Şcolile renunţă la catalogul tipărit

Pregătiţi-vă să primiţi sms de la şcoală cu notele pe care le-a obţinut copilul. Nu uitaţi să vă verificaţi e-mailul, pentru că veţi fi anunţaţi de absenţe sau de observaţiile care i-au fost făcute elevului la oră. Mesajele vi le va transmite catalogul electronic. Se va întâmpla asta chiar începând din acest an şcolar, în şcolile din sectorul 3 al Bucureştiului. Dacă totul va funcţiona bine, sistemul electronic va ajunge în toate şcolile din ţară în următorii cinci ani, a anunţat ministerul Educaţiei.catalog electronic in scoli

pagina de acces a catalogului virtual

 • Pentru orice modificare pe care profesorul sau învăţătorul o face în contul elevului, sistemul generează în mod automat SMS către părinţi. Asta înseamnă că părinţii vor avea control asupra întregii activităţi şcolare a copiilor şi se vor putea implica rapid în orice problemă ar putea apărea.
 • Catalogul electronic scuteşte cadrele didactice de calculat medii, de ştampilat, de eventuale greşeli care trebuie corectate. În plus, au la dispoziţie rubrica de Menţiuni pe care o pot completa de câte ori au ceva să transmită părinţilor.
 • Profesorul şi părintele vor avea un cod de acces în catalogul electronic. Sistemul poate fi accesat online de pe o pagina speciala ecatalog.

La fiecare sfârşit de semestru, catalogul poate fi printat şi arhivat în şcoală. Va arăta cam aşa:

catalog electronic in sectorul 3sursa foto: ştirile TVR

Catalogul electronic este un sistem obişnuit în şcolile private din România. Nu şi în cele de stat, unde este nevoie ca fiecare profesor să aibă computer şi acces la internet chiar în timpul orelor de curs. Credeţi că va putea ajunge catalogul virtual în toate şcolile din ţară în următorii cinci ani?

You may also like...

2 Responses

 1. critasse says:

  Cum facem in cazul parintilor care nu au posibilitatea necesara,nu au Smartphone,tableta,PC si poate nici curent dar ai caror copii invata mai bine decat ai celor cu toate cele necesare implementarii sistemului?

  • Grivei says:

   Acest catalog nu este pentru parintii ai caror copii invata foarte bine fara smartphone, tableta, curent electric. Acestia nu au de ce sa-si faca griji. Catalogul este pentru copii care au de toate (smartphone, tableta, laptop, curent), invata rau si au multe absente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *