Idei vesele de Paşte

Vă amintiţi de vopseaua de ouă Gallus din anii comunismului? Doar acest colorant, care mirosea urât şi era de fapt pentru textile, atât am avut noi de Paşte. Acum, posibilităţile sunt infinite. De ce să nu-i lăsăm pe copiii noştri să pună pe masa de sărbători cât mai multă veselie? Iată câteva idei simple şi uşor de realizat împreună cu cei mici.

oua creioane colaj

1. E cel mai simplu mod în care puteţi colora ouăle de Paşte. E nevoie de creioane cerate şi multă imaginaţie. Doar înmuiaţi vârful creionului în apă.

oua margarina rama

2. Ştiţi care este secretul acestui efect? O linguriţă de unt sau margarină topită în apa în care aveţi vopseaua pentru ouă.

oua nuante colaj

3. Lăsaţi ouăle câteva minute în culoare, apoi mai adăugaţi puţină apă. Culoarea se va dilua. Adăugaţi din nou apă, în etape, până când oul este complet scufundat în culoare.

oua servetel Colaj

Acela este albuş de ou. Ungeţi cu el şerveţelul, cu orice model vă place, şi îl veţi imprima pe ou. Nu m-aş fi gândit la asta niciodată…

4. Ideile următoare nu sunt la fel de uşor de realizat. Dar dacă aveţi timp şi răbdare, merită încercate.

oua personaje colaj

oua cu verdeata rama

 

oua verdeata rama 2
sursa fotografiilor: pinterest.com

Noi am combinat metoda de la punctul 3 cu ideea de minion şi am reuşit să obţinem o minunăţie de ouă. Am cufundat oul, pe jumătate, în culoarea galben. Apoi cealaltă jumătate am vopsit-o în albastru. Am lipit ochi şi am desenat cu o cariocă non-toxică ochelari, mustăţi şi pantaloni.

oua de Paste pentru copii

Citeşte şi: Cartonul de ouă, jucăria perfectă

You may also like...

2 Responses

  1. andrea says:

    Se învelește sticla in ata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *