Noi materii obligatorii în școală
Antreprenoriatul, educația financiară și educația juridică se vor studia obligatoriu în școli.
Parlamentul a votat introducerea acestor programe la clasele primare și gimnaziale, chiar de anul viitor. Deocamdată nu se știe dacă vor fi studiate individual sau împreună.

Proiectul de lege a fost depus la începutul anului în Parlament și vizează modificarea Legii Educației Naționale. Inițial, proiectul prevedea doar educația antreprenorială și financiară, însă un amendament al Senatului a adăugat și educația juridică:
Dobândirea competenţelor juridice şi etice, alături de cele financiare şi antreprenoriale reprezintă un prim pas către stabilirea unei perspective solide a tânărului privind rolul, responsabilităţile şi capacităţile acestuia de a iniţia şi dezvolta o afacere. Nu este suficient ca tinerii să dobândească competenţe antreprenoriale, să ştie cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic. în anul 2018, într-un studiu lansat privind competenţele cheie pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii, Comisia Europeană califică cunoştinţele juridice ca necesare încă din primii ani de studiu.
Aceste materii se studiază și acum, însă mai ales la gimnaziu și numai ca opționale.
Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial. Din acel moment, Ministerul Educației are la dispoziție trei luni pentru a elabora programa școlară.
COMENTARIILE TALE