Cutia magică cu povești + Zeci de idei de jocuri pentru copii

Cutia magică cu povești. Sună frumos, nu? Chiar este, să știți. Este un joc minunat pentru copiii de toate vârstele. Mai ales că îl pot crea singuri foarte ușor și îl pot juca cu voi, părinții, dar și cu frații lor. Nu durează mult, e amuzant și le dă copiilor posibilitatea să inventeze zeci de povești.

jocuri pentru copii

jocuri pentru copii Activitati creative pentru copii

Cutia magică cu povești poate fi realizat ușor. Aveți nevoie doar de:

  • hârtie de trei culori diferite,
  • foarfecă,
  • pix, stilou sau orice alte instrument de scris sau desenat,
  • o cutie.

jocuri pentru copii

Copiii își pot realiza singuri jocul. Iată cât este de simplu:

  1. Decupați bilețele – cinci, șase – din fiecare culoare,
  2. Desenați personaje și diverse tipuri de obiecte pe bilețelele colorate,
  3. Așezați-le în cutie.

Cum se joacă și ce povești incredibile se pot naște atunci când joci Cutia Magică vă arată Sofia în acest filmuleț.

 

Așa cum v-a spus și Sofia la finalul filmulețului, Cutia Magică este un joc care lasă imaginația copiilor să zburde. Iar acesta este un lucru extraordinar, mai ales în această perioadă, când copiii au fost nevoiți să stea mult cu ochii în calculatoare sau telefoane. Pentru mine, orice joc reușește să îi scoată din starea de amorțeală este un joc… magic.

(P) Cutia magică cu povești este inspirat de Danonino, care a creat o platformă cu zeci de jocuri care pot fi accesate gratuit. Toate pot fi realizate ușor de copii și toate îi învață câte ceva. Am găsit acolo zeci de modele de activităţi de învăţare prin joacă. Sunt grupate în funcţie de vârstă, de interesele copiilor, de timpul pe care aceştia îl pot petrece meşterind. Sunt activităţi de interior, dar şi de exterior.

activitati pentru copii

Veţi găsi acolo jocuri cu baloane, distracţie cu plastilină, cum să confecţionezi cutia bunelor maniere sau propriul cronometru pentru periajul dentar. Ba chiar vă veţi putea învăţa copiii cum să alunge visele urâte cu propriul lor prinzător de vise. Nu trebuie decât să le lăsaţi creativitatea să zburde şi să îi încurajaţi să se bucure de activităţi creative şi libere.

Copiilor voștri ce joc le place?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *