncitori, sufletişti?

Felul în care îi vedem pe copiii noştri la 25 de ani reprezintă valorile la care noi, acum, ţinem cel mai mult şi pe care vrem să le insuflăm şi lor.

spune Monica Reu, psiholog şi trainer de comunicare non-verbală.

Recunosc, sunt trei zile de când mă gândesc într-una care ar fi cele mai importante trei calităţi pe care aş vrea să le aibă Sofia la 25 de ani. Nu mi-a fost uşor să răspund, dar cred că ştiu. Aş vrea să fie COPILĂROASĂ, LIBERĂ, ÎNCREZĂTOARE. 

Voi cum vă vedeţi copiii la 25 de ani?

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, hai să ţinem legătura. Abonează-te la newsletter, pe banda portocalie de mai sus. Îţi mulţumesc pentru prietenia ta 🙂

You may also like...

6 Responses

 1. Diana says:

  Pe Alex îl văd creativ, îndrăzneț, dar extrem de delicat cu lumea și lucrurile care îl înconjoară.

 2. Alina says:

  Eu mi-as dori să fie un om bun, cu încredere in sine și bucurie de a trăi 😊

 3. Flori says:

  Inca din momentul in care am citit titlul imediat am incercat sa-mi raspund la aceasta intrebare iar raspusurile au venit imediat: sa aiba incredere in sine, sa fie adaptabila si mereu zambitoare. Chiar in aceasta seara ii spuneam ca oamenii care zambesc transmit energie pozitiva.

 4. Raluca says:

  Pe Denis îl văd ca fiind un tânăr vesel și echilibrat! Ioana va fi iubitoare , comunicativă și în același timp pretențioasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *