Primii ani de viaţă durează o viaţă

Experienţele prin care trece un copil, chiar de la naştere, îi vor defini personalitatea şi comportamentul ca adult. Ca părinte, e bine să ştii cât mai multe despre dezvoltarea copilului tău pentru a-l putea creşte frumos.

Între 1 şi 2 ani – e timpul pentru mai multă libertate

Copilul oscilează între independenţă şi nevoia de afecţiune. Poate merge şi încearcă deja să se descurce singur. Dar când oboseşte sau îi este teamă, nevoia de a fi alături de mamă este tot mai puternică. Specialiştii numesc această perioadă – prima adolescenţă.Creierul unui copil se dublează ca mărime în primul an de viaţă şi ajunge la 80% din volumul unui adult până la vârsta de 3 ani
Sentimentele tale devin şi ele contradictorii – te bucuri de progresele pe care le face, dar în acelaşi timp vrei să îl ţii în braţele tale cât mai mult posibil.
Scurte perioade de separare sunt benefice copilului, chiar dacă plânge la plecarea ta. Important este ca desparţirea să fie calmă şi să îl asiguri că te vei întoarce curând. La revedere, acordă-i copilului toată atenţia şi dragostea ta. Va înţelege că este în siguranţă, chiar şi atunci când nu e cu tine.
dezvoltarea copilului între 1-2 ani

Articol bazat pe informaţii furnizate de American Academy of Pediatrics şi Urban Child Institute

Citeşte şi: Lumea prin ochii unui bebeluş

 

JUCĂRII EDUCATIVE, PENTRU COPII CU IMAGINAŢIE

Jucarii cu dragoste. jucarii creative, de constructie, educative

MAGAZIN ONLINE

magazin Jucarii cu dragoste

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *