O carte-eveniment

Ştiţi cine e în desenul de mai jos? Regina Kira. Da, o regină colorată, frumos înveşmântată şi bună prietenă cu multe animale înapirate. Cine a născocit-o? Un copilaş de 7 ani cu autism – desenul lui e în partea stângă. Cine i-a dat formă? Roxana Ene, o artistă care a reuşit să pătrundă în lumea greu accesibilă a copiilor cu autism şi s-a întors de acolo mai bogată şi mai inspirată ca niciodată – desenul ei este în partea dreaptă.

vezi si tu ce vad eu - carte copiiCartea se numeşte Vezi şi tu ce văd eu?/Do you see what I see? şi este o ediţie bilingvă. Toată cartea e aşa: pagină după pagină, desen după desen, intrăm în mintea şi sufletul acestor copii speciali. Ca şi artista Roxana Ene, devenim mai senini şi mai înţelegători.

vezi si tu ce vad eu

Această carte a fost un prilej de a vorbi cu fiica mea despre miile de feluri în care poţi picta şi poţi privi un desen şi despre lumea unică pe care o clădeşte în jurul său fiecare copil. Ea a simţit nevoia de a pune pete de culoare pe hârtie şi de a-mi spune că acolo se ascunde o prinţesă cu coroană de aur. Eu m-am bucurat că astfel de proiecte editoriale de calitate au ajuns şi în librăriile din România graţie unor edituri tenace şi îndrăzneţe, cum este Frontiera.

 

Citeşte şi: Poveştile din manualele şcolare deschid pentru copiii noştri o lume care are prea puţin de-a face cu realitatea.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *