Pacheţelul de mâncare pentru şcoală – coşmarul meu

Mi-e greu, mi-e foarte greu cu pacheţelul pentru şcoală. Ce să îi pun în ghiozdan Sofiei ca să fiu sigură că şi mănâncă?
Iată dilema mea existenţială.

pachetelul pentru scoala

sursa freepik.com

Asta şi pentru că îmi amintesc de copilărie, când pacheţelul de la şcoală era chinul vieţii mele. Aproape toţi anii de generală i-am făcut în comunism, în anii de final, cei mai duri şi cu cele mai multe lipsuri. Nu prea aveau mamele ce să pună în ghiozdan copiilor. Aşa că mă alegeam mereu cu câte un sendviş. Încerca, biata mama, să pună în fiecare zi altceva între feliile de pâine, dar tot pâine cu ceva era. Îmi amintesc că mai ascundeam sendvişurile sau le dădeam colegilor. De multe ori ajungeau în burta câinelui care mă aştepta nerăbdător acasă. Alteori le descoperea mama în dulap, pitite printre haine şi de mult timp mucegăite.
E tare complicat cu pacheţelul de la şcoală.

Şi pentru că Sofia e acum la fel. Nu îi place pâinea, iar sendvişuri mănâncă doar de nevoie, în maşină, la drumurile mai lungi. Nici vorbă în pauzele de la şcoală. Şi mai e ceva. Pacheţelul trebuie să fie cu adevărat bun ca să o facă să se oprească din joacă şi din discuţiile cu colegii în pauze. Dacă ar putea, Sofia ar vorbi întruna, ar alerga, ar inventa jocuri, ar face scenete bazate pe personajele preferate din cărţi sau din filme. S-ar zbengui până când cineva, disperat, ar chema-o, în sfârşit, în clasă. Ar face orice în pauze, numai să mănânce nu.
Înţelegeţi acum de ce pacheţelul a devenit dilema mea existenţială, nu?

Câteva soluţii simple

Nu sunt nici mama care să aibă timp sau vreun mare talent la gătit. Imaginaţia mea zburdă, însă nu când vine vorba despre mâncare. Aşa că mă descurc cum pot.

  • Îi pun în pacheţel clătite, astea îmi ies chiar bine şi Sofia le mănâncă cu poftă. Îşi pune înăuntru o combinaţie de dulceaţă şi smântână, unică în lume, invenţia ei proprie şi personală, după cum spune ea :). Aşa că vă rog să nu îi copiaţi reţeta, o să vă ceară drepturi de autor, la cât de întreprinzători sunt copiii din ziua de azi 🙂
  • Mai fac crumble cu prune, o reţetă simplă cu fulgi de ovăz, puţin unt şi fructe din belşug, totul băgat câteva minute la cuptor.
  • Îi mai plac în pacheţel şi cornuleţele cu magiun. Am şi aici o reţetă super simplă cu iaurt, făină şi unt, care nu îmi ia mult timp şi pentru care nu e nevoie nici de cine ştie ce talent.
  • Şi pandişpanul e uşor de făcut, cu vişine, caise sau pur şi simplu cu puţină cacao atunci când nu se mai găsesc fructe proaspete.
  • Alteori mai cumpăr şi ceva pastramă de calitate, pe care o ung cu brânză moale de vaci şi o rulez frumos. Cu câteva roşii micuţe lângă, reuşesc să o ademenesc pe Sofia să mănânce. Tot împreună cu roşii i-am mai pus şi cubuleţe de caşcaval, şi cu această combinaţie am avut succes până acum.

Mai adaug şi câte un fruct, depinde de sezon, şi de multe ori câte un iaurt.

(P) Dacă e ceva ce Sofia nu a refuzat niciodată până acum, a fost iaurtul de băut de Danonino. Iar acum a încercat noile variante bio de căpşuni, pere şi, preferata ei, zmeură.

pachetelul pentru scoala

Ingredientele sunt scrise clar pe ambalaj: Lapte pasteurizat parțial degresat, piure de zmeură, zahăr din trestie de zahăr, proteine din lapte, aromă naturală de zmeură, fermenţi de iaurt. Ingredientele provin din cultură ecologică. Producătorul ne asigură că ambalajul de 70 de grame poate rezista până la patru ore în afara frigiderului, aşa că poate sta fără probleme în ghiozdan pentru gustarea din pauza mare de la ora 10.

Indiferent de ceea ce le puneţi la pachet, deşi sunt convinsă că voi sunteţi mai inspirate decât mine, e bine să le dăm de mâncare copiilor dimineaţa, înainte să plece la şcoală. Chiar dacă asta înseamnă să îi trezim mai devreme, când e încă întuneric afară şi li se lipesc ochii mici de somn. Aşa, pacheţelul e doar o gustare, şi nu masa principală a dimineţii.

Voi ce le puneţi copiilor în pacheţelul de la şcoală?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *