O super-aplicaţie pentru copiii-inventatori de poveşti

Ei, da. Aşteptam asta de mult. Cam de când fetiţa mea a început să inventeze poveşti, să facă scenarii de film, să împartă roluri tuturor şi să facă pe regizorul. De acum înainte va putea să îşi pună în practică ideile şi să îşi creeze singură desenele animate sau piesele de teatru.

aplicatie copii Toontastic-3D

sursa foto: blog.google

Totul, cu o aplicaţie care a fost abia lansată. Este concepută special pentru copiii între 6 şi 12 ani. Se numeşte Toontastic 3D. E dezvoltată de Google şi se descarcă gratuit, atât din Google Play Store, cât şi din iOS App Store.

Copiii desenează propriile personaje, le dau viaţă conform unui scenariu propriu, le interpretează vocile şi le înregistrează, iar apoi le aşază într-un peisaj pe care îl aleg din aplicaţie. Mai mult, pot adăuga şi o muzică în fundal. E ca un teatru de păpuşi digital.

Ce îmi place mie cel mai mult este că, pe lângă posibilitatea de a crea propriile filme de desene animate, aplicaţia le permite să dea viaţă poveştilor pe care le citesc sau să prezinte proiecte şcolare de ştiinţă, spre exemplu, într-un mod cu totul ingenios.

Să fim realişti. Generaţia aceasta de copii nu poate fi ţinută departe de tablete sau de internet. Ceea ce putem să facem este să îi învăţăm să folosească noile tehnologii ca să creeze şi ca să îşi dezvolte imaginaţia. Oricum, meseriile pe care le vor avea copiii noştri peste 10, 15 sau 20 de ani, vor fi legate de internet într-un mod în care noi nici nu ne putem imagina acum.

 

 

Vezi şi alte articole din #şcoaladepeinternet

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *