Mamele, Eroii-Buni în luptă cu Monstrul Timp (p)

– Mami, diseară, după after-school, vrei să ne jucăm împreună cu poneii? Am nişte idei grozave, dar am nevoie de ajutorul tău. Poţi? Încerci să poţi?
Sofia se uită cu ochii mari la mine, în timp ce mă strânge tare de mână. Suntem în faţa şcolii. Înainte să intre, mă mai întreabă o dată:
– Poţi, mami, încerci să poţi?
De câte ori nu aţi auzit şi voi cuvintele astea? De câte ori nu aţi fi vrut să îi strângeţi în braţe şi să îi asiguraţi că va fi suficient timp pentru a vă juca cu ei? De câte ori nu aţi simţit o bucurie imensă pentru simplul motiv că ei vor să petreacă timp cu voi? Şi de câte ori fericirea aceea nu s-a stins în noianul de treburi pe care le aveţi de făcut în ziua aceea şi în îngrijorarea că nu vă va rămâne nici măcar jumătate de oră pentru poneii aceia frumoşi şi coloraţi?

“Poţi, mami, încerci să poţi?” am auzit din nou, în gând, întrebarea Sofiei în timp ce mă îndepărtam de şcoală.

savo 6

Am încercat să pot, chiar am încercat, din răsputeri. Era o zi din aceea în care nu ai timp nici să respiri. Ştiţi bine cum sunt zilele acelea. Serviciu, apoi cumpărături, poate o programare la dentist sau la medic, mâncare. Apoi faci ordine peste tot, ştergi bine praful şi dezinfectezi podeaua, baia, jucăriile, lucruri atât de importante atunci când ai un copil alergic la praf care trebuie protejat, cum e Sofia şi cum sunt mulţi dintre copiii de astăzi. Te învârţi prin casă ca un titirez care, în viteză, se loveşte neîncetat de colţuri. Dar nu se opreşte şi continuă să strângă lucruri, să spele, să amestece în oala cu mâncare, în timp ce se uită mereu la ceas.
Încerci să faci totul cât mai repede,cu gândul la acea jumătate de oră magică când vei vedea sclipirea din ochii copilului tău în momentul în care te aşezi pe jos lângă el şi îl întrebi dacă e gata de joacă.

savo 3

Da, mamele chiar sunt aidoma unor Eroi Buni care luptă cu Monstrul Timp, în fiecare zi. Numai că nu câştigă în fiecare zi, iar jumătatea aceea de oră magică alături de copil zboară pe drumul fără de întoarcere. In ziua aceea eu am reuşit să înving Monstrul Timp. Am fost Eroul-Bun. Am fost eroul fetiţei mele. Recompensa mea? Cei mai frumoşi ponei înaripaţi au venit să mănânce în camera Sofiei.

savo coperta

 

Pentru mamele care trebuie să facă ordine şi curăţenie si să dezinfecteze în case, cât mai rapid şi cât mai bine, am câteva cadouri care să le ajute în lupta cu Monstrul Timp. Sunt trei seturi complete de produse de curăţenie Savo care elimină murdăria, bacteriile şi alergenii provocati de praf, polen, caini si pisici, fără clor. Copiii sunt în siguranţă, chiar şi cei alergici, iar voi veţi avea timp să vă bucuraţi de clipe magice alături de ei. Spuneţi-mi, în comentarii pe Facebook la acest articol, când aţi reuşit să fiţi ultima oară eroina copilului vostru şi intraţi automat în concurs pentru unul dintre cele trei kituri Savo, dar şi câte un joc pentru cei mici. Aveţi timp pe 1 iunie. Vă aştept, cu drag, comentariile 🙂

savo 5

UPDATE 2 IUNIE

Mulţumesc tuturor celor care au participat la concursul cu premii oferite de Savo. Mamele şi bunicile au povestit când au fost eroi pentru copiii sau nepoţii lor  Am extras câştigătorii, cu ajutorul site-ului random.org. Cele trei premii merg la: Hossu Adriana, Cristina Kevser, Vrabie Veronica. Felicitări! (vă rog să trimiteţi datele pentru livrarea premiilor – nume complet, adresa si un numar de telefon – pe adresa educatiecudragoste@outlook.com)

You may also like...

1 Response

  1. Aurica says:

    Mamele in general sunt eroine ptr.copii lor zilnic, prin faptul că de dau peste cap să le fie lor bine.
    Pe fetița mea am surprins- o ultima data săptămâna trecută , când am urcat pe trotineta și i-am spus : supermami în acțiune ! Hai sa facem întrecere!
    Faptul că am urcat pe trotineta și ne-am dat împreună , a facut- o tare mandra pe ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *