Mog – frumuseţea unei poveşti clasice #cărţileSofiei
Am citit cărţile din seria Mog alături de Sofia de multe, multe ori. Mie mi-au trezit amintiri din copilărie. Şi e firesc să fie aşa, pentru că aceste poveşti au fost publicate în Marea Britanie începând cu anii ’70. Au aerul, delicateţea, culorile şi ilustraţiile simple ale acelor ani. Sofia nu a sesizat, însă, nicio clipă că este vorba despre cărţi scrise cu atât de mulţi ani în urmă. Asta se întâmplă atunci când povestea e frumoasă. Ea îşi păstrează valoarea peste ani. Şi e la fel de iubită de copiii de ieri, aşa cum este iubită şi de cei de azi.
Mog e o serie de poveşti ilustrate pentru copii. E creată de scriitoarea britanică Judith Kerr, care s-a inspirat din propria viaţă atunci când a scris cărţile. Tot ea le-a şi desenat. Prima carte – Mog, pisica uitucă – a apărut în 1970. Seria are 17 poveşti, toate legate de pisica năzdrăvană a familiei Thomas. Ultima carte a apărut în 2015.
La noi au fost traduse, deocamdată, şase cărţi din seria Mog. Pe toate le găsiţi la editura Pandora M şi în librării.
Nu vreau să vă povestesc prea multe despre ce se întâmplă în cărţi, ar fi păcat să vă stric surpriza frumoasă. Vă mai spun doar atât: poveştile sunt potrivite chiar şi pentru copiii mici, începând de la trei ani. Le puteţi citi seara, înainte de culcare. Sunt convinsă că vor visa pisici buclucaşe, pui de vulpi care se joacă în zăpadă, pomi împodobiţi de Crăciun sau iepuraşi de pluş 🙂
O las pe Sofia să vă arate ilustraţiile şi să vă citească din două dintre cărţile acestei serii: Mog şi vulpile şi Mog şi Crăciunul.
P.S.
Dacă ţi-a plăcut articolul, hai să ţinem legătura. Abonează-te la newsletter, pe banda portocalie de mai sus. O dată pe săptămână îţi voi trimite noutăţile şi articolele mele. Îţi mulţumesc pentru prietenia ta 🙂
Citeşte şi:
COMENTARIILE TALE