Surprize în anul şcolar 2020-2021

Anul şcolar viitor va începe pentru elevi în data de 14 septembrie. Ministerul Educaţiei pare să fi renunţat, astfel, la tentativele din anii trecuţi de a chema copiii la şcoală cu o săptămână mai devreme.

Rămâne în vigoare vacanţa pentru preşcolari şi elevii din ciclul primar: 24 octombrie -1 noiembrie 2020.

structura an scolar 2020-2021

sursa: freepik.com

Vacanţa de iarnă continuă să aibă trei săptămâni: 23 decembrie 2020-10 ianuarie 2021.

Nou este faptul că ministerul revine la vacanţa intersemestrială (anul acesta şcolar nu există această vacanţă). Ea va fi de o săptămână, în perioada 30 ianuarie-7 februarie.

O altă noutate este vacanţa de primăvară, care va fi fracţionată pentru a ţine cont de Paştele ortodox şi de cel catolic. Mai exact:

  • Paştele Catolic – 2-11 aprilie
  • Paştele Ortodox – 30 aprilie-9 mai

Anul şcolar se va încheia pe 18 iunie 2021. Ambele semestre vor avea câte 17 săptămâni de cursuri. Pentru elevii de clasa a VIII-a, anul se încheie cu o săptămână mai devreme, pe 11 iunie 2021.

Programul ”Şcoala Altfel” rămâne neschimbat. El se va desfăşura pe durata a cinci zile lucrătoare consecutive, într-o perioadă la alegerea şcolii.

Deocamdată, acesta este un proiect de ordin pe care Ministerul Educaţiei l-a pus în dezbatere publică. Cum vi se pare?

You may also like...

1 Response

  1. Filip Maria says:

    Da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>