Pericolul grădiniţelor ilegale

Atunci când mi-am înscris fetiţa la grădiniţă privată nu am cerut niciun fel de documente de acreditare. Am văzut afişat pe perete un aviz de funcţionare, dar nu cred că l-am studiat cu prea mare atenţie. Mi se părea de neconceput ca o grădiniţă care funcţionează de ani de zile şi care are în grijă zeci de copii să nu aibă toate autorizaţiile necesare. Acum îmi dau seama că există însă multe, prea multe grădiniţe care funcţionează ilegal.etape acreditare gradinite

Cazul grădiniţei Flipper din Bucureşti, unde directoarea a fost surprinsă de camerele de filmat în timp ce agresa copiii, demonstrează asta. Instituţia nu avea nici măcar autorizaţie de funcţionare provizorie. Pur şi simplu, proprietarii îşi scriseseră pe uşă “GRĂDINIŢĂ” şi atât.

Sigur, nicio autorizaţie sau acreditare nu îţi poate oferi garanţia că cei mici sunt în perfectă siguranţă. Dar copiii noştri nu ar trebui niciodată să înveţe în instituţii ilegale, înfiinţate şi conduse de oameni care nu au nici măcar un dram de responsabilitate.

Puteţi verifica aici lista tuturor grădiniţelor care au solicitat autorizaţie de funcţionare provizorie sau care sunt în curs de acreditare. Dacă grădiniţa nu se află pe această listă, cel mai probabil funcţionează ilegal.

 

Citeşte şi: Academicieni, încă de la grădiniţă

cadouri copii jucarii cu dragoste

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *