Urare de somn uşor

Mă uit cu fascinaţie la fetiţa mea atunci când doarme. Încerc să mi-o imaginez cum va arăta când va fi mare şi mă surprind adesea zâmbind. Sunt convinsă că asta vi se întâmplă şi vouă. Ceea ce urmează este confesiunea unei mame care îşi priveşte copilul dormind şi îşi imaginează viitorul.

copilas dormind

sursa foto: freepik.com

Mă uit la tine cum dormi

de Alina Olteanu

Ma uit la tine cum dormi şi mă întreb ce fel de om vei deveni. Ce fel de elev vei fi? Vei fi cel care începe o bătaie sau cel lovit? Vei avea prieteni buni? Vei fi creativ? Ce vocație vei urma? Îţi vor plăcea oamenii sau vei fi solitar?

Te privesc atent cum dormi şi ŞTIU CĂ VEI CREŞTE FRUMOS, că vei iubi cărțile și muzica. Ştiu că o să fii rebel, că te vei îndrăgosti, că vei avea inima frântă şi vei crede că viața ta s-a sfârşit. Şi că apoi te vei îndrăgosti din nou…

Ştiu că va veni timpul când altcineva te va privi cu drag în timp ce dormi. Altcineva îţi va alina durerile.

Mă uit la tine cum dormi. Mă cauți şi te cuibărești la pieptul meu. Aici dormi cel mai bine. Nu vreau să te antrenez să fii un “bebeluș independent”. Nu vreau să te privez de laptele matern. Nu vreau să te duci singur la culcare. Nu vreau să crești mai repede ca să-mi fie mie zilele şi nopțile mai ușoare. Vreau să savurăm fiecare clipă petrecută împreună.

Îmi doresc să fiu mereu lângă tine când ai nevoie de mine. La orice oră din zi şi din noapte. Acum şi întotdeauna!

Indiferent ce alegeri vei face în viață, vreau să fiu lângă tine, ca acum! Aş vrea să cunoști doar fericirea! Ştiu că e imposibil şi mă doare neputința mea, dar aş vrea să te iau în brațe şi să-ţi iau toata durerea ori de câte ori vei suferi, fie că ai 2, 3, 7, 18, 25, sau 35 de ani.

 

Citeşte şi: Când profesorii ascultă de copii

Vezi şi: Jucării cu dragoste

You may also like...

1 Response

  1. Mona says:

    Serios? Nu stiu ce vedeti voi frumos in asta, adica sa iti pierzi timpul cu un copil, mult stres căcaturi. Degeaba scrii tu aici nu stiu ce basme ca nu este adevarat! N-am vazut pe nimeni niciodata sa se bucure de un copilas, tot timpul aud de stres si bla-bla . De ce să îți pierzi timpul cu asa ceva doar ca sa ai nepoti cand o sa fii batran si sa nu fi singur?=)) toti te vor parasi iar tu nu vei insemna nimic pentru nimeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *