Întoarcerea la şcoală. MI-E TEAMĂ

Mi-e teamă pentru deschiderea şcolilor. După atâtea luni în care doar ne-am ferit, ne-am îngrijorat, ne-am izolat şi ne-am ascuns de virusul ăsta blestemat, mi-e greu să mă gândesc la începerea şcolilor în toamnă altfel decât cu teamă.

În toate aceste luni am învăţat să spunem teamă în atât de multe moduri, am simţit cât de paralizantă poate fi şi cât de tare îţi poate afecta gândirea.

Am încercat să nu arătăm copiilor prea multe dintre schimonositele feţe pe care le poate lua teama, dar nu ne-a ieşit mereu. Şi ei au simţit-o, în felul lor. Mai ales în primele luni de carantină, apoi în vacanţa asta în care nu s-au putut bucura de zbenguială, tabere sau de întâlniri cu prietenii, aşa cum erau obişnuiţi să o facă.

copiii in vremea coronavirusului
Desenele și bilețelele cu mesaje sunt ale unor copii de clasa a II-a, realizate înainte de a se închide școlile, în luna martie
copiii in vremea coronavirusului

Dar începerea şcolilor, care îi va găsi pe elevi în bănci, dar și online, trebuie să fie o bucurie pentru copii. După atâtea luni fără colegi, fără şotiile din pauze, fără învăţătorul sau profesorii pe care îi îndrăgesc, copiii au nevoie să aştepte primul clopoţel cu seninătate.

Eu voi încerca să îmi alung teama. Voi încerca să fiu atentă în continuare, să mă asigur că Sofia înţelege că trebuie şi ea să fie atentă, să respectemăsurile de siguranţă pe care şcoala decide să le ia. Şi sper că voi putea să mă eliberez de teamă atât de mult încât să o las să se bucure aşa cum ştie ea mai bine, cu toată inima şi cu toată fiinţa. Aşa cum se bucură toţi copiii.  

Sper ca teama noastră, acumulată și amplificată în aceste ultime luni, să nu le fi luat nimic din entuziasmul unui nou început, așa cum este fiecare an școlar.

Mă gândesc mai ales la piticii care intră în clasa pregătitoare și care chiar așteaptă să își cunoască noii colegi și pe doamna învățătoare care îi va ține de mână în următorii cinci ani. Mă gândesc și la puștii care încep acum clasa a V-a și care se cred deja mari și liberi, dar și la cei de clasa a VIII-a, care vor să se bucure cât mai tare de ultimul an cu colegii din generală.

Pe măsură ce se apropie 14 septembrie, încerc să acopăr teama mea cu zâmbetele fetiței mele şi cu nerăbdarea pregătirilor pentru întoarcerea la şcoală.

copiii in vremea coronavirusului
copiii in vremea pandemiei

(P) Oricum va începe școala, online sau în bănci, copiii au nevoie de rechizite frumoase și de haine potrivite. Iar dacă nu vreți să străbateți prea multe magazine și sunteți în căutare de oferte la cele mai mici prețuri, Pepco ar putea fi o idee bună. Back to School este colecția lor pentru elevii de toate vârstele. În broșura lor puteți vedea exact produsele și prețurile lor.

Mie mi-au plăcut ghiozdanele imprimate cu scene din filme de desene animate – costă doar 15 lei – dar și sacii pentru echipamentul sportiv – care costă 6 lei. Sunt și penare care se asortează cu ghiozdanul și costă numai 15 lei. Dacă aveți copii mai mari, atunci știți că desenele animale nu mai sunt o opțiune la modă pentru ei, așa că aveți nevoie de un rucsac de școală special pentru adolescenți. Găsiți mai multe tipuri cu prețuri începând de la 60 de lei.

Voi cum vă pregătiți pentru începutul de an școlar?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *