Desene animate aşa cum toate ar trebui să fie

Nu am crezut că mă pot bucura atât de mult că Sofia se uită la desene animate. Vă imaginaţi că spun eu asta? Dar animaţia despre care vă vorbesc este atât de duioasă şi de caldă, are un umor atât de copilăros, încât e imposibil să nu o îndrăgeşti pe loc.

aventurile lui dino desene animate pentru copii

Să vă povestesc puţin despre ce este vorba în aceste desene. Micuţul dinozaur Dino are trei prieteni, Kika, Lip şi Cacau. Sunt la fel de coloraţi ca şi el, la fel de veseli, de haioşi, de plini de idei. Dar, mai presus de toate, au o imaginaţie frumoasă care îi poartă departe, în ţinuturi necunoscute, cu ajutorul corabiei lor zburătoare. În fiecare episod ei pornesc într-o nouă aventură.

Ştiţi ce m-a mai convins că desenele astea sunt potrivite pentru copii, chiar si pentru cei mici?

  • fiecare episod vorbeşte despre prietenie, curaj, spirit de echipă, despre dorinţa de cunoaştere, loialitate şi generozitate. Sunt calităţi pe care vrem să le vedem în copiii noştri, dar pe care ne este greu să le explicăm. Desenul animat le transpune în poveste şi totul devine simplu de înţeles.
  • episoadele sunt scurte, 6 – 7 minute, nu trebuie să îi lăsaţi pe copii prea mult în faţa ecranelor.
  • serialul este difuzat doar online, pe un canal dedicat, aşa că puteţi decide ce oră e mai potrivită pentru vizionare, în funcţie de programul copilului. În plus, cei mici pot revedea oricând episoadele preferate.
  • fiecare episod e o invitaţie la discuţii între copil şi părinţi. Veţi vedea că cei mici vor fi dornici să vă povestească ce au văzut, să se pună în pielea personajelor, să inventeze, la rândul lor, alte aventuri cu cei patru prieteni.

Aveţi aici câteva fişe de activităţi care îi îndeamnă pe copii să îşi folosească imaginaţia şi creativitatea, pornind de la Aventurile lui Dino. Aşa, desenele animate devin şi mai educative. Daţi click pe fotografii şi ele se vor descărca în format pdf pe care îl puteţi printa uşor. 

aventuri 2bis

aventurile lui dino

aventurile lui Dino

aventurile lui Dino

Puteţi urmări deja primele episoade din Aventurile lui Dino. În fiecare sâmbătă vor apărea episoade noi. Eu cred că cei mici se vor îndrăgosti de aceste desene animate. Şi nu e nimic rău asta. Ba dimpotrivă.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *