Cutia de duminică

Când era dezordine, mama îmi scotea toate hainele din dulap şi le azvârlea pe jos. Cu vorba bună pare-se că nu rezolva mare lucru, aşa că asta era metoda ei de a mă convinge că o fată trebuie să fie mereu ordonată. Şi a funcţionat. Mi-am amintit această scenă din copilărie când am citit mărturisirea unei mame în revista australiană Kidspot. Povesteşte despre trucul pe care ea îl foloseşte pentru a-şi determina copiii să îşi strângă jucăriile. dezordine jucarii

http://www.istockphoto.com/

În fiecare seară, înainte de culcare, toate jucăriile sau hainele care rămân împrăştiate pe jos în cameră vor fi puse într-o cutie. Cutia de duminică. Copiii nu le vor mai putea folosi decât la sfârşit de săptămână. Atunci, va fi responsabilitatea lor să ia lucrurile din cutie şi să le pună în ordine. Tot ceea ce rămâne în cutie în seara de duminică va fi confiscat şi nu va mai putea fi folosit deloc.

Aplicat cu consecvenţă, micul truc ar putea să funcţioneze pentru că îi învaţă pe copii să îşi preţuiască lucrurile şi să fie responsabili pentru ele. Voi cum îi învăţaţi pe copii să fie ordonaţi?

 

Citeşte şi: Să fii părinte se învaţă

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *