Şireturile – misiune imposibilă

Vă rog să daţi copiilor încălţăminte cu scai pentru ora de sport. Nu ştiu să îşi lege singuri şireturile şi e greu pentru domnul profesor să îi ajute pe toţi să se încalţe. Rugămintea aceasta ne-a reiterat-o doamna învăţătoare de mai multe ori pe parcursul clasei pregătitoare. Am zâmbit la auzul acestor cuvinte, fără să îmi dau seama că aveam de-a face cu o schimbare majoră de comportament social.
cum sa legi sireturile

sursa foto: stockvault.net

Nu cu mult timp în urmă, copiii învăţau să îşi lege şireturile până la vârsta de patru ani. Era una dintre deprinderile esenţiale, la fel ca mânuirea tacâmurilor la masă. Acum, puţini copii ştiu să înnoade şireturile la vârsta de şase ani, arată un studiu realizat în Marea Britanie şi citat de The Telegraph. Mulţi au încă dificultăţi să se încalţe singuri cu tenişii sau ghetele cu şireturi chiar şi la nouă sau 10 ani.

Nu e de mirare că încălţămintea a devenit tot mai comodă şi mai uşor de purtat. Din 100 de perechi de tenişi pentru copiii de până la nouă ani vândute în Marea Britanie, doar una are şireturi. Sunt convinsă că asta se întâmplă şi la noi.

Copiii noştri se descurcă fără probleme cu orice dispozitive high-tech, însă fundiţa de la şireturi rămâne pentru mult timp o misiune imposibilă.

P.S.
Am vrut să îmi ajut fetiţa să facă fundiţă, dar mi s-a părut cel mai greu lucru pe care a trebuit să o învăţ vreodată. Poate că şi noi, părinţii, ne-am pierdut abilitatea de a ne învăţa copiii chiar şi cele mai simple lucruri practice.

P.P.S.

Între timp a învăţat. Dar are 9 ani. 

 

Citeşte şi: Generaţia aceasta de copii e în mod spectaculos diferită de celelalte.

Jucarii cu dragoste

magazin Jucarii cu dragoste

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *