O lecţie de viaţă într-o carte

Mami, colegii mi-au spus că nu pot sări într-un picior şi am vrut să le demonstrez că pot. Numai că am sărit atât de tare, încât am căzut şi m-am lovit. Mă doare şi acum.

Sigur v-aţi confruntat şi voi cu astfel de situaţii. Poate nu era vorba despre sărit, dar cu siguranţă era vorba despre dorinţa celor mici de a dovedi celor din  jur că ei pot să facă un anumit lucru, chiar dacă ştiu că e periculos. În cazul nostru a fost o simplă săritură într-un picior, dar astfel de provocări ale anturajului pot crea probleme cu adevărat grave.

Să nu faci ceea ce nu vrei, ceea ce ştii că nu e bine. Să nu faci lucruri de care ţi-e frică, doar pentru că îţi cer prietenii. Acestea sunt lecţii de viaţă importante despre care trebuie să vorbim împreună cu cei mici.

carti pentru copii poneiul meu din stele

N-o să credeţi, dar Poneiul meu din stele e o carte care ne poate ajuta pe noi, părinţii, să le explicăm mai bine de ce e periculos să faci, orbeşte, ceea ce îţi cer ceilalţi. Sfaturile noastre sunt întotdeauna mai bine înţelese şi reţinute dacă sunt îmbrăcate într-o poveste frumoasă cu ponei înaripaţi, vise şi dorinţe împlinite. Iar cartea asta tocmai asta face. Le explică, pe înţelesul lor, această importantă lecţie de viaţă.

carti pentru copii Poneiul meu din stele 1

Cartea o găsiţi la Univers Enciclopedic Junior. Pentru noi a fost de mare ajutor.

 

Citeşte şi: Salvaţi povestea de seară

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *