Ghidul pozneţ de cultură

Trebuie să recunosc. Îi admir pe cei care au imaginaţia şi voinţa de a face lucruri mari pentru copii mici. Care au idei strălucite şi fac totul pentru a le pune în practică. O astfel de idee este Ghidul pozneţ de cultură, o revistă pentru copii distribuită gratuit. Am găsit-o, din întâmplare, într-o librărie.

proiecte culturale pentru copii

Proiectul e nou. Eu am citit doar numarul 1, cel de iulie. Şi am găsit în el câte-n lună şi-n stele. Benzi desenate despre melci fără casă, o întrecere între un crap şi o vulpe şi o poveste a unui balaur care a mâncat urzici. Şi asta nu e tot. Copiii pot citi despre proiecte năzdrăvane de arhitectură şi pot înţelege, astfel, ce face un architect. Sau poate că le va plăcea mai mult să afle despre meseriile ascunse în culise de spectacol.  Toate acestea le vor da idei despre ce ar putea să se facă atunci când vor creşte. Însă până atunci, nu le strică să ştie ce pot face în vacanţă sau după şcoală, pentru că în ghid găsesc un program al evenimentelor culturale pentru copii.

Revista e ilustrată frumos, tiparul e de calitate, iar articolele sunt scrise cu pasiune şi adaptate copiilor între 7 şi 12 ani, cărora le este dedicată.

Mie mi-a plăcut. La fel şi fetiţei mele. Dacă o vedeţi pe undeva, luaţi-o acasă. Aşa încurajăm proiectele care fac lumea mai frumoasă pentru copii noştri.

proiecte culturale pentru copii

proiecte culturale pentru copii

P.S. Revista este editată de asociaţia Câte-n lună şi-n mansardă şi co-finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional

 

În refugiul lor cu cărţi şi reviste, copiii vor citi mai mult şi cu mai multă plăcere. Iată câteva idei pe care le putem realiza uşor şi care încap în orice cameră.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *