Cum poţi câştiga 1000 de euro pentru clasa ta. Două super-concursuri.

You may also like...

139 Responses

 1. Rita Crăciun says:

  În săptămâna altfel fetitei mele i-a plăcut cel mai mult ca au mers la o livada unde au petrecut o zi întreaga învățând lucruri interesante.
  Pe viitor i-ar plăcea sa meargă și la o ferma sau la o herghelie de cai.

 2. Raluca Stan says:

  Cea mai frumoasa activitate din timpil saptamanii Scoala Altfel a fost vizita la o ferma cu animale, zice fetita mea. Anul acesta ar dori ca toti copiii din clasa sa mearga in parc cu animalele lor de companie.

 3. Soare Camelia says:

  Fiicei mele de 8 ani, cel mai mult i-a plăcut în excursie, pe dealuri, către ruinele cetății Albești. Acum își dorește să ajungă în capitală să viziteze Casa experimentelor.

 4. Elena Badarcea says:

  Copiilor mei cel mai mult le place ziua experimentelor. Facem experimente destul de des, dar în Scoala altfel facem multe în aceeaşi zi.

 5. Banica Ana-Maria says:

  Fetiței mele i-a plăcut foarte mult vizita la fabrica de pâine. Toți elevii au urmărit procesul de coacere, și bineînțeles, la plecare au primit două pâini calde.
  Pe viitor își dorește să ajungă la o rezervație naturală.

 6. Coralia S. says:

  Fetei mele i-a plăcut cel mai mult in excursie, si anume Gradina Botanica si Parcul Copou din Iași. Anul acesta își dorește sa mai meargă in excursie si sa viziteze Casa Memoriala Ion Creanga Humulești.

 7. Gherghe says:

  In scoala altfel am dori sa mergem in vizita la o fabrica de dulciuri sau la o ferma cu multe animale unde copiii ar putea fi antrenati in diferite activitati

 8. Nicoară Maria Daniela says:

  Copiii mei de acasă sunt mari, dar copiilor mei de la școală,tot ai mei sunt, le place enorm SCOALA ALTFEL! De fiecare dată ținem cont de dorințele lor, de sprijinul părinților și de posibilitatea ca acest ALTFEl să devină „Super good, wonderful!”

 9. Zorzoliu Anca says:

  Băiatului meu i a plăcut cel mai mult în săptămâna Școala Altfel ziua în care au pregătit cornulețe.

 10. Ioana Dima says:

  Elevilor mei le place să se costumeze cât mai haios și
  să interpreteze rolurile unor personaje din povești. Așteaptă cu nerăbdare ,,Școala Altfel ” pentru desfășura astfel de activități.

 11. Ioana Dima says:

  Elevilor mei le place să se costumeze cât mai haios și
  să interpreteze rolurile unor personaje din povești. Așteaptă cu nerăbdare ,,Școala Altfel ” pentru a desfășura astfel de activități.

 12. Georgiana Stratu says:

  Fiului meu i-a plăcut foarte mult în Săptămâna Altfel, atunci când împreună cu clasa lui au fost la Fabrica de globulețe a lui Moș Crăciun și împreună cu spiridușii Moșului au decorat globulețe, au făcut poze cu Moșul și au vizitat fabrica.
  Amintirile frumoase rămân mereu in sufletul nostru…

 13. Groseanu says:

  Copilului meu i-a plăcut mult activitatea prin intermediul căreia a descoperit tinutul Orsovei alături de colegii și profesorii ei . Astfel visul de a naviga pe Dunăre a devenit realitate .

 14. Gianina Daneasa says:

  Fetițele mele (gemene) de 8ani,au fost pentru 2 zile la o casă de copii,de unde au avut ce învăța, și că merită să își prețuiască mai mult părinți și frați și din puținul lor să ofere și la alți.

 15. PURCARIU CARMEN says:

  Cea mai interesantă activitate din săptămâna Școala altfel, pentru fata mea , a fost vizita , în scop caritabil, la un centru de bătrâni.Le-au bucurat sufletele cu dulcețurile, compoturile, zacusca preparate de mămici acasă.De atunci privește bătrânii cu alți ochi!

 16. Paula says:

  Fiului meu ii plac toate activitatile din perioada Scolii altfel. Anul trecut, cel mai mult i-a placut ziua in care au mers la teatru. Anul acesta i-ar placea o iesire la un parc de aventura, o plimbare cu bicicletele si/sau un curs de prim ajutor.

 17. Andreea Sirba says:

  Fiica mea se declara incantata de vizita la o ferma de animale, unde au putut invata cum sa aiba grija de animale si au facut diverse activitati gospodaresti. Zica ca i-ar placea sa aiba mai des activitati outdoor, in diverse domenii, ca-n acest fel descopera si percepe altfel mediul inconjurator.
  De asemenea, ii plac foarte mult activitatile de ecologizare a spatiilor verzi, este mare iubitoare de natura si curatenie, asa ca i-ar placea sa aiba astfel de actiuni, impreuna cu colegii ei.

 18. Gratiela Visan says:

  Copiilor mei le-a placut mult activitatea “Educație antreprenorială” de la Junior Achievement Romania.

 19. Marilena Diaconu says:

  Fiului meu de 4 ani i-a placut cand au pictat pietre, cu care au pavat aleea de la intrarea in gradinita.

 20. Nicoleta says:

  Multumim pt sansa! Fetitei mele i-a placut cand au venit politistii si le-au prezentat duba de criminalistica. Anul acesta i-ar placea un atelier de creatie 😉

 21. Claudia says:

  Fetiței mele i-a plăcut enorm ca a mers la o fermă unde a călărit cai si a dat de mâncare la pomeni.

 22. Iacob Mihaela says:

  Fetiței mele i-a plăcut tot timpul activitățile din cadrul Scolii Altfel care au fost diferite in fiecare an.Astfel in cadrul Scolii Altfel fetiță mea a fost în excursie prin tara. A fost o experiență unică deoarece a fost pentru prima dată când nu a dormit două zile acasa. În acest timp a invatat sa se descurce singura sa ia decizii și de asemenea să-și dea seama cat de mult ne iubeste pe noi părinții ei.

 23. Camelia Dorofte says:

  Pe copiii de la noi din clasă, de departe, i-a impresionat ziua in care au fost la un restaurant si alaturi de un chef au invatat sa-si prepare sandvisuri si clatite (copii cu nevoi speciale).

 24. Bunda Cristina says:

  Activitatile in “Scoala Altfel” sunt interesante, atractive, “altfel”. Copilului meu i-a placut foarte mult o activitate sportiva, activitate in care au participat la diverse joculete si stafete, toate aceste realizandu-se insotite de muzica iar la finalul activitatilor au fost premiati cu diplome, medalii si dulciuri.

 25. Cristina Popescu says:

  Baiatului cel mare i-a placut cel mai mult vizita la un adapost de animale, iar mezinului vizita la Pompieri.

 26. Popescu Constanța says:

  Fata mea ar fi încântată daca doamna învățătoare i-ar duce la echitatie. Acesta va fi una dintre propunerile mele ,ca părinte, pentru planificarea activităților din cadrul săptămânii Scoala Altfel!

 27. Lupu Mihaela Valerica says:

  Pentru anul acesta, în săptămâna școala altfel eu voi propune ca să avem o oră despre acordarea primului ajutor și o oră cu educatie sanitară, despre cum să ne spălăm corect dinții!

 28. cristina iordache says:

  Elevilor mei, mulți dintre aceștia provenind din medii defavorizate, care nu-și permit să trăiască emoții de intensitate maximă în excursii, le-au plăcut foarte mult activitățile desfășărate în cadrul poiectului „Simfonia florilor” pentru că au avut ocazia să planteze flori pe aleea principală din gradina școlii, să învețe cântece pe această temă și să le interpreteze la Biserica „Sf. Ioan” într-un concert de Florii, să lucreze diverse obiecte din hârtie colorată, folosind tehnica origami, în scopul decorării unui spațiu destinat petrecerilor pentu copii, să realizeze fotografii pe care le-au expus în scopul obținerii unor premii, să viziteze instituții decorate cu flori de apatament și să le ofere diplome în cazul în care aveau cele mai frumoase flori, să realizeze aranjamente florale în ghivece, îndrumați de un angajat al primăriei pe care apoi le-au oferit unor invitați, profesori ce reprezentau diferite școli din județ.

 29. Stoian Larisa says:

  Copiilor le plac jocurile in aer liber de tip ,,tresure hunt ” pe echipe . Sunt antrenante si foarte distractive …

 30. Stefania says:

  Cea mai îndrăgită activitate pentru băiețelul meu, Andrei, în vârstă de 8 ani a fost o tabără-excursie care a durat 3 zile și două noptiere, in localitatea Săcuieu, județul Cluj. Acolo a avut ocazia să se relaxeze in natură, să înoate in bazinul presiunii, alaturi de colegi și de doamna învățătoare, să tragă cu arcul și să se bucure de frumusețea focului de tabără, din ultima seară.

 31. Mada says:

  O activitate foarte îndrăgită de către copii este momentul in care se transformă în bucătari, mai ales cand vine vorba de dulciuri (sunt mari amatori) 😍🤗

 32. Untaru says:

  Elevilor mei de clasa a IV a le.a placut sa faca experimente stiintifice. Am facut zapada artificiala, vulcan, pasta de dinti pentru elefanti si am separat apa de ulei cu sapun lichid. Au fost fascinati.😍

 33. Amalia Gheorghe says:

  Catinca ar vrea tare mult sa vadă cum lucrează Arhitecții. Ar vrea sa înțeleagă ce presupune arhitectura și cum se poate planifica pe o planșă construirea unei case. Se întreabă ce fel de instrumente folosesc Arhitecții.

 34. Manaila Ecaterina says:

  Pentru clasa pregatitoare propun educatie sanitara si o vizita la o ferma cu cai si ponei.

 35. Ana says:

  Anul acesta copii mei, sunt la aceeasi socala, spera sa ajunga sa viziteze aeroportul. Mai ales ca ei nu au fost niciodata cu avionul :).

 36. Zamfir Valentina says:

  Băiatului meu i-a plăcut foarte mult activitatea organizata la cofetărie. Au frământat cornuri, le-au modelat și umplut cu o crema, au fost coapte și apoi savurate.. cu urme de ciocolata a venit acasă pe tricou și la gurița… și cu zâmbetul pe buze… făcuse prăjituri…fusese cofetar.. mare realizare

 37. Popescu Anisoara says:

  Fetitei mele i au placut toate activitatile desfasurate in perioada scolii altfel,iar una dintre ele mai emotionanta a fost vizita la o scoala speciala unde impreuna cu acei copii au petrecut ziua alaturi de ei ,pictand ,desenand …facand diferite activitati impreuna.

 38. Nicoleta Capota says:

  În Școala Altfel, fetița mea, Amelia, a fost încântată de excursia organizată de doamna la Castelul Corvinilor. Anul acesta și-ar dori să viziteze Observatorul astronomic din Cluj.

 39. Fodor Daniela says:

  Copiilor mei au preferat activitățile desfășurate la muzee, teatru , parc, nu în sala de clasă. Au realizat activități de ecologizare, plantare de puieții, legume sau flori. Cel mai important au învățat să lucreze în echipă .

 40. Cristina Dumitru says:

  Elevii din clasa mea au fost foarte încântați de experiența la o fabrică de ciocolată. Au realizat diferite figurine și au învățat despre modul în care se prelucrează ciocolata.

 41. Nirvana says:

  Elevilor mei le-a plăcut “Biblioteca vie”. Tineri voluntari cu diverse ocupații, împărțiți in grupuri, au răspuns la întrebări despre diverse meserii. Copiii au completat fișe, exact cum ar împrumuta cărți de la bibliotecă. Au “lecturat” cărțile vii. A funcționat și ca un fel de orientare profesională.

 42. Claudia Boamba says:

  Fetita mea este la gradinita, dar si ei au saptamana altfel, in care au avut ocazia sa face ce activitate le place cel mai mult. Fetitei mele ii place sa picteze si pentru ca vremea a permis au avut si activitati in parc, zi in care colegii grupei s-au ajutat intre ei sa mearga pe trotinete sau biciclete.

 43. Sebestyén Réka says:

  Băiatului meu de 13 ani i-a plăcut enorm când diriginta i-a dus in pādure la paintball!

 44. Donisanu Laura says:

  Fetei mele i a plăcut cel mai mult intr o excursie pe Valea Doftanei..de 3 zile..unde au fost cazați la o vila cu o curte imensa,verde,în vârf de munte. N au avut nevoie de telefoane..tv..s au jucat afară până seara târziu iar apoi cădeau frânți dar super fericiți. .adormind toti intr o cameră, neindurandu se sa se despartă!

 45. Simona says:

  Au fost la circ, cu școala! I a plăcut tare mult spectacol Alice in Tara Minunilor, apoi in excursie la Cheia! S a distrat copios!

 46. Mihalache Mirela says:

  Copilului meu î a plăcut foarte mult vizita la fabrica de clipsuri.

 47. Adriana Voinea says:

  În săptămâna Școala altfel, fiul meu, a avut o experiență într-o lume a senzațiilor si iluziilor optice la Muzeul Simțurilor.

 48. Alina Stîngă says:

  Fiul meu este întotdeauna încântat de activitățile extrașcolare, că toți copiii de altfel, însă cel mai mult i-a plăcut anul acesta când la școală s-a desfășurat un proiect amplu, mai exact un parteneriat cu o școală din Istanbul. Copiii turci au venit în România și au fost integrați în familii pentru o săptămână. Am avut si noi acasă doi băieți, iar fiul meu a fost foarte încântat să afle lucruri interesante despre obiceiurile și cultura lor. In acest an, urmează ca ai noștri să plece în Turcia. De-abia așteaptă!😊

 49. Daniela Mirea says:

  Băiatului meu i-a placut foarte mult la Muzeul de Istorie din Craiova dar si la Fabrica de înghețată TopGel.

 50. Mihaela says:

  Elevii mei iubesc excursiile, activitățile care includ animalele și activitățile sportive.

 51. Ramona says:

  In saptamana altfel baiatului meu i a placut cel mai mult la biblioteca si la muzeul se stiinte ☺

 52. Anca says:

  Fetiței mele i-a plăcut cel mai mult ziua în care a venit împreună cu toti colegii la ea acasă și am făcut clătite împreună cu d-na învățătoare.

 53. Nadia says:

  Concurs gastromonic

 54. Angela says:

  Pentru elevii mei, voi propune o activitate în care fiecare copil va aduce de-acasă o mascotă sau o păpușă tip mănușă. Vom realiza împreună o scenetă și le-o vom prezenta preșcolarilor.

 55. Gabriela says:

  Saptamana Altfel este intotdeuna un prilej de bucurie atat pentru copii, cat si pentru parinti. Copiilor mei cei mai mult le-a placut la fabrica de croissante, iar anul acesta ar dori sa mearga la fabrica de jucarii sau de ciocolata.

 56. Vranceau Roxana says:

  Fetiței mele i au plăcut mult jocurile in aer liber precum alergatul cu oul in lingura și experimentul cu eruperea unui vulcan. Anul acesta își dorește să meargă în excursie la Dino Parc și să mai facă diferite experimente.

 57. nicole raducu says:

  Copiilor din clasa noastră le-a plăcut cel mai mult o zi petrecuta la biblioteca Nationala unde au desenat în creion autoportret, învățați de un cunoscut caricaturist. Avem în rama acel autoportret 😊

 58. Ioana Vaida says:

  Cel mai mult i- a placut fiului meu de 10 ani, faptul ca nu sta inchis intre 4 pereti, ca de obicei, ci isi poate consuma energia prin joaca, drumetii, vizite, excursii.

 59. Iulia says:

  Baiatului meu i- a placut vizita in platoul televiziunii PRO TV , discutiile cu prezentatorii Mihai Dedu si Daniel Nitoiu.I- a placut ca au fost in direct( eveniment neanuntat- surpriza) la B1 Tv la emisiunea d- lui Tudor Barbu” Se intampla acum!” Saptamana ” Scoala Altfel” e un lucru foarte bun pentru copii!

 60. Galben Ileana says:

  Elevilor mei le-a plăcut foarte mult ideea de a picta pe folie strech desfăsurată pe lângă gardurile care împrejmuiesc curtea scolii.Si-au pus imaginatia in valoare, iar rezultatul a fost pe măsură!

 61. Georgeta Șerban says:

  Copiilor mei le place foarte mult prouectul “Profesor pentru o ora”, cand parintii vin la scoala si pentru o ora devin profesori in fata copiilor lor.

 62. Georgiana says:

  In Școala Altfel fetitei mele i-a plăcut super mult vizita la Peșteră Urșilor.

 63. lenucica mihalcea says:

  Fetelor mele le-au plăcut în excursie la Sulina,la Slănic Moldova ,iar acum vor la fabrica de ciocolată

 64. Ghita Marilena says:

  Karaoke pentru micile vedete ale clasei și, de asemenea , la loc de cinste sunt și activitățile culinare.

 65. Anca Roman says:

  Pentru ca școala românească să fie iubită de copii, Săptămâna “Școala altfel” ar trebui să fie în fiecare săptămână!

 66. Mechis says:

  Fetitei mele i-a placut cel mai mult cand a fost la Raul Prut.

 67. Constantin Nicoleta Mariana says:

  Va scriu in calitate de cadru didactic. Cel mai mult copiilor mei din gradinita, le-au placut activitatile de stiinta in care au facut experimente . Mi-au spus ca vor sa mai faca si in alte zile si asa am si facut.

 68. Marza Adela says:

  Fiului meu i-a placut cel mai mult cand au fost intr-un parc de aventuri unde s-au dat cu tiroliana si au parcurs diverse trasee.

 69. Tufă Cristina says:

  Eu scriu în calitate de cadru didactic, dar și de mamă. Cel mai mult le-a plăcut ziua în care am vizitat Muzeul Golești și am încondeiate ouă. În aceași zi am fost și la film și la muzeul de istorie. Împreună cu colega mea am încercat să organizăm o zi de neuitat. Sper că am reușit! O zi bună!

 70. Eremia says:

  De_a lungul anilor am avut multe activități frumoase în cadrul săptămânii Școala Altfel.Astfel copiii au fost fascinați de Stația meteo,Secția de Poliție, Pompierii, Smurd. Lucrătorii de acolo au prezentat diverse lucruri_ mașina pompierilor, cum se obțin amprentele, Copiii au participat la o demonstrație de stingere de incendiu. Au primit echipamente speciale. Au fost încântați!O altă activitate a fost cea cu mamele, bunele gospodine care ne _au ajutat să pregătim colțunași tradiționali cu specific lipovenesc. Sau activitate la Acvariul Constanța, Muzeul Antipa Monumentul Independenței Tulcea,Teatrul De Copii și Tineret Constanța.

 71. Ramona says:

  Fetiței mele i-a plăcut foarte mult vizita la fabrica de pâine din oraș . Toți copii au luat parte la procesul de realizare a painii. Pentru a face și mai interesantă vizita,au făcut fiecare câte o briosa iar la plecare au primit briosele făcute de ei coapte, gata numai bune de mâncat.

 72. Enus Nicoleta Ionela says:

  Fiului meu i-a placut cel mai mult o activitate în care, pentru a încuraja mișcarea și reducerea sedentarismului, a fost organizata o cursa cu biciclete. La aceasta activitate au fost implicate mai multe clase din școală, având astfel posibilitatea sa socializeze și cu alți colegi.

 73. Mihaela Panait says:

  Copiilor mei(cei din clasa mea sunt tot ai mei) le-a placut sa invete lucruri noi vizitand Muzeul de Istorie si Arheologie,Tulcea,sectia de olarit(au facut si vase din lut),Teatrul Jean Bart (cu spectacole superbe).
  Daca ati fi vazut stelutele din ochisorii lor si fetele radiind de bucurie ati vrea sa fie in fiecare zi Saptamana Altfel.
  Oare anul acesta cum va fi?

 74. Daniela says:

  Copiilor mei le-a plăcut ca au plantat în curtea scolii un pom pe care sa îl îngrijească de-a lungul timpului, care va creste odată cu ei.

 75. alina says:

  fiului meu de 7 ani cel mai mult ia placut ziua de film😁

 76. Lacatusu Alina says:

  Fetiței mele i-a placut ziua in care ea a fost pentru o ora profesor. Doamna le-a propus sa schimbe rolurile, sa isi aleaga o materie preferată si sa intre in rolul de profesor, în fața clasei, pentru o ora.

 77. Banu Angelica says:

  Copiiilor mei le-a plăcut toată săptămâna din ,,Școala Altfel,,.În fiecare zi au avut câte o activitate care mi-a atrătat mie, învățătoarea lor, o altă latură a lor.Astfel am avut Ziua Prieteniei( au oferit cadouri confecționate de ei),Ziua Veseliei
  ( petrecere mascată- carnaval),Master Chef( pregătirea salatei de fructe), Ziua Talentelor( fiecare a prezentat un talent ascuns),Ziua Voluntariatului ( curățenie în împrejurimi- drumeție).Activitățile au fost propuse de copii și am hotărât să le repetăm și anul acesta.

 78. Aida Dolofan says:

  In Scoala altfel copilului meu ii plac competitiile sportive

 79. Badescu Andreea says:

  Cel mai mult le-a placut copiilor mei de la grupa când am mers la un centru de echitație din apropiere și au văzut Live căluții,au aflat lucruri interesante despre ei(de ex parul lor este prins in cordite împletite ca sa crească mai repede parul)dar au avut și posibilitatea sa faca o plimbare pe ponei🙈

 80. Badea Magnolia says:

  Copiilor mei(,de la scola) le-a placut foarte mult sa ” bucatareasca” in echipe. Am preparat briose si am servit colegii din scoala.au fost incanati si dornici sa repete experienta!

 81. Florea Carmen says:

  Baiatului meu a fost incantat de vizita la o fabrica de paine. Anul acesta si ar dori sa participe la un experiment chimic dintr un laborator. Sper ca acest fapt sa se intample candva!

 82. Gabriela Boricean says:

  Fetiței mele i-a plăcut cel mai mult când a pictat pe sticlă.

 83. PAHONTU NICOLETA says:

  Fiind la tara si neavand posibilitati materiale de a pleca sa vizitam anumite obiective turistice , am hotarat sa iesim sa cunoastem “COMORILE VII “ale satului.Asa ca am mers la pas prin sat si am stat de vorba cu batranii.A fost o bucurie de ambele parti: pentru copii ca au aflat povesti de viata ,au aflat despre copilaria de altadata ,dar si pentru batrani ca cineva le-a calcat pragul.

 84. Maftei Gioconda says:

  Copiilor mei de la clasa cel mai mult le place cand facem colacei pt colindatori si uratori.Duc de acasa tot ,cuptor faina covatica pt framantat tavi si ce mai trebuie si ultima zi din saptamana mult asteptata ne ocupam de calacei.Ne punem sorturile si ne apucam de treaba.Va asteptam cu colindul la Scoala Primara Chiliseni.jud.Suceava.

 85. Corduneanu says:

  Cea mai frumoasă activitate a fost vizitala fabrica de ciocolată Romana.

 86. Nely says:

  Copilului meu i-a placut ziua in care au gatit! Si-ar dori sa construiasca roboti!

 87. Doruta says:

  Fetei mele i-a placut cel mai mult la ferma de animale. Iubeste sa se afle in preajma lor si sa le hraneasca.

 88. Bersan Carla says:

  În saplămâna altfel, copilului meu i-a plăcut cel mai mult faptul ca a învățat engleza pe tot parcursul săptămânii în natura și prin jocuri. Acum, copilul meu vorbește engleza mai bine decât mine datorita acelei săptămâni. A spus ca s-a distrat cu profesoara lui și ca își mai dorește astfel de activități.

 89. Pasca Florentina says:

  Fiind în clasa pregătitoare cred ca le-ar plăcea o excursie la o ferma unde pot vedea multe animale, excursie în aer liber dar ar fi indicat și o lecție de educație civica. Multumesc

 90. Ștefania Samoilă says:

  Copiilor din clasa mea ,în saptamana Scoala Altfel, au fost tare încântați și își doresc și anul acesta sa facem din nou o salata imensa din fructe.😊

 91. Nicoleta says:

  Cu siguranță, Săptămâna Altfel este o idee foarte buna. Copiii iubesc libertatea de exprimare, mișcarea in aer liber, afirmarea in diverse situatii. Activitățile cu cea mai mare priză la copiii sunt cele care se desfășoară în locații din mijlocul naturii…contactul cu natura ii deconectează de la tehnologie, ii ajuta sa fie empatici, dar nici, atenti.

 92. Silvia says:

  Anul acesta in Saptamana ,,Scoala altfel”, copiii mei, de la scoala , s-au implicat și au trăit emoțiile lansării unei reviste pentru copii creată chiar de ei. Anul acesta, activitatea propusă chiar de ei va fi ,, Vanatoarea de comori, un joc interactiv foarte iubit de copii.

 93. Rosca Marcela says:

  In saptamana “Scoala altfel” fetita mea a fost impresionata de vizita la Adapostul Albus.” Inarmati” cu saci de bobite au vizitat aceste nefericite animale, iar cand a venit acasa mi-a cerut sa adoptam cati catei vreau eu , cu promisiunea ca va avea ea grija de ei.

 94. Andrei DAniela says:

  Fetita mea, Rebeca, a fost extrem de incantata de vizita la ferma de animale!
  Traind intr-un oras in care viata la tara nu le mai este cunoscuta copiilor nostri, vizita la ferma a fost o adevarata incantare, dar si o provocare pentru ea! A baut lapte crud, direct de la sursa, a mancat iaurt si branza proaspata, iar mirosul din zona purcelusilor a fost cireasa de pe tort 😀 Abia daca a mai respirat! Dar bucuria a fost deplina!
  Hainele toate pline de noroi, dar murdaria este buna, nu!?
  A fost o experienta din care a avut multe de invatat si care a adus-o mai aproape de animalute, invatand sa le iubeasca si mai mult!

 95. Nicoleta says:

  In calitate de mama si Educatoare .. pot spune ca cel mai frumos feedback al activitatilor desfasurate a fost Atunci cand fiecare copil a renuntat la o jucarie de Acasa pentru a o dona copiilor dintr-un centru…. in cadrul proiectului educational ,, si tu poti fi iepurasul de paste”

 96. Nastasiu says:

  O excursie cu parinti si copii , este o modalitate excelenta de a inchega mai bine familia clasei. Copiii se cunosc si in alte imprejurari decat pur scolare. Pauzele dintre ore sunt prea incarcate cu alte activitati si prea scurte pentru socializarea dintre copii.

 97. Bungău says:

  Ora de dezvoltare personală, unde au dezvoltat conceptul ,,jocului de rol,,

 98. Hajnal says:

  Fetița mea, în vârstă de 8 ani și 9 luni, este pasionată de știință, așa că și-ar dori să viziteze un laborator în care să participe la un curs, învățând acolo prin experimentare, testare, încercare. Ar fi necesare mai multe săptămâni de Școala Altfel… Mult succes tuturor!

 99. Anda Diaconu says:

  In saptamana dedidacta Programului National “Scoala altfel”, impreuna cu elevii mei am vizitat o unitate militara din Iasi. Elevii au avut ocazia sa probeze aparatura militara, armamentul militar, masini de lupta precum si elemente de tactica militara. Fiind o clasa in care majoritari sunt baietii, ne dorim pe viitor sa vizitam Institutia de Situatii de Urgente Iasi si Aeroportul.

 100. Diana says:

  Cele mai apreciate activitati in saptamana Scoala Altfel sunt excursiile, piesele de teatru, mersul la film, orice activitate care iese din tiparul programului clasic.

 101. Ioana says:

  Copiilor mei (trei la numar),le-a placut foarte mult vizita la planetariul din Baia Mare.Acuma isi doresc echipament sa poata observa stelele.

 102. Sârbu Maria Tania says:

  Băiatul meu, in vârsta de 9 ani a fost fascinat in Școala Altfel de vizita la Librăria Carturesti. Li s-a prezentat minunata lume a cărților, au intrat in acțiunea poveștilor, au putut servi cate un ceai aromat, iar, la sfârșit, cei care au dorit, si-au putut achiziționa cate o carte.
  “A fost cea mai frumoasă zi” mi-a zis cand s-a intors acasa!!!!

 103. Lisa says:

  Cel mai mult i a placut Amaliei vizita la o fabrică de paine. Si acum isi aduce aminte cu ce pofta a mâncat pâinea proaspăt scoasă din cuptor.

 104. Violeta says:

  Elevilor mei le-a placut cel mai mult ziua in care au facut si apoi au savurat un tort cu banane, ciocolata si muuuuulta frisca.( jumatate din ei au spus ca au repetat apoi experienta acasa:))) Asteapta cu nerabdare sa gateasca din nou!

 105. Bună ziua. La școala altfel copilului meu, la grupa pregatitoare, i-a plăcut la muzeul simțurilor. Acum la clasa 1 sigur se va bucura dacă vor ieși la plimbare la fabrica de ciocolata.

 106. Popa Constantin says:

  Cel mai mult băiețelului meu i-a plăcut vizita de ziua armatei chiar în curtea unității unde am eu serviciul. Cel mai mult i-a plăcut mașinile blindate!

 107. Popa Georgeta Elisabeta says:

  Pentru că acum de abia l-am înscris pe băiețelul meu la clasa pregătitoare l-am întrebat unde ar vrea să meargă cu clasa lui in săptămâna “scoala altfel” și răspunsul a venit imediat: la mare!
  La mare nu o sa se poată dar măcar la muzeul din localitate sigu vor ajunge!

 108. Gheorghe Mihaela says:

  Activitatea preferata de anul trecut a fost vizita la o unitate de pompieri, unde au putut vedea echipamentul, au urcat intr-o masina de interventii, au probat casca, au inteles importanta activitatii de pompier. Anul acesta, activitatea cea mai asteptata este vizita la o tipografie.

 109. Claudia Giorgi says:

  Cea mai interesanta activitate din “Scoala altfel” a fost vizita la o fabrică de pufuleți unde cei mici au observat procesul de producție, au îmbrăcat halate și bonete și au ajutat la ambalarea produsului finit. A fost o experiență minunată și am avut surpriza sa aflu că doi dintre cei mici și-ar dori sa urmeze meseria de “pufacios” 😂. Pe viitor își doresc să meargă la o fabrică de sticla sa orneze chiar ei globulețe pt Crăciun! Oare se vor îndrepta spre meseria de ” sticlaciosi” de asta dată!?

 110. Damian Oana says:

  Piciul meu a fost incantat de o serie de experimente realizate in laboratorull de chimie cu ajutorul elevilor dintr-o clasa de liceu. Faina initiativa!

 111. anca says:

  Cea mai plăcută activitate pentru copilul meu a fost la un centru de activități sportive, unde au dansat Zumba, au participat la diverse jocuri de mișcare, distractive, s-au familiarizat cu terenul si rachetă de tenis, cu terenul si mingile de baschet, au sărit pe trambulină etc. O activitate viitoare, dorita, e un atelier de creație…pe orice tema. Multumim pentru aceasta ocazie! Succes!

 112. Coltescu Adina says:

  Baietelului meu din programul saptamana altfel, cel mai mult, i-au placut ieșirile in aer liber: vizita la herghelie, vizita la Peles, vizita la Antipa, in Bucuresti,mersul cu colegii in drumetii.

 113. ciprian loghin says:

  foarte buna initiativa! multumiri!

 114. Mitrea Mariana says:

  Copilului meu cel mai mult i-au placut activităţile în aer liber şi excursiile, unde a avut ocazia să vizite multe obiective turistice.

 115. Olimpia Durnea says:

  Activitatea cu cel mai mare impact asupra elevilor a fost atelierul de sculptură, elevii având pentru prima dată ocazia de a dăltui lemnul cu imaginația lor creativă. Au ieşit lucrări frumoase şi s-au descoperit talente.

 116. Cocosila Raluca says:

  O initiativa foarte buna!Felicitari!

 117. Miron Paula says:

  Baietelului meu i-a plăcut în Săptămâna Scoala Altfel activitatea Micul Brutar. El si colegii lui au fost brutari pentru o zi si au facut pâine, covrigi, cornuri si prăjiturile.

 118. Antohe Cristina Elena says:

  Cea mai frumoasă activitate din săptămâna altfel a fost ,in opinia fiului meu, un concurs de talente organizat de doamna învățătoare împreună cu elevii.

 119. Elena Bloj says:

  Copiilor mei de la clasa ( pentru ca toti sunt ai mei) cel mai mult le-a placut in saptamana Scoala altfel activitatea Micul cofetar. Elevii au fost pentru o zi cofetari. Ei au facut torturi. Fiecare copil a participat la prepararea blaturilor, apoi si-a ornat blatul cu crema de ciocolata si fructe. La sfarsit a mancat fiecare copil o bucata iar partea ramasa a fost ambalata si a dus-o acasa pentru mama. Atat copiii cat si parintii au fost foarte incantati. Micutii au aflat astfel notiuni legate despre igiena fructelor, a alimentelor, cum se obtine faina, cum sa foloseasca un mixer, etc.si despre ,, cum sa mancam sanatos,,

 120. Cristina says:

  Copilului meu i-a placut foarte mult activitatea artistico-plastica, desfasurata la Muzeul de Arta Populara, in cadrul careia au confectionat felicitari de Pasti si au pictat oua .

 121. flavius says:

  In cadrul activitatii, copiii au fost la o tipografie. Al meu copil a ramas foarte incantat de toate aparatele existente in tipografie, mai ales ca unul era desfacut pe bucati si a putut sa vada din ce este facut.

 122. Barbu Daniela says:

  Copilului meu i a plăcut cel mai mult Sărbătoarea campeneasca, organizată la marginea pădurii, au purtat portul popular,au cantat, au incins hore și dansuri populare, au făcut ciorba de fasole si au si servit cu mare pofta ce au gătit. A zis ca a fost o zi minunată,

 123. Giurea Mioara says:

  Felicitări pentru proiecte!
  Cea mai atractivă activitate desfășurată în săptămâna Școlii Altfel-“Să știi mai multe, să fii mai bun!” a fost cea intitulată “Job Shadow Day” când s-a mers într-o fabrica de confecții, într-un service auto, într-o instituție de adninistrație publică, în laboratorul unei patiserii, în bucătăria unui restaurant, activitate ce a oferit elevilor posibilitatea de a intra în contact cu mediile diferitelor locuri de muncă.

 124. POPA ALINA-MIRELA says:

  În săptămâna “ŞCOALA ALTFEL”, băieţelului meu i-ar plăcea o şcoală atipică, timp de o săptămână. Ce înseamnă asta pentru el? O şcoală altfel în adevăratul sens al cuvântului…o şcoală în care veselia şi prietenia se ţin de mână: o zi în care să construiască cu piese Lego o şcoală aşa cum o văd ei, cu ochii copilăriei; o zi a tabletei, în care să joace în reţea diferite jocuri cu colegii de clasă, o zi de lectură în hamace, desene pe pereţi etc. Activităţile pot continua pentru a le crea amintiri frumoase…Consider că vizite la muzee şi excursii se pot face pe toată perioada anului, însă săptămâna “Şcoala altfel” trebuie să fie de neuitat!

 125. Daniela says:

  Am avut un proiect dedicat cartii, urmat de o vizita la Editura Delta Cart, unde au putut vedea cum se tipareste o carte: munca ilustratorilor, asezarea in pagina, tiparire, depozitare, preluarea comenzilor, pregatirea coletelor. Au fost foarte interesati de tot ce li s-a explicat si multa vreme au vorbit despre vizita noastra in Scoala Altfel.

 126. Strugariu says:

  Sunt prof. inv. primar și pot să vă spun despre o activitate de suflet desfășurată în luna aprilie în cadrul săptămânii Școala altfel “Să știi mai multe, să fii mai bun!” Este vorba de vizita la domiciliul domnului Ionică Andronic din Pârteștii de jos, în vârstă de 93 de ani, economist și profesor suplinitor în comuna natală. A stat de vorbă cu noi, ne-a dat multe sfaturi, a povestit copiilor din perioada interbelică, despre copilăria din acele vremuri. Am vizitat și muzeul etnografic realizat în gospodăria proprie, bibliotecă personală, fotografii și un caiet de lectură din 1944 cu un scris impecabil pe care copiii l-au privit cu multă admirație. în final am primit și câte un măr pe care copiii l-au savurat cu poftă. Avem și imagini care constituie amintiri valoroase pentru toți cei prezenți la această frumoasă întâlnire.

 127. Rauta Bortoc Anca Elena says:

  Sunt profesor de biologie la o scoala din mediul rural, din judetul Bacau. Anul trecut inainte de saptamana Scoala Altfel am intrebat elevii ce activitati isi doresc sa desfasuram in acea saptamana speciala. In proportie de 90% si-au dorit sa mearga in excursie la PIATRA NEAMT SI TG. NEAMȚ. Au vizitat gradina zoologică din Piatra Neamt si rezervatia de zimbri de la Tg. Neamt. In acea zi am vazut o multitudine de elevi fericiți si mulțumiți de activitatea desfășurată

 128. Alexandra says:

  Copiii au fost asta vara intr-un circuit urban plin cu povesti despre oamenii si cladirile de pe Calea Victoriei, pasaje istorice si vizita Muzeului Colectiilor. Pentru ei a fost o experienta fantastica si au invatat multe lucruri si legende urbane.

 129. Pîrvu Iuliana-Camelia says:

  Biblioteca publică din comuna Șirna este, mai ales în vacanțe, și o Școală Altfel! Copiii, de la vârstele cele mai dulci, vin să petreacă împreună învățând în joacă, desenând, colorându-și viața cu cele mai luminoase clipe, ce le vor fi repere în viitor. Eu, bibliotecarul lor, le sprijin visele, îi veghez și îi îndrum să aibă încredere în puterea lor de a-și modela viitorul. Avem nevoie de culori pentru că zâmbetul trebuie desenat de cei cărora le pasă!

 130. Băiatului meu i-a plăcut cel mai mult când au vizitat o fabrică de pâine și au fost lăsați să-și prepare singuri propriile pâinici. Bucuria lui i se citea din priviri, mai ales că era tare mândru de faptul că mami și tati au gustat din creația sa culinară!

 131. Gălăţanu Loredana says:

  Împreună cu elevii mei am plantat în SĂPTĂMÂNA ALTFEL în curtea şcolii un stejar centenar pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Am învăţat un cântec intitulat ,,Măi stejar pletos şi verde” pe care l-am cântat cu elevii mei în timp ce plantam stejarul. La trei zile elevii mergeau să ude stejarul şi acesta a prins rădăcini. Nu pot să vă spun cât de bucuroşi au fost elevii mei când au văzut primele frunzuliţe. Ne-am propus să mai plantăm şi alţi copaci ca o mărturie a trecerii noastre prin această şcoală.

 132. Catalina Miron says:

  Copiii mei asteapta Scoala Altfel pentru ziua dedicata experimentelor stiintifice si ziua de cinema. Doar despre aceste doua zile povestesc si isi amintesc cu drag. Mereu isi fac planuri pentru anul ce urmeaza.

 133. Fetitei mele anul trecut la Săptămâna Altfel i-a plăcut ziua când au plantat flori, copăcei și construit căsuța pentru păsări în curtea scoli. Anul acesta spunea ca ar vrea sa construiască mai multe căsuțe de pasarele și sa pună în mai mulți copaci și mai avea ideea de a face tati o căsuța mai mare pentru căței care sunt pe drum

 134. Costel says:

  Anul trecut în săptămâna altfel fetita mea împreună cu clasa au fost la delfinariu din Constanța, unde au văzut un spectacol cu delfini pe cinste.
  Anul acesta ar vrea sa meargă sa viziteze o ferma sau o livada.

 135. Oxana Vrajitoru says:

  Eleviii mei isi vor aminti cu drag momentul cand parintii au devenit pentru o clipa copii- s-au jucat, au depanat amintiri, au petrecut timp de calitate. Anul acesta am inceput Altfel cu o activitate outdoor- Cinema in aer liber- parinti si copii ca intr-o MARE FAMILIE. In continuare se vor bucura de multe alte activitati de socializare in aer liber.

 136. Meirosu Giorgiana says:

  Cea mai plăcută activitate a fost când au realizat slime. A fost lipicios de frumos! 😊

 137. Liliana Adamita says:

  Cel mai mult i-a placut excursia la Tusnad, in saptamana Scoala Altfel.

 138. aldea elena says:

  Scoala Gimnaziala ”Nicolae Labis” Malini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *