M-am simțit singur, plictisit, obosit, trist, furios…

Perioada izolării şi a şcolii online a fost cea mai grea de până acum pentru mine. Cel mai mult m-a durut că nu am putut să îmi văd prietenii. M-am simţit singură.

Asta ar fi răspuns Sofia dacă ar fi participat la studiul realizat de Salvaţi Copiii, care a cerut opinia elevilor cu privire la educația online și efectele perioadei de izolare. Dar au răspuns alți elevi și pentru ea. Pentru că răspunsurile lor arată aceleași preocupări și tristeți.copii pandemie izolare școala onlineAdolescenții – așa cum aproape este și Sofia, care trece în clasa a VI-a -, au spus într-o măsură semnificativ mai ridicată că s-au simțit singuri, triști sau furioși. Copiii de vârste mici, în special cei din ciclul primar, par a fi resimțit mai puternic impactul negativ al izolării, arată studiul.

Ceea ce mi s-a părut și mai trist este că un copil din 10 a afirmat că un adult din gospodărie a rămas fără serviciu.

  • 27,2% dintre copii nu au acoperit toate materiile pe durata suspendării cursurilor, iar aproape șase procente dintre aceștia nu au făcut lecții online decât foarte rar sau deloc. Telefonul mobil a fost folosit de majoritatea copiilor pentru a participa la cursurile online.
  • Trei copii din 10 apreciază că au rămas în urmă cu materia, iar majoritatea dintre aceștia simt că au nevoie de ajutor imediat după întoarcerea la școală pentru a putea recupera.

Jocul pe telefon, tabletă sau calculator a fost principala activitate recreativă. 7 din 10 copii admit că au petrecut mai mult de trei ore online pe zi.

Cu toții am simțit ce efecte a avut această perioadă dificilă asupra copiilor. Sofia a avut parte de cursuri online interesante și interactive, care nu au lăsat-o să acumuleze plictiseală și au ținut-o într-un ritm similar celui de la școală. A citit mult, chiar foarte mult. Însă a fost prea mult timp online, la cursuri sau la joacă și discuții cu prietenii izolați în altă parte de oraș. Iar asta a stricat cam tot ceea ce încercasem să fac în ultimii ani. Internetul le-a ușurat izolarea copiilor, dar le-a și schimbat comportamentul într-un mod semnificativ. Am povestit mai multe despre experiența noastră, chiar AICI.

Copiilor le-a fost cel mai greu în ultimele luni

copii singuri

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *