Fram, ursul polar, caută prieteni

Înaintă până în mijlocul arenei. Salută ca întotdeauna.
– Fram!
– Bravo, Fram!
– Trăiască Fram!
– Ura! Bravo, Fram! Ura!
Fram stătea în mijlocul arenei, alb ca zăpada, uriaş şi neclintit. Tot aşa stau fraţii lui din ţara zapezilor veşnice, pe insulele de gheaţă plutitoare, când se înălţa să privească la alţi urşi albi, care se departează pe alte insule plutitoare.
Stătea şi se uita în gol.

Acesta este un fragment din Fram, ursul polar, romanul pe care Cezar Petrescu l-a scris în 1931. L-am citit cu toţii, la şcoală, într-una dintre aceste versiuni. Coperţile acestea vă trezesc amintiri, nu-i aşa?

fram, ursul polar

Pentru copiii noştri, Fram nu mai este cel mai bun prieten aşa cum a fost pentru noi. Poate şi pentru că romanul nu a mai fost retipărit recent într-o versiune de calitate, care să îi atragă pe puştii din ziua de azi.

O echipă de tineri entuziaşti din Cluj a început să îl readucă pe Fram la viaţă pentru ca şi generaţiile acestea de copii să se poată bucura de el. Romanul va fi împărţit în secţiuni şi fiecare va avea parte de propria carte, care să poată fi citită uşor chiar şi de cei mai mici dintre copii.

fram ursul polar

Nu-i aşa că arată bine? Acestea sunt primele trei cărţi dintr-o serie de 10. Ceea ce îmi place cel mai mult este că vor avea şi o variantă digitală, pentru copiii între 5 şi 7 ani, în care cuvintele sunt silabisite la atingere şi povestea, redată audio. Găsiţi pe pagina de facebook mai multe detalii: https://www.facebook.com/UrsulFram/

Acesta e un proiect 100% românesc care are, însă, nevoie de susţinerea noastră pentru a deveni realitate în întregime.

Echipa a demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma Creştem Idei www.CrestemIdei.ro/Fram. Puteţi dona chiar şi o sumă mică, de 15 lei. Acum, când scriu, se strânseseră deja peste 17.000 de lei. E foarte bine, pentru că fondurile suplimenare vor merge către acţiuni caritabile.

Mi-a plăcut proiectul acesta de prima dată de când am auzit de el. Hai să îl readucem pe Fram la viaţă împreună! Poate deveni prietenul copiilor noştri, aşa cum a fost şi prietenul nostru.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *