Viaţa secretă a adolescenţilor
Cei mai mulţi adolescenţii care au acces la telefoane mobile cu internet îşi trăiesc viaţa socială online cu mare intensitate. Pentru ei nu există distincţie între lumea reală şi postările de pe internet. Ambele fac parte, în egală măsură, din personalitatea lor.
Prefer să nu mănânc o săptămână decât să îmi ia părinţii telefonul.
Gia, 13 ani
Fără telefon, mă simt goală, ca şi cum nu aş avea un scop.
Kyla, 13 ani
Ambele fete au participat la primul studiu de amploare despre adolescenţi şi reţelele sociale. #Being13: Inside the Secret World of Teens a fost realizat de experţi în dezvoltarea copiilor, în parteneriat cu CNN. Peste 200 de adolescenţi din Statele Unite au permis cercetătorilor să le studieze postările din reţele sociale, timp de doi ani.
Sunt, pur şi simplu, dependenţi de legăturile pe care le stabilesc cu prietenii pe internet şi de afirmarea pe care o pot avea cu ajutorul reţelelor de socializare, spune Marion Underwood, psiholog clinician
Studiul a arătat că adolescenţii au nevoie să îşi monitorizeze propriu nivel al popularităţii şi să se apere în faţa celor care îi denigrează. Vor să se integreze, să se facă plăcuţi, să obţină like-uri şi comentarii. Îşi fac zeci de fotografii pe zi, le postează şi aşteaptă reacţii.
Nu pot sta prea mult timp departe de mediul online. Devin imediat nerăbdători să afle ce se mai discută acolo şi să rispoteze în caz de nevoie, a constatat Robert Faris, sociolog
Cei mai înrăiţi utilizatori de internet au recunoscut că îşi verifică mesajele online chiar şi de 100 de ori pe zi, adesea în timpul orelor de la şcoală. Sunt atât de vigilenţi în a-şi clădi propria personalitate online, încât urmăresc nu numai postările prietenilor despre ei, cât şi cele ale colegilor cu care sunt certaţi sau nu se înţeleg. Se simt mereu datori să riposteze la orice comentariu făcut la adresa lor, indiferent de unde ar veni. Iată şi alte concluzii ale studiului:
Citeşte şi: Adolescenţii plictisiţi
COMENTARIILE TALE