Pizza, joacă, zâmbete, musafiri pufoşi şi premii

– Bucătărim în seara asta, mami?
– Sigur, îi răspund fetiţei mele, fără să am cea mai vagă idee despre ce am putea să gătim. Ea ştie ce vrea să gătească, însă nu bag mână în foc că ceea ce îi va ieşi va fi şi comestibil.

Să vă explic. Habar n-am să gătesc. Nu ştiu reţete speciale, nu am talent decât la clătite, friganele şi un singur fel de plăcintă cu mere. Atât, lista e închisă. Cât despre fetiţa mea… Pasiunea ei pentru bucătărit e mare, dar fursecurile pe care le face ea au piper, gogoşile sunt cu mălai, iar checul trebuie să conţină musai puţin orez. Cred că e clar deja că suntem amândouă un dezastru.

Cu toate astea, ne place să bucătărim împreună. Aşa că ne-am hotărât. Vom face pizza în seara asta. Dar în felul nostru netalentat, improvizat şi fără pretenţii de bucătar.

Aşa că acesta nu este un articol despre un fel miraculos, excepţional, incredibil de pizza. Nu, nici pe departe. E despre bucuria de a ne juca amândouă în bucătărie. Pentru că, din joaca asta, a ieşit ceva mai mult decât un fel de mâncare. Au ieşit veselie, glume, făină pe obrăjori şi caşcaval topit în jurul buzelor. Şi, desigur, această pizza. Sau, mai bine zis, pâine-pizza cu ce aveţi prin frigider.

sa gatim impreuna cu copiii

Am folosit pâine înmuiată în lapte în loc de aluat. Am tăiat-o rotund şi i-am pus deasupra pastramă amestecată cu mozzarella, smântână şi un ou. Totul a intrat la cuptor, iar în ultimele minute am mai adăugat bucăţi de mozzarella care s-au întins frumos deasupra. Totul a durat un sfert de oră. Nu ştiu cum vi se pare vouă, dar nouă ne-a plăcut, la fel şi musafirilor pufoşi care s-au invitat singuri la masă 🙂

Terapia cu zâmbete din bucătărie

Dacă vrei să faci şi tu la fel, să îţi laşi copilul să gătească alături de tine, fii pregătit să strici puţin aluat, să iroseşti ceva zahăr şi făină, poate chiar şi un ou. Nu te supăra dacă prăjitura pe care aţi făcut-o împreună e cam strâmbă sau dacă bezeaua are urme de degete prin ea. Nu te întrista dacă pizza nu e chiar rotundă.

  • Lasă-l să se implice cu adevărat, va deveni mai responsabil.
  • Lasă-l să îşi folosească imaginaţia, va învăţa că e bine să creezi mereu ceva nou şi să gândeşti liber. Chiar dacă asta înseamnă să mânânci fursecuri cu piper 🙂
  • Nu îl goni din bucătărie, chiar dacă e mic şi ţi se pare că nu te poate ajuta. Sunt atâtea lucruri pe care le poate face: poate decoji o portocală, poate decora prăjitura, poate presăra brânza sau caşcavalul, poate pune şerveţele şi tacâmuri. Îşi poate chiar chema prietenii de pluş la masă.

pizza delaco colaj

(P) Şi dacă tot faceţi pizza şi vă distraţi împreună în bucătărie, de ce să nu câştigaţi şi premii? E de ajuns să folosiţi Mozzarella Gourmet de la Delaco şi să trimiteţi codul unic pe care îl găsiţi pe spatele etichetei la fanbranza.ro până la 31 martie. Încărcaţi nişte fotografii din timpul bucătărelii, aşa cum am făcut şi noi. Vă aşteaptă tablete Ipad, maşini de pâine sau sute de alte premii zilnice. Tot acolo găsiţi şi reţete adevărate de pizza, nu ca pâine-pizza noastră. Poate voi aveţi mai mult talent decât noi. Mozza fie cu voi!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *