Despre educaţie, în cifre

De ziua educaţiei, m-am uitat la câteva dintre datele care definesc sistemul de învăţământ din România. Sunt doar statistici, e adevărat. Şi stiu că ele nu pot reflecta pe de-a întregul modul în care se face educaţie. Dar ele arată clar cât de puţin preţuiţi sunt profesorii şi învăţătorii noştri. Sau cât de neimportant este învăţământul pentru cei care împart banii acestei ţări.

salarii profesori in Romania

cati elevi sunt in clasa

finantarea educatiei

Datele folosite sunt extrase din The Efficency Index, un studiu realizat de institutul de cercetare din Marea Britanie Gems Education Solutions.

Citeşte şi: Despre şcoală, cu sinceritate

You may also like...

6 Responses

 1. George says:

  Cand te gandesti ce salariu primeste un profesor, si ca si el este om si are cheltuieli de facut… Te miri cum de reusesc sa faca si treaba pe care o fac. Multi acuza invatamantul romanesc. Iar aici sunt binenteles inclusi si invatatorii si profesorii. Cu un salariu de 1000 poti sa traiesti in Romania? Salariul asta il primeste un profesor cu ceva vechime in invatamant.. si daca reuseste sa faca numarul de ore… Multumim celor care ne conduc… In timp ce ei isi fac niste salarii pana la cer… Si nici macar nu le merita! Distrug tara asta cu buna stiinta. Iar noi ar trebui sa ii bagam la inchisoare pe viata pentru tradare pe toti.

 2. Vladimir Dumitru says:

  În mediul urban media numărului de elevi la clasă e undeva la 24 – 25 … În rural media e mai mică dar se creează un dezechilibru pentru că în rural dotările școlilor sunt inferioare celor din urban și nici cele din urban nu sunt prea grozave !
  Salariile sunt minunate dar numai pentru cei care vin în supracontroale , gen ARACIP !

 3. Maria says:

  In rural sunt 28 la clasa…..tot sa faci educatie. In unele locatii 42….Ce mai ziceti?Si se cere educatie,promovabilitate si performanta….. Trist…..dar aceasta este realitatea,nu ce este raportat pe hartie….

 4. Tanti Maria says:

  La noi sunt 32 de elevi. Și e vorba de o școală din centrul Capitalei. Deci nu cred că poți spune că e mai rău sau mai bine în mediul rural față de cel urban. Peste tot e greu. Peste tot sunt profesori cărora nu le mai pasă. Sau copii ce au fost învățați că li se cuvine totul. Sau părinți ce dau vina pe profesori, școală, sistem, guvern sau soartă pentru incapacitatea sau refuzul copilului de a sta cuminte în bancă în timpul orei.

 5. diana says:

  dar 45 in clasă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *