Istoria povestită copiilor + CONCURS

You may also like...

21 Responses

 1. Teodirescu says:

  Buna. Cred ca Alexandra si colegii ei din clasa l C de la Scoala Gimnaziala “George Toparceanu” ar dori sa citeasca despre toate personajele dar cel mai mult despre Decebal. Ideea cu atelierul mi se pare minunata si l-ar ajuta mult pe d-nul invatator care fiind in primul sau an de invatamant are nevoie de multa sustinere. Multumim anticipat.

 2. Cojocariu Andreea says:

  Cred ca personajul care i-ar captiva este Nobilul Aeticus. Baiatul meu Sebastian este in clasă pregătitoare A in cadrul Școli Ionel Teodoreanu ,iar sistemul step by step pe care-l urmează le permite mai mult timp de citit ,povestit.

 3. diana says:

  Un alt personaj interesant ar fi Alexandru Ioan Cuza. Clasa a II a , scoala Uruguay

 4. Chiritescu Viorela says:

  Buna ziua! Cred ca Mihai Viteazu ar fi un personaj extraordinar pt a continua aceasta serie ( curaj, ambiția de a face ceva ce nu au putut face cei de dinaintea lui, vitejie în fața morții, etc). Un alt personaj ar mai putea fi si Vlad Țepeș. Asteptam cu mare nerăbdare și apariția celorlalte 4 carti. Viorela Chiritescu – clasa a 3-a E , scoala gen nr 195 -( Hamburg).

 5. Georgescu Carmen says:

  Sunt invatatoare la cls. a-IV-a C, Scoala Gimnaziala nr. 129 Bucuresti. Anul acesta am studiat Istoria Romaniei la clasa si copiii au fost foarte interesati de figurile marcante ale inaintasilor, pe care-i considera exemple de curaj. Planuim o excursie la Sarmizegetusa si cred ca ar fi inspirata alegerea personajului Decebal.

 6. Ana-Maria Crăciun says:

  Fiul meu, elev în clasa pregătitoare la Școală nr. 7, își dorește să citească despre Decebal, Vlad Tepes și Mircea cel Bătrân, iar eu îmi doresc să citesc despre Petru Rareș, Avram Iancu, Carol I și Regina Maria. Ideea acestor cărți mi se pare extraordinară, pentru că reușim astfel să împrietenim copiii cu istoria într-un mod plăcut și captivant.

 7. Cornelia Robu says:

  Personajul despre care ar vrea sa afle mai multe elevii mei este Ștefan cel Mare.
  Scoala Centrală, București

 8. Ștefan Antonela says:

  Fiica mea Maria este clasa a 4a la Școala Gimnaziala nr.3 Popești-Leordeni si Regina Maria este preferata ei din istorie. Dar îi place si Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul si Vlad Țepeș.

 9. Diac Ionela says:

  Cel mai interesant m-i se pare Sf. Stefan cel Mare. Clasa băiatului meu este a treia C , școala nr. 66, Inv. Mocanu Madalina

 10. Dana V. says:

  Ne-am dori foarte mult sa aflam mai multe despre regele Mihai si ne bucura faptul ca va exista, cat de curand, o carte cu acest subiect. Elevii clasei a IV-a A, Scoala Gimnaziala Nr. 96, Bucuresti.

 11. Bercaru Mariana-Daniela says:

  Bună ziua, cred că Ștefan cel Mare, ar fi un personaj interesant pentru preșcolarii mei, de grupă mare! Mulțumim, Școala Gimnazială nr. 308!

 12. Angela says:

  Buna ziua,
  Din cele șapte cărți ale seriei, cred ca elevilor de clasa a IVa de la scoala nr 81 le-ar plăcea sa afle mai multe despre nobilul Aeticus.
  Dacă ar fi sa alegem alt personaj din istoria României, ar fi Constantin Brâncoveanu. Sau Stefan cel Mare.
  Multumim!

 13. Ana-Maria says:

  Buna ziua. Intr.adevar,cred ca nobilul Aeticus este un personaj interesant pentru elevii clasei a IVa A de la scoala gimnaziala nr 81.

 14. Marilena says:

  Cred ca baietelului meu Vlad din clasa pregatitoare la Lic. Alexandru Vlahuta ii place sa ii citesc despre Vlad Tepes.

 15. Gabriela Vaduva says:

  Minunata idee! Abia astept sa le citim! Fiului meu i-ar placea sa afle mai multe despre Stefan cel Mare, in special dupa ce am petrecut o mini vacanta in Bucovina. De asemenea, e fascinat de personajele Egiptului Antic. Clasa Pregatitoare B, liceul Al. Vlahuta.

 16. Claudia Dina says:

  Fiul meu, Sebastian, elev în clasa pregătitoare la Școală Generala nr. 88, este facinat de luptele între daci și romani. Asa ca orice personalitate din acea vreme ar fi extrem de captivanta pentru el.

 17. Anca C says:

  Pe lângă regina Maria, fiica mea din clasa pregătitoare, lic. Al. Vlahuță, ar fi interesată de Neagoe Basarab, mai ales că a aflat despre legenda meșterului Manole, a mănăstirii Curtea de Argeș. Și am mai dori să aflăm împreună și despre Smaranda Brăescu. Mulțumim!

 18. Oprescu Lavinia says:

  Personajul din istorie despre care as vrea sa le citesc elevilor mei de la Clasa Pregatitoare E, Scoala Gimnaziala Nr.27 Bucuresti, este Decebal.

 19. Ella says:

  Stefan cel mare

 20. Ella says:

  Stefan cel mare vreau……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *