Împreună de 2 ani! Sărbătorim cu multe cărţi cadou :)

La sfârşitul unei zile senine petrecute alături de fetiţa mea, scriam. Când îmi trântea uşa de la cameră în nas, îmbufnată, scriam. Când îmi spunea Te iubesc cât toate galaxiile din Cosmos, scriam. Cel mai mult simţeam nevoia să scriu atunci când nu ştiam de ce ţipă, de ce plânge sau de ce se îndepărtează de mine. Scriam pentru că asta mă ajuta să înţeleg, să învăţ şi să fiu un părinte mai bun pentru ea.

Aşa s-a născut Educatie cu dragoste. Iar de atunci au trecut doi ani. Şi continuu să scriu 🙂

2 ani de Educaţie cu dragoste

Între timp, însă, Educaţie cu dragoste a devenit o comunitate frumoasă de părinţi care cred în puterea educaţiei. Peste 600.000 de vizualizări a avut site-ul în aceşti doi ani. Aproape 27.000 de prieteni s-au adunat în jurul paginii de facebook. Sunteţi din toate oraşele ţării, mulţi şi din străinătate. Educaţie cu dragoste a fost citit chiar şi în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, în China, Japonia, Australia, India sau Brazilia. Puterea internetului e incredibilă!

Nimic din toate acestea nu ar fi existat fără ea, fără fetiţa mea, acum în vârstă de 8 ani. Ea m-a luat de mână şi m-a învăţat să mă joc din nou, să îmi imaginez, să construiesc, să râd mai des, să citesc şi să scriu poveşti. Ei şi vouă, tuturor, vă mulţumesc.

Mai multe edituri prietene m-au ajutat să sărbătoresc aşa cum se cuvine această zi specială. Şi lor le mulţumesc. Datorită lor, pot să vă ofer, cadou, câteva dintre cele mai frumoase cărţi pentru copii. E de ajuns să îmi scrieţi un comentariu pe pagina de facebook pentru a intra în concurs. Mi-ar plăcea să îmi spuneţi ce articol v-a plăcut mai mult, care v-a ajutat, ce aţi mai vrea să citiţi. Orice sugestie e binevenită. Cei şase câştigători vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi. Iată cele 6 premii:

Din fericire, editura Frontiera

1. „Din fericire” – editura Frontiera. Cartea spune povestea neobișnuită a unui băiețel plecat spre o petrecere surpriză. Acesta trece prin întâmplări comico-absurde care fac deliciul copiilor și care sunt povestite după o schemă simetrică, cele fericite alternând cu cele nefericite, ca un drum sinuos și imprevizibil spre fericire. Ilustrațiile urmează subtil firul poveștii: întâmplările fericire sunt ilustrate color, iar cele nefericite sunt desenate în alb și negru. Cartea se tipărește fără întrerupere de mai bine de 48 de ani.

carti pentru copii

2. Copiii pădurii – editura Cartea Copiilor. Chiar dacă nu i-a văzut nimeni până acum, în păduri trăiesc, fără îndoială, alături de zâne, și numeroase familii de spiriduși. Așa se spune în povești. Iar spiridușii, firește, au și ei copii. Ce fac ei toată ziua? Aleargă, se ascund, sar, strigă, se joacă în apă sau cu pietre și bețe — dar se duc și la școala din pădure, alături de toți puii de animale, își ajută părinții la strânsul proviziilor pentru la iarnă, se ajută între ei sau pe alte viețuitoare. După care aleargă, se ascund, sar, strigă…

carti pentru copii

3. Dă mai departe – editura Pandora M. Inspirat de o temă pe care o primește de la noul său profesor de Științe sociale, micul Trevor are o idee menită să schimbe lumea. În jocul său aritmetic, de la un singur om care face trei lucruri importante pentru trei oameni diferiți, se poate ajunge la o lume întreagă în care o favoare primită nu se întoarce, ci se răsplătește dând mai departe ajutorul celor care au nevoie de el.

4. Profesorul Astro Cat şi aventura atomică – editura Pandora M.   Comută-ți creierul pe modul Uimire și ține-te bine, pentru că Profesorul Astro Cat este pregătit să te ducă într-o călătorie prin incredibila lume a fizicii. Află despre energie, forțe și particulele esențiale din care-i făcută lumea în această uluitoare… aventură atomică!

carti pentru copii. costumul nici nu conteaza si alte povestiri

5. Costumul Nici-Nu-Contează şi alte povestiri – editura Pandora M. Amuzante și pline de energie, aceste trei povești fără vârstă au fost scrise de Sylvia Plath pentru copiii săi. Volumul cuprinde: Costumul Nici-Nu-Contează, Bucătăria doamnei Cherry și Cartea Paturilor.

carti pentru copii

6. Poveşti minunate – editura Univers Enciclopedic Junior. Este o serie de 4 cărticele vesele cu poveşti inedite despre zâne, dragoni, cavaleri, ponei, regi şi…pupici. Numai bune de citit seara, înainte de culcare. Pachetul cuprinde: Poneiul Magic. Nina are un secret, Micul dragon Ignatiu şi vrăjitoarea, Micul rege nu vrea un pupic, Ana şi zâna.

 

Acestea sunt cele 6 cadouri frumoase. Vă aştept gândurile şi sugestiile pe pagina de facebook. Orice comentariu va fi, automat, înscris în concurs. Câştigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorţi.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *