Un Google special pentru copii

Îmi place să o las pe fiica mea să caute singură pe internet informaţii despre temele ei favorite: stele şi univers, Egiptul Antic, insecte şi dinozauri. Fotografiile şi explicaţiile video pe care le găseşte o fac să înveţe cu plăcere. Numai că Google nu oferă numai conţinut adaptat copiilor, iar uneori căutarea unor informaţii inocente produce şi rezultate nu tocmai decente.

kiddle

Aşa s-a născut motorul de căutare Kiddle.co, de care am aflat recent. Nu e Google, însă foloseşte sistemele sale de filtrare. La orice căutare:

  • primele două rezultate pe care motorul de cautare le va afişa sunt pagini scrise special pentru copii, cu multe fotografii şi imagini video, precum kidsastronomy.com
  • următoarele rezultate sunt pagini scrise pentru adulţi, însă în limbaj simplu, pe care copiii îl pot înţelege. În plus, ele sunt verificate de editori şi filtrate de sistemul de siguranţă al Google.

Cuvintele indecente nu vor da niciun rezultat. Ba chiar poţi raporta orice pagină afişată de motorul de căutare care nu ţi se pare potrivită pentru copii.

Kiddle motor de cautare pentru copii

Am încercat să îl întreb ceva pe Kiddle în română. Nu ştie limba asta. Dar folosit ca o enciclopedie universală, este un instrument pe care şi eu mi l-aş fi dorit să îl am la îndemână atunci când eram copil.

 

Articol bazat pe informaţii din TechTimes şi BBC.

 

magazin online de jucarii creative, jucarii educative, seturi de construit

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *