Părinţii noului mileniu

Generaţia aceasta de copii e una cu totul specială. Asta este evident. Dar v-aţi gândit vreodată că şi noi, cei care îi creştem şi îi educăm, suntem o generaţie de părinţi cu totul specială?

  • Ce generaţie de părinţi a mai avut la îndemână atâtea cunoştinţe? Internetul, accesul la literatura universală, la studii şi la descoperirile din medicină şi ştiinţe sociale ne dau putere. Puterea de a înţelege comportamentul copiilor noştri şi etapele lor de dezvoltare. Puterea de a răspunde nevoilor pe care le au.
  • Avem ochii mai larg deschişi decât orice altă generaţie de părinţi dinaintea noastră. Acceptăm idei noi, ne adaptăm la universul care e într-o uimitoare schimbare.
  • Suntem mai creativi decât părinţii şi bunicii noştri au putut fi vreodată. Creativi în educaţie, în modul în care ne petrecem timpul liber, în modul în care rezolvăm problemele.

Suntem mai implicaţi, mai atenţi şi mai aproape de copiii noştri.
Avem posibilitatea de a fi noi înşine şi de a ne exprima liber.
Suntem o combinaţie de valori tradiţionale şi idei revoluţionare.

Copiii noştri nu se cresc uşor, dar tocmai asta face din noi părinţi mai mândri şi mai responsabili.

Revista Time a făcut un studiu despre generaţia care a ajuns la maturitate în jurul anului 2000 şi care are acum copii mai mici de 18 ani. Iată câteva dintre lucrurile pe care le-a aflat:

Parintii noului mileniu

Citeşte şi: Mami, îţi mulţumesc pentru vacanţa asta minunată! Despre cum un copil îşi învinge teama şi capătă încredere în sine şi despre cum o mamă poate plânge de fericire.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *