Poveşti muzicale pentru copii + CĂRŢI CADOU
Cât de tare mă bucur că editura Nemira a reeditat aceste cărţi cu totul speciale ale Cristinei Andone. Colecţia de Poveşti din Pădurea Muzicală e acum mai bogată, are poveşti noi şi e într-un format de album de artă, cartonat.
Volumele acestea sunt grozave pentru şcoală, acolo unde copiii ar trebui să înveţe mai puţin solfegii, pentru că nu toţi au ureche muzicală, sunt talentaţi sau au înclinaţii spre muzică, ci ar trebui să primească educaţie muzicală. Copiii ar trebui să poată recunoaşte stilurile muzicale, iar în cazul muzicii clasice, să prindă gustul fiecărui mare compozitor.
Audiţii de bucăţi muzicale, puţină istorie a muzicii şi poveşti interesante despre viaţa marilor compozitori sau muzicieni, cam aşa văd eu orele de muzică ideale, care să deschidă ochii şi sufletul copiilor. De aceea mă bucur că există Colecţia de Poveşti din Pădurea Muzicală, pentru că ele ar fi perfecte pentru astfel de ore muzică.
Copiii ar putea asculta în surdină muzica lui Enescu, în timp ce ar citi despre spiriduşul compozitor, care ne aduce muzica razelor de soare şi ritmurile pământului. Ar putea afla că spiriduşul Enescu iubeşte:
să dirijeze orchestra păsărilor din luncă,
să înveţe puii talentaţi secretele muzicii,
să ţeasă covoare muzicale din semne vechi,
să împletească raze de lumină în cununi de note muzicale şi să trimită armonii pe aripile dorului departe, departe în lume.
V-am citat doar câteva rânduri din Enescu şi hora razelor de soare, dar atât de prietenoase şi vesele sunt toate volumele din seria de Poveşti din Pădurea Muzicală. Veţi mai găsi în librării şi Vivaldi şi cele patru anotimpuri, precum şi Bach şi orga fermecată. Editura Nemira va retipări şi alte cărţi din serie, despre Mozart, Beethoven, Paganini, Chopin, Ceaikovski, Verdi, Strauss, dar şi Gershwin. Toate volumele conţin la final şi o serie de recomandări muzicale pentru copii, pe care le puteţi accesa gratuit pe internet.
Dacă aveţi timp, mergeţi cu cei mici la atelierul Cristinei Andone de sambata, 22 septembrie, de la Muzeul Naţional “George Enescu”.
CONCURS. CĂRŢI CADOU
Dacă eşti din Bucureşti, poţi să câştigi cărţi pentru clasa ta şi un atelier cu scriitoarea Cristina Andone. Spune-mi, într-un comentariu la acest articol, de ce crezi că e importantă educaţia muzicală pentru copii şi la ce şcoală ai vrea să se ţină atelierul. Voi anunţa câştigătorul pe 24 septembrie.
UPDATE CÂŞTIGĂTOR
Câştigătorul atelierului cu autoarea Cristina Andone este şcoala nr. 181 din Bucureşti prin doamna învăţătoare Andra Băjenescu. Felicitări!
Dacă ţi-a plăcut articolul, hai să ţinem legătura. Abonează-te la newsletter, pe banda portocalie de mai sus. Îţi mulţumesc pentru prietenia ta 🙂
Prin muzica incerc sa-i fac pe elevii mei mai buni,mai rabdatori,mai optimisti si mai deschisi spre a descoperi si alte ocupatii, in afara jocurilor pe calculator, care le pot umple timpul intr-un mod placut.
Putere de munca sa faceti in continuare lucruri placute!
Cu respect,Asmarandei Lucica
Multumesc. La fel si dvs.!
Buna ziua,
Este o bucarie ca sunt/vor fi reeditate cartile Cristinei Andone. Avem vechea colectie si mereu ne reintoarcem cu mare drag si emotie la ea – ce poate fi mai frumos decat o plimbare prin universul magic al cartilor, cu o muzica minunata in fundal?
Muzica nu numai ca destinde si descreteste fruntile incruntate ( ale parintilor mai ales) dar totodata cultiva dragostea pentru frumos, ajuta la dezvoltarea creierului si implicit a inteligentei, muzica si matematica merg mana in mana, e auzita inca din burtica mamei si apoi chiar recunoscuta si calmanta in momentele de tensiune.
Sunt atat de multe motive pentru care viata noastra si a copiilor nostri trebuie sa se desfasoare in acorduri muzicale incat niciodata nu poti spune totul despre muzica.
M-as bucura ca una dintre orele de muzica ale baietelului meu ( clasa pregatitoare, Scoala Leonardo da Vinci, sector3) sa fie “completata” de prezenta minunatei doamne Cristina Andone si a povestilor sale magice si captivante.
Cu mult drag, Andreea Vasile
Am o parte din aceasta colecție editata mai demult. Observ că este un volum nou adică George Enescu, care m ar interesa mult. Educația muzicală este și trebuie să fie un principiu de bază pentru dezvoltarea fiecărui copil, dar și adult. Muzică ne place tuturor și sigur o adoram și ne oprim să ascultăm fragmente sau sa participam la activități pe aceasta temă. Eu vă aștept și în Constanța.
Am incercat sa ii deprind pe copiii mei cu muzica inca de cand erau bebelusi si cred ca datorita acestui lucru se pot concentra usor chiar daca e galagie in jur, au ureche muzicala si retin usor ceea ce aud si au ritm in miscarile de dans. In plus, ascultand des muzica impreuna au invatat sa recunoasca instrumentele muzicale. Nu sunt cadru didactic, dar ca parinte consider ca pt colegii de la scoala copiilor este o ocazie nemaipomenita sa afle mai multe despre muzica in orele dedicate. Va multumim pt acest cadouri!
Bună ziua și felicitări pentru ce-a ce faceți ne uimiți de fiecare data cu ceva nou ,inovator ,ar trebui promovat aceste editura sa nu ar trebui sa ne lipsească din biblioteca în Canada este demult aceast concept de educație muzicala .Am fi învățați ca de ziua educației 5 octombrie sa putem oferi întregi clase aceasta “Arta muzicala”
“Am fi încântați “mă scuzați
Fiica mea studiază la școala de muzică, noi avem in biblioteca personală 4 dintre cărțile doamnei Cristina Androne și sunt de-a dreptul entuziasmată de apariția altor volume cu „Povești din Pădurea Muzicală”. Aș dori să intru în posesia lor și m-ar interesa valoarea lor. Vă mulțumesc că ați reușit!
Din păcate, noi suntem din provincie, dar cum spuneam aș fi interesată să le pot achiziționa într-un fel sau altul! Educația muzicală îi sensibilizează pe copii, îi face mai deschiși către tot ce e frumos în jur!
Aveți dreptate. Nu toți copiii au ureche muzicala sau voce, dar toți ar trebui să aibă o minimă cultura muzicala.
Mi-ar face o deosebita plăcere sa va cunoaștem , să vă ascultăm și sa ne apropiem de muzică ajutați de cărțile create de dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag și în Școala Gimnaziala nr. 181, sector 1 , Bucuresti.
Artele unesc spiritele și inimile mai mult decât o mie de cuvinte. Să ai literatură și muzică, apoi dans și pictură cu copiii tăi, este un dar minunat!
Ador să-i duc pe copii în lumea artelor, să le prezint și să trăiesc cu ei : VIAȚA ADEVĂRATĂ.
Am fi onorați să fim acei copii aleși: Clasa pregătitoare A, Școala Gimnazială “ GEORGE BACOVIA”, prof. Maria Ropotă
Muzica, medicamentul sufletului, ne apropie de universul copiilor, fiind o minunata modalitate, la fel ca si desenul, de exprimare a emotiilor, trairilor. Felicitari pentru aceasta initiativa! Lucrand cu, copii cu deficiente grave, inteleg si simt foarte bine importanta meloterapiei in dezvoltarea comunicarii si a interactiunii dintre oameni.
Educația muzicală este deosebit de importanta pt copiii de toate vârstele. Dacă la vârste fragede, muzica are rol liniștitor, când bebelușul plânge, este calmat că prin minune in principal de muzica din vocea mamei. Mai apoi, avem propriile preferințe muzicale care ne ajuta să ieșim din anumite stări mai proaste. De asemenea, muzica, in special cea simfonica ajuta la o concentrare mai buna in a rezolva diferite sarcini. Mi-ar placea să ajungă autoarea acestor minunate cărți la școala fetiței mele, Scoala Mărțișor.
Buna seara! Muzica este parte din copalaria noastra. Prin muzica, elevii mei sunt mai veseli, mai dezinvolti, mai fericiti. Chiar daca eu predau la o scoala din provincie, mi-as dori ca elevii mei sa beneficieze de un atelier cu dvs. Multumesc!
Activitatile de la grupa se fac cu ajutorul muzicii,facandu-le cat mai atractive pentru copii.
Eu le-am cantat baietilor mei de cand erau in burtica! Muzica ii linisteste si ii inveseleste, ii ajuta sa fie ei insisi si sa se simta bine cu ei: cel mare (7 ani) s-a orientat spre chitara, cel mic (2,6 ani) topaie si traieste ritmul pe orice melodie! Ar fi frumos sa ajungeti la clasa fiului meu, la pregatitoare! Sunt din apropierea Bucurestiului, la vreo 15 km in Sud, iar ei sun 15 toti: Scoala nr. 2 Cretesti, Comuna Vidra! Cititul si muzica ar trebui sa deschida multe orizonturi in viata fiecarui copil, insa in mediul rural inca nu e in toate casele aceeasi “lumina”! Cu drag si speranta, Stefania! (Bine, si entuziasm!;) )