Fii pregătit pentru pregătitoare!

You may also like...

7 Responses

 1. Pentru mine clasa pregatitoare a fost o dezamagire… manuale prost concepute, pierdere de timp dupa parerea mea… ; religia – un gust amar, manualul este conceput pentru indoctrinare pura… ;am cumparat toate manualele , in jur de 80 lei in total, manuale urate si de proasta calitate, doamne plictisite, de invatare prin joaca nici vorba; pretentii multe de la parinti, an irosit pentru copil; si la grupa mare la gradinita se invata acelasi lucru …; engleza: intr-un an de studiu a invatat cateva nume de animale… dezinteres total…sunt multe de spus din pacate nu de bine.

 2. Aura H says:

  Am avut anul acesta clasa pregatitoare…Cat de teama mi-a fost de clasa asta, nu stiam cum va fi – va marturisesc ca a fost cel mai frumos an din cariera mea de 20 de ani, ne-am jucat enorm, am incercat să organizez cât mai mult învățarea prin joc….ideile nu mi-au lipsit, materialele nici atâta, bunăvoință să fie! Am cărat jucării de acasă, mașinuțe, suprize kinder, cârlige de rufe pentru numere și operații matematice….vă spun, ideile nu lipsesc și internetul a fost mereu o sursă de inspirație. La finalul anului, toți copiii mei citeau aproape cursiv, scriau fără probleme, numără și fac calcule (cu suport intuitiv, așa le spun și părinților, să nu forțeze, e normal să utilizeze degete și tot felul de obiecte la vârsta asta!) – cântă, dansează, desenează, lipesc, decupează, etc….rezultatele muncii lor sunt peste tot în clasă, se văd în dexteritatea pe care au dobândit-o….clasa e veselă, noi suntem veseli…părinții au fost și ei părtași de câteva ori la activitățile noastre, am făcut fursecuri împreună, coșuri pentru Paști, am sărbătorit împreună Ziua Copilului pictând și decupând pe terenul școlii, chiar dacă era zi liberă….Am uitat să vă spun, sunt învățătoare la țară, într-o școală mică, Nu e nevoie de averi nici din partea părinților, nici a învățătorilor, ca să facem un învățământ de calitate și copiii să crească frumos, frumoși și fericiți. Ar fi mai bine dacă am avea mai mult? Bineînțeles! Dar să nu ne ascundem după scuza asta! Cum spuneam, bunăvoință să fie…

  • crina says:

   Vă felicit din tot sufletul, doamna învățătoare! Și, dacă nu primiți mesaje de mulțumire din partea părinților, este poate pentru că nu au timp să le scrie, căci se ocupă de copii. Le-ați amintit că au copii și că rolul școlii este să completeze, nicidecum să înlocuiască părinții! Bucuriile vor veni negreșit, oglindite în formația sufletească și intelectuală a copiilor, la a cărei zidire contribuiți esențial. Vă doresc putere de muncă și perseverență! Chiar dacă societatea bulversată uită uneori cine sunteți, copiii aceștia nu vă vor uita niciodată!

 3. simona says:

  Depinde de cadrul didactic ce preda la clasa pregatitoare. E bine sa nu generalizam.

 4. acornicesei gabriela says:

  Materialul de mai sus a fost scris,clar de o pers care nu a facut clasa pregat. Pt mine,aceasta clasa a fost cea mai frumoasa din cele trei clase facute la camin,mai inainte. Copilul a invatat foarte multe in acel an,a fost bine pregatit pt clasa intai. Nu a primit niciodata teme,fise sau alte chestii acasa. La lb straina,totul s.a facut oral,pe un manual superb. Mi.as mai dori cls pregatitoare. Nu a fost greu deloc,singura diferentza de gradinita,faptul ca treb sa respecti programul de scoala,adica la 8 fix,se incepeau cele 4 ore,de fapt,pana la 11.30 iar vinerea,pana la 10.30. Cui i s.ar parea greu si mult,sa.si tina copilul acasa. Sau sa.l mai duca un an in plus la gradi,unde sa stea o zi intreaga cu o plansa la pictat.

 5. Lorena says:

  Pentru mine clasa pregatitoare a fost o incantare… Daca n-as fi atat de legata de “gandacii” mei, as mai vrea o data… A fost un an in care tot ce-am invatat s-a facut numai prin joc. Am folosit tot ce se poate: jetoane, jucarii, Domino, carti de joc, carlige de rufe, betisoare ( de numarat, de urechi, de frigarui) si cate si mai cate!! Calculatorul era permanent deschis si nu era zi fara muzica si dans! N-au lipsit nici povestile literelor si ale cifrelor, jocurile interactive sau prezentarile de ppt-uri interesante. Am planificat integrat toate continuturile, am lucrat mult si pe auxiliare si pe fise iar la sfarsitul clasei pregatitoare toti cei 20 de pitici stiau sa scrie cu litere mari de tipar si sa citeasca…orice dar si sa socoteasca cu usurinta pana la 31. Cu sprijinul parintilor, copiii au fost sarbatoriti in cadrul clasei si s-au organizat o sumedenie de activitati educative. Parintii au fost de acord sa vina si sa faca prezentari de meserii in fata copiilor, lucru f. apreciat de cei mici… Sunt convinsa ca in cl. I ne va fi mult mai usor si abia astept sa raspund si la provocarea acestei clase! Mentionez ca lucrez in mediul rural si am 37 de ani de invatamant.

 6. Elena says:

  “LORENA” are dreptate in tot ce spune. Am avut un an frumos. “Licuricii” mei m-au incantat. Imi va fi usor in clasa I. Nu mai trebuie sa pierd cateva luni ca sa-i invat sa tina stiloul in mana sau sa-i invat sa formuleze raspunsurile in propozitii (poate n-am reusit cu toti elevii, fiind o clasa numeroasa)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *