Poveşti de Crăciun de pus sub brăduţ

Am văzut atât de multe cărţi frumoase despre Crăciun la Târgul de Carte Gaudeamus, încât nu pot să nu vă povestesc despre ele. Parcă în niciun an nu a fost oferta atât de bogată ca acum. Pentru mine, asta e o mare bucurie. Unele cărţi sunt apariţii noi şi vor ajunge în curând în librăriile din toată ţara. Pe toate le găsiţi, însă, pe site-urile editurilor sau în librăriile online.

Cartea copiilor Mos Craciun

E atât de frumos ilustrată această carte de la Editura Cartea Copiilor! Veselia Crăciunului e în fiecare pagină. Povestea e a lui Moş Crăciun şi a spiriduşilor lui de pe muntele Korvatunturi din Laponia, care construiesc jucării de tot felul, coc prăjituri şi tipăresc cărţi frumoase de pus sub brăduţ. Ştiaţi că toate scrisorile copiilor sunt citite, iar dorinţele lor sunt trecute într-un registru uriaş? Şi că spiriduşii cărturari cunosc toate limbile pământului? Şi că Moşul foloseşte nu numai sania cu reni, ci şi un avion roşu ca să poată ajunge la timp la toţi copiii?

Panda Elmer in zapada

Panda Elmer si Mos Ros

Cine vorbeşte mai bine pe limba copiilor despre bucuria primei ninsori şi a întâlnirii cu Moş Crăciun decât coloratul elefănţel Elmer? Dacă vreţi să vedeţi elefanţi alunecând graţios pe gheaţă şi aruncând cu bulgări de zăpadă, atunci aceste două cărţi din seria Elmer de la Editura PandoraM sunt perfecte pentru voi. Dar aveţi grijă să nu-l pierdeţi pe Elmer! Pentru că îi place mult să se ascundă în zăpadă şi să facă surprize prietenilor săi 🙂
Cartea Copiilor Ninsoarea din vis

Universul colorat al lui Eric Carle este cea mai bună alegere dacă vreţi să îi apropiaţi pe copii de poveşti încă de la vârste fragede. Ninsoarea din Vis (Editura Cartea Copiilor) este o carte cartonată, cu pagini decupate şi ilustraţii vii. povestea e simplă şi plină de tandreţe, aşa cum sunt toate cele scrise de autorul american.

univers-enciclopedic carti Craciun

Aceste două cărti ilustrate pentru copii de la Univers Enciclopedic sunt despre bunătate, esenţa sărbătorii Crăciunului. În Îngerul Zăpezii, doi şoricei salvează un îngeraş rătăcit, care cade în zăpadă. Oare de unde o veni? În cea de-a doua carte, măgăruşul vede că mama lui a dispărut. Îi vine în ajutor un îngeraş mai neobişnuit.

didactica publishing house Carti Craciun

Dacă vreţi poveşti scurte de Crăciun, cărţile acestea sunt o alegere bună. Nouă ne-a plăcut mult această serie de trei cărţi de la editura Didactica Publishing House. Sofia le-a citit pe nerăsuflate.

cartea-copiilor-povestea-primelor-daruri de Craciun

nemira Carti de Craciun

Tot ce vrei să ştii despre Crăciun găseşti în aceste trei cărţi – enciclopedii.
1. Povestea primelor daruri de Crăciun (editura Cartea Copiilor) explică de ce se primesc cadouri sub brăduţ şi care este semnificaţia lor.
2. Marea Carte a Crăciunului (editura Litera) e plină de colinde, reţete, jocuri şi activităţi. Nouă ne-au plăcut şi ideile pentru decoraţiuni, pe care le puteţi realiza uşor acasă.
3. Enciclopedia Crăciunului (editura Nemira) vă povesteşte despre obiceiuri, curiozităţi şi ciudăţenii amuzante din diverse colţuri ale lumii. Ştiaţi că în unele regiuni din Franţa, darurile nu sunt aduse de Moş Crăciun, ci de Tante Aria?

Povesti de Craciun nemira-si-curtea-veche

Dacă vreţi poveşti tradiţionale, atunci căutaţi aceste două volume frumos ilustrate. Crăciunul în cele mai frumoase povestiri (editura Nemira) şi 24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului (editura Curtea Veche).

nemira-matt-haig-un-baiat-numit-craciun_

Pentu copiii mai mari, colecţia Nemi de la editura Nemira propune Un băiat numit Crăciun. Pentru că Nikolas crede în magie, el are ocazia să îi întâlnească pe elfi, pe reni şi pe spiriduşi. De la ei va învăţa să dăruiască bucurie.

Carti de Craciuni Vellant si Arthur

Am lăsat la final două bijuterii de cărţi pentru Crăciun. Sunt scrise de autori români şi sunt minunat ilustrate.

  • În Tiptil, Crăciunul se apropie (editura Vellant) Eugenia Glăvan povesteşte cum se pregătesc micile vieţuitoare din pădure pentru venirea iernii. Îi veţi întâlni pe ariciul Zbârlici, veveriţa Zizi sau pe şoriceii Cranţ şi Ronţ.
  • Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele (editura Arthur) e o carte bilingvă română-franceză. Abia venit pe lume, omul de zăpadă se bucură de ninsoare şi nu ştie că iarna nu ţine o veşnicie.

 

Dacă vouă v-au plăcut şi alte cărţi despre Crăciun, scrieţi-mi la comentarii. Lista e deschisă oricăror poveşti frumoase, scrise cu suflet.

Dacă vreţi să puneţi sub brad şi jucării frumoase, atunci vizitaţi Jucării cu dragoste. Micii cititori au nevoie de jucării pe măsura imaginaţiei lor.

jucarii educative, jucarii lemn, jucarii de construit

You may also like...

1 Response

  1. raluca says:

    Asa cadouri sa tot primeasca prichindeii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *