Un copil cu buletin, celălalt cu suzetă

Dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că:
a) Esti însărcinată,
b) Ai un bebeluş,
c) Îţi plac educaţia şi dragostea sau orice combinaţie între ele.

bebelus. prima luna de viata

foto realizată de Ioanid Apostol

In aprilie 2018, eu, o femeie de aproape 39 de ani, mă încadram perfect doar la varianta c dintre cele de mai sus. Mă bucuram de băiatul meu care se făcuse deja maaare, de pasiunea lui pentru sport, mă îngrijoram pentru anul 2019 când urma să dea Evaluarea Naţională, făceam planuri de vacanţă în 3. Vestea că se măreşte familia a declanşat în fiecare dintre noi emoţii şi sentimente diferite.

  • big brother deja se umfla în pene şi îşi imagina cum o să se joace împreună cu bebeluşul ca urma să vină,
  • tati desena planuri de mărire a casei,
  • iar eu… Eu mă gândeam cu groază că nu mai ţin minte nimic din tot ceea ce înseamnă să creşti un copil atat de miiic.

Dar dacă era să ne întrebi, toţi trei ne doream o fetiţă.

bebelus. prima luna de viata

Mi-am auzit destule în cele 9 luni de sarcină: că ce-mi mai trebuia la vârsta asta copil, că un copil va avea buletin şi celălalt suzetă, că nu se vor intersecta decât peste mulţi ani şi abia atunci vor găsi subiecte comune de conversaţie… Dar au fost destul de mulţi şi cei care spuneau că sunt curajoasă pentru că o iau de la început după 14 ani de la prima sarcină. Nu mă simţeam curajoasă, dar aveam o uriaşă curiozitate de a o întâlni. Pentru că, da, înăuntrul meu era o fetiţă.

Cele 9 luni au trecut ca gândul şi ca vântul şi îmi era din ce în ce mai clar că trăiam totul cu sentimente foarte diferite faţă de sarcina de la 25 de ani. Dacă atunci era o oarecare inconştienţă, acum lucrurile păreau mai aşezate. M-am pregătit psihic, dar cred că nu suficient. Oricât ai citi şi oricât te-ai documenta, nimic nu se potriveşte cu ce trăieşti pe pielea ta. Iar pentru mine, da… a fost ca şi cum totul era pentru prima dată.

Întâlnirea cu minunea noastră a ratat doar la mustaţă ziua de 1 decembrie 2018. 100 de ani de la Marea Unire s-a scris în istoria familiei noastre cu litere de aur. Pe lângă un rac şi doi vărsători, avem de acum şi o mică săgetătoare în familia noastră minunată.

bebelus. prima luna de viata

foto realizată de Ioanid Apostol

Următorul episod din aventura noastră în patru:  În prima lună de viaţă a bebeluşului, nicio zi nu seamănă cu cealaltă

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi vrei să ţii legătura cu noi, abonează-te la newsletter pe banda portocalie de mai sus. Îţi mulţumim pentru prietenia ta 🙂

You may also like...

1 Response

  1. Matei Coman says:

    Foarte tare , mi-a placut foarte mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *