Şcoala veselă şi colorată

Începutul de an şcolar a fost diferit pentru elevii de la  Școala Gimnazială Nr.9 „Nicolae Orghidan” din Brașov. Profesorii le-au făcut o surpriză veselă şi colorată. Le-au desenat curtea şcolii, gardul şi treptele din interior. Rezultatul mi-a plăcut tare mult.

profesori altfel

O școală cu copii, pentru copii!

de prof. Cornelia Melcu, Școala Gimnazială Nr.9 „Nicolae Orghidan” Brașov

Vă invităm să urmăriți campania noastră: „O școală cu copii, pentru copii!”. În cadrul acesteia, ne propunem, cadre didactice, copii, părinți să facem în așa fel ca Școala 9 din Brașov să fie un loc primitor, cald, deschis, în care toți să se simtă încrezători, creativi și bine primiți.

profesori altfel

Am început cu gardul școlii, pe care l-am transformat într-o uriașă cutie de creioane colorate, am continuat cu scările interioare, pe care am pictat cuvinte care reprezintă valori și apoi cu spațiul de joacă din curte, pe care l-am transformat într-un imens teren de joacă și de învățare.

Am pictat, împreună cu elevii noștri, șotron, roza vânturilor, curcubeul, planetele, în așa fel încât școlarii să nu mai simtă presiunea mediului și a notelor, ci să se simtă liberi într-un mediu deschis spre explorare și cunoaștere.

profesori altfel

 

profesori altfel

profesori altfel

Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan” este implicată, de aproape șapte ani, în mai multe proiecte internaționale- Erasmus +, fostul Comenius, eTwinning, ESERO, Scientix, Space Awareness și multe, multe altele. În vizitele pe care le-am făcut în alte părți ale Europei, am văzut multe școli în care pereții nu erau doar albi… și atât, gardurile nu erau… garduri și atât, scările nu erau multe, goale și seci. Așa, adunând idei, ne-am hotărât să transformăm școala noastră, în așa fel încît să devină plăcută și primitoare pentru micii învățăcei.

profesori altfel

Dacă şi voi sunteţi profesori… altfel, scrieţi-ne despre proiectele voastre speciale. Rubrica aceasta este pentru toţi profesorii care predau cu suflet, imaginaţie şi cu respect pentru elevi. 

 

Vrei un orar personalizat pentru elevii din clasa ta? Am creat mai multe modele cu personaje din cărţi, desene animate, cu supereroi sau cu animale. Se pot printa uşor. Le găseşti AICI:

orar pentru scoala

orar de scoala

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, hai să ţinem legătura. Abonează-te la newsletter, pe banda portocalie de mai sus. Îţi voi trimite noutăţile şi articolele mele. Îţi mulţumesc pentru prietenia ta 🙂

 

You may also like...

2 Responses

  1. alinadinca says:

    Ma bucur sa vad schimbari mari in scoala in care am invatat eu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *