Trăim pe un fir de păianjen cocoţat la înălţime

Mi se întâmplă atâtea lucruri bune şi frumoase. De ceva timp încoace.

Am ajuns la vârsta aceea în care totul începe să capete un sens, să aibă o direcţie, să se lege ca un cozonac dospit care miroase de îţi trezeşte cele mai dulci amintiri din copilărie. Vârsta aceea când ceea ce ai făcut şi tot ceea ce ai devenit începe să prindă formă de stea strălucitoare care îmbie cele mai frumoase vise din miez de noapte.

Dar mi-e teamă să mă bucur. Pentru că se poate termina oricând.
Şi nu-mi vine să mă bucur. Pentru că mi se pare egoist.

traim pe un fir de paianjen cocotat la inaltime

sursa foto: pixabay.com

Trăim pe un fir de păianjen cocoţat la înălţime. Şi jos e prăpastia durerii, a nedreptăţii, a bolilor fără leac, a suferinţei, a sărăciei, a lipsei de sens, a fragilităţii noastre. Ne chinuim să ne ţinem echilibrul şi nu ne uităm în jos. Încercăm să uităm ce se cască dedesubt. Zi de zi.

Câteodată, doar câteodată, reuşim să prindem o boare caldă care ne poartă, uşor, în văzduh. Şi atingem cerul şi norii pufoşi. Şi e bine. Cam aşa cum îmi este mie acum. Când e senin în jur. Dar zborul ăsta se poate termina oricând. Şi mi-e frică să mă bucur.

Şi cum să te bucuri când vezi cât e de greu să rămâi în echilibru pe firul subţire de păianjen? Când nici măcar nu depinde de tine dacă aluneci sau nu, când nu ai niciun control, când nu te poţi agăţa de nimeni şi de nimic, când nu ai puterea de a te salva? Când sunt atâţia care cad?

Pentru ei nu facem nimic. Ne încăpăţânăm să nu facem nimic. Pentru că păstrăm lumea asta aşa cum ea acum: nepăsătoare, dementă, absurdă, violentă, rea şi mizerabilă. Pentru că preferăm să ducem războaie şi să ne urâm decât să lucrăm împreună ca să găsim leacuri pentru bolile noastre, pentru sărăcia noastră, pentru nedreptate, pentru lipsa de şanse.

Noi, oamenii, suntem capabili de cele mai frumoase zboruri printre nori pufoşi.
Noi, oamenii, ar trebui să putem să ne bucurăm de asta.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, hai să ţinem legătura. Abonează-te la newsletter, pe banda portocalie de mai sus. Îţi voi trimite noutăţile şi articolele mele. Îţi mulţumesc pentru prietenia ta 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *