Revoluţia jucăriilor cu dizabilităţi

Aceasta este povestea unor părinţi care sunt pe cale să schimbe lumea de dragul copiilor lor. Şi a altor 150 de milioane de copiii din lumea întreagă care au dizabilităţi şi care se simt excluşi încă din primii ani de viaţă.

jucarii lego

Propuneri de jucării cu dizabilităţi făcute de asociaţia Toy like me

Jucăriile sunt chipul şi asemănarea noastră. Trebuie să reflecte timpurile în care au fost create şi oamenii care le cumpără. Şi totuşi, producătorii ignoră copiii cu dizabilităţi. Nicio jucărie nu seamănă cu aceştia. Niciuna nu îi face să se simtă parte a acestei societăţi. Nicio jucărie nu îi învaţă pe ceilalţi copii că e important să accepte diferenţele.

papusi cu dizabilitati

Toy like me este iniţiativa părinţilor care vor să determine companiile să creeze şi altfel de jucării. Câteva firme mai mici au început deja să vândă modele de păpuşi cu aparat auditiv, în scaun cu rotile sau cu ochelari de vedere. Marea schimbare trebuie să vină însă de la producători precum Lego, Mattel sau Playmobil. Cred că momentul acela nu este departe. Şi atunci vom mai face un pas spre a accepta că lumea noastră perfectă e atât de imperfectă. Dar că nu e nimic ruşinos în asta.

colaj 3 jucarii lego

papusi cu dizabilitati

 Propuneri de jucării cu dizabilităţi făcute de asociaţia Toy like me

Iată şi prima victorie importantă a Asociaţie de părinţi Toy like me: Din ianuarie 2016 a intrat în producţia Lego prima jucărie cu dizabilităţi: un băieţel în scaun cu rotile.  prima jucarie lego cu dizabilitati

 sursa: lego.com

Citeşte şi: Păpuşa Barbie ne înregistrează copiii. Cât de periculos e asta?

 

Aruncaţi o privire în acest mic magazin, creat din dragoste de părinte. Veţi găsi altfel de jucării, pentru copii cu imaginaţie.

jucarii educative, jucarii lemn, jucarii de construit

You may also like...

1 Response

  1. maria says:

    Sigur ca as cumpara, dar dupa ce as discuta cu copiii despre acest aspect! Si sa apara si papusi “grase”, cum este o tanara normala si sanatoasa, iar prin asta nu ma refer la “pernite” inestetice, ci la o silueta de femeie pur si simplu sanatoasa :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *