Momentele magice pe care nicio mamă nu le poate uita
Când copilul vostru a zâmbit prima dată, când v-a prins de deget şi aţi crezut că raiul a coborât pe pământ. Când s-a ridicat, tremurând, în picioare. Când v-a strigat pe nume pentru prima dată şi inima vi s-a înecat de fericire. Când v-a făcut cu mâna de la revedere.
Nu-i aşa că vă amintiţi primul desen făcut la grădiniţă? Era o mâzgâlitură fără noimă, dar pentru voi era cea mai frumoasă mâzgălitură din lume. Şi primele felicitări, mai ştiţi primele felicitări scrise cu litere mari şi tremurate de mâna lor mică şi încă nesigură? Dar primul Mami, te iubesc şi prima îmbrăţişare lungă şi puternică, atât de puternică încât aproape că vă pierdeaţi răsuflarea, dar aţi fi stat aşa o veşnicie?
Nu-i aşa că vă amintiţi totul, ca şi cum ar fi fost ieri, deşi au trecut, cinci, şapte, poate 10 ani de atunci? Sunt atâtea momente magice care l-au făcut să crească mare. Şi toate vor rămâne cu voi, mereu. Aşa cum mi se întâmplă şi mie.
Vouă ce momente magice v-au rămas în suflet?
sursa foto: freepik.com
De fiecare dată când Sofia râde, eu îmi amintesc când a râs pentru prima dată la un măgăruş mic de pluş. A râs cu adevărat, nu doar zâmbetul acela ştirb al bebeluşilor atunci când se nasc. Nu ştiu exact câte luni avea, dar nu putea sta în funduleţ decât sprijinită de canapea. Mi-a rămas primul ei râs în minte şi îl aud şi acum, de parcă ar fi fost ieri.
Au ceva magic jucăriile acestea ale copiilor. Le devin cei mai buni prieteni, îi însoţesc în parc, adorm cu ei în pat, îi mângâie, le vorbesc pe limba lor, râd şi cântă împreună cu ei. E o relaţie între ei atât de puternică, încât se menţine mult timp.
(P) La măgăruşul mic de pluş, Sofia a râs pentru prima dată. Dar nu îşi mai aminteşte asta. Îşi aminteşte, în schimb, de o altă jucărie, un borcan cu biscuţi. Da, da, un borcan zâmbitor cu năsucul roşu, cu care vorbea şi cânta. Dar, mai ales, cu care râdea, pentru că borcanaşul îi spunea tot felul de fraze amuzante de fiecare dată când Sofia sorta în mod corect cele cinci forme diferite de biscuiţi.
Cu borcănaşul ăsta amuzant a început să înveţe cifrele şi formele. Şi, poate că, de la glumele lui a început să îşi dezvolte simţul umorului, pe care Sofia îl are şi acum. 🙂 Nu îmi mai amintesc exact când i-am dăruit Sofiei borcanul, cred că în jurul vârstei de 1 an. Cert este că jucăria cu năsucul roşu a rămas multă vreme la noi acasă. Sofia nu voia să se despartă de ea. Pentru că asta fac jucăriile frumoase – creează o legătură cu totul specială cu copiii.
Ce jucării sunt potrivite pentru copiii între 6 şi 36 de luni?
Toată copilăria Sofiei mi-a trecut prin faţa ochilor când am primit acasă un pachet de la Fisher Price. Pentru că, printre jucăriile dinăuntru, era şi borcanul cu biscuiţi de care ne leagă atât de multe amintiri. Iată-l, e în acest video pe care l-am realizat pentru a vă arăta cum funcţionează, cum râde şi cum vorbeşte. Dar, mai ales, cât de uşor se ataşează de copii ca să îi înveţe numerele, formele şi chiar şi simţul umorului. 🙂
Aceste trei jucării pe care vi le-am arătat sunt doar câteva din gama Râde şi Învaţă de la Fisher Price. Le găsiţi pe toate în magazine, iar în această perioadă găsiţi chiar reduceri la toate jucăriile din această gamă.
Urmăriţi şi pagina de facebook Fisher Price, pentru că acolo vedeţi toate promoţiile şi noutăţile lor.
Jucăriile pe care le-am primit eu vor fi un cadou minunat pentru prietena mea, de curând proaspătă mamă. Sper ca şi ea să adune multe amintiri frumoase, la fel ca mine.
Cum se dezvoltă copiii între 6 luni şi 3 ani?
Jucăriile de acest tip, cum sunt cele din gama Râde şi Învaţă de la Fischer Price, sunt concepute pentru nevoile copiilor între 6 şi 36 de luni.
Este o perioada cu totul specială în dezvoltarea celor mici, când totul se întâmplă în ritm foarte rapid. Creierul copilului devine acum de două ori mai activ decât al unui adult. Aşa se explică energia, verva şi continua mişcare în care se află copiii. Tot acum se dezvoltă şi acele structuri ale creierului legate de limbaj şi emoţii. (*)
Poate de aceea se ataşează atât de mult copiii de jucăriile pe care le au în această perioadă, aşa cum a fost în cazul Sofiei cu borcănaşul ei cu naşul roşu, nu credeţi?
(*) Articolul se bazează pe informaţii ale American Academy of Pediatrics şi Psychology Today.
COMENTARIILE TALE